Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama dzidziusia 00

Co kupic dla dziecka do 6 miesiaca zycia ile rzeczy. mamy doradzcie.

Polecane posty

Chodzi mi o ubranka po ile sztuk mniej wiecej w roznych rozmiarach, o butelki, zabawki, no i wiele innych akcesoriów. Bardzo prosze was mamy o rade :)

Ja mysle ze na poczate3k 4 pary spioszkow,4 body,3 jakies bluzeczki z rekawkiem dluzszym,dwa sweterki ,2 czapeczki ,z dwie butelki,laktator (jesli masz zamiar karmic piersia) zabawek mam sporo na poczatek karuzelka i taki projektor do wyswietlania na sufit mala swietnie przy nim zasypia..Reszte ciuszkow dokupuje z czasem bo np moja nie nosila wogole3-6 miesiecy tylko od razu wskoczyla 6-9 ..Wiec lepiej wiekszych zapasow nie robic :)

Gość dodo--
napiszę ci,czego najczęściej używałam w pierwszych 3 miesiącach: ok.7par body z krótkim rękawkiem (długi rękawek ciężko się zakłada),ok.7 par pajacyków(ja nakupowałam mnóstwo bluzeczek,sweterków,sukienek i lipa....mała praktycznie cały czas w pajacyki była ubrana,bo najłatwiej i najszybciej się zakłada i rozbiera,no i maluszkowi jest najwygodniej),ze dwa "eleganckie"kompleciki na wyjścia,np.dresik,spodnie i bluzeczka.ze dwie czapeczki -najlepiej takie "uszatki"-z zakrytymi uszkami-i najlepiej wiązane-bo takie zwykłe się zsuwają.ze 3 kocyki różnej grubości-na pewno ci się przydadzą.kombinezonik na spacery-ja mam taki polarowy.śliniaki (mała strasznie ulewała),pieluszki tetrowe-do wycierania buźki i do usypiania.ze dwie leciutkie grzechotki...i to chyba wszystko,jak mi sie coś jeszcze przypomni-to napiszę

Gość dodo--
aha.kup jedną parę niedrapek...karuzela z fishera też nam się przydała.a poza tym leżaczek (od 2 miesięcy),mata edukacyjna-tak mniej więcej od 3 miesiąca.u nas też ważny jest bujany fotelik samochodowy,w którym mała usypia i zaraz po tym przekładamy ją do łóżeczka.jak masz jakieś pytania-to pytaj-chętnie odpowiem

dziekuje za rady :) dodo a butelki i smoczki ile kupic? a posciel do łózeczka starcza 2 na zmiane czy wiecej? a taka pozytywka na łozeczko poleczasz czy nie bo mnie kolezanki strasza ze dziecko moze dostac zeza od tego. a buciki warto zakupic? czy to zbedny wydatek na poczatkowe miesiące?

Gość dodo--
ja karmię piersią-już pół roku:) ale kupiliśmy trzy butelki,sterylizator,laktator-teraz ten cały sprzęt się przydaje,bo podajemy herbatki.ja mam dwa komplety pościeli.myslę,że tobie też tyle starczy.byle mieć coś na zmianę...my mamy tą karuzelę na łóżeczko-jest naprawdę świetna (z tym projektorem),kosztuje trochę,ale naprawdę dobra inwestycja.bo melodyjki nie są męczące dla ucha,no te zmieniające się obrazki i cienie.w zestawie masz też pilota.dziecko nie będzie zezowało-o ile zawiesisz karuzelę w odpowiedniej odległości od oczu dziecka.no i obserwuj dzidziusia,czy czasem mimo wszystko nie zezuje...u nas mąż wyczaił jak mała zezowała leżąc na leżaczku- i środkową zabawkę musieliśmy zdjąć...buciki....hmmmm.ja miałam,ale powiem ci,że to większy problem niż przyjemnosć,bo ciągle spadały...no chyba że na "wielkie wyjście".no -kup też smoka-nie wiem,czy planujesz karmić piersią-bo jesli tak-to smoka nie powinno się podawć przez ok. pierwszy miesiąc-bo to dwie różne techniki ssania.i dziecku może sie pomylić...

Gość dodo--
możesz też kupić-taką kolorową zabaweczkę,którą zawieszasz w wózku....córeczka jest nią nadal zachwycona...tylko taką,która nie hałasuje,bo będzie dziecku przeszkadzała w spaniu...powodzenia.czekają się naprawdę super chwile:)