Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meg1978

Jakie witaminy w ciąży?

Polecane posty

Jakie witaminy lub preparaty stosować w ciąży? Mi lekarka przypisała PRENATAL DHA ale w jego składzie nie ma żelaza a z tego co wiem jest ono niezbędne podczas ciąży. Czy ten PRENATAL to dobry wybór czy stosować coś na własną odpowiedzialność czy może dokupić coś do tego prenatalu?

Ja polecam brać tylko to co zaleca lekarz. Nie słyszałam żeby branie żelaza akurat było konieczne :) Nic na własną rękę.

Gość myszdsa
femianatal 400 + dha od 13 tyg.ciazy a wczesniej kwas foliow

Gość Margo1111111111
ja biorę prenatal clasic

Gość valerka009
Hej ja w poprzedniej ciąży na własną reke kupiłam FEMINATAL N. Codziennie męczyły mnie wymioty i będąc na wizycie u ginka powiedziałam że biore ten zestaw witamin i wspomniałam o tych bardzo silnych wymiotach a on gdy tylko to usłyszała kazał natychmiast odstawić te witaminy bo to są jede z kilku które właśnie powodują te wymioty w początkowej ciąży ( byłam w pierwszym trymestrze)

Ja do 3 m-ca stosowałam folik(zelazo). Jak ostatnio zapytałam lekarza czy powinnam zacząć już brać jakieś witaminki odpowiednie do wieku mojej ciąży to odpowiedział żebym nie brała nic w tabletkach bo to jest sztuczne- u Nas lekarze zalecają witaminki w owocach,warzywach itp.

Ja do 3 m-ca stosowałam folik(zelazo). Jak ostatnio zapytałam lekarza czy powinnam zacząć już brać jakieś witaminki odpowiednie do wieku mojej ciąży to odpowiedział żebym nie brała nic w tabletkach bo to jest sztuczne- u Nas lekarze zalecają witaminki w owocach,warzywach itp.