Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss grey

kto w góry??

Polecane posty

Gość miss grey
co do Bieszczad to ja niczego nie podpowiem bo nie bylam

Gość taa niedobra pupa
Jedno co mnie w Karkonoszach denerwuje, że ich tak mało po polskiej stronie... Byłam tydzień teraz, na Szrenicy 3 razy, różnymi szlakami, i w sumie w kółko Macieju, kilka szlaków na krzyż. Ale ładnie i tłum mniejszy. Najbardziej lubię tatry w Słowacji, tam jest gdzie chodzić.

Gość miss grey
a co do wyciagow to jesli o mnie chodzi to moga zadnych nie budowac:P bo na nartach nie smigam a poza tym mam lek wysokosci i wyciagi (a wlasciwie mam na mysli kolejki linowe tzn wyciagi krzeselkowe:P ) przyprawiaja mnie o odczucia malo przyjemne, miekne i sztywnieje na zmiane... brrrr ale ostatnio staram sie walczyc z tym glupim lekiem i widze postepy:P

Gość taa niedobra pupa
Ja przejechałam się ta kolejką na Szrenicę, tez ciut sięe bałam, lepiej siedzieć z kimś. Ale ceny też nie zachęcają - sam wjazd dorosła osoba - 27 zł.

Gość miss grey
taa niedobra pupa, z tym masz racje, az tak wielkiego wyboru w karkonoszach nie ma a tatry tez sa piekne:) tylko kurcze co z tego jak mnie ten lek przesladuje i wlezc gdzies wyzej wejde ale przy schodzeniu juz nie jest mi chwilami do smiechu i dlatego czasem boje sie tatr i ludzi na szlakach

Gość moninomi
ja byłam z rodzinkąw Karpaczu w tym roku w lipcu- były upały ale strasznie mi się podobało- tam jest tak pięknie że w przyszłym roku też pojadę :) a jestem z Gdyni

Gość miss grey
tzn ludzi w sensie ze na jakims popularnym szlaku ktos moglby mnie mijac popchnac no nie wiem, z tego powodu jeszcze w zyciu na giewoncie nie bylam ani na rysach:( ale kiedys wejde! jak bedzie mi kiedys dane wyjechac w innym terminie niz lipiec-sierpien...

Gość miss grey
ja na wjazd na szrenice nie dalam sie namowic:P za to raz zdarzylo mi sie wjechac na kope... pamietam jak dzis te stare odrapane pojedyncze krzeselka i jaka sparalizowana bylam te cale kilka(nascie) minut, na pamiatke mam zdjecie:P owczesny chlopak jechal na krzeselku przede mna a ja krzyczalam zeby sie nie ruszal bo lina sie bardziej porusza i w ogole tylko awantura byla z tego:P

Gość taa niedobra pupa
To jak nie lubisz po południu, możesz wychodzić bardzo wcześnie na szlak, też będzie mniej osób. Przyznam, że ludzie nieraz łażą jak kretyni, zwłaszcza wycieczki. A Giewont jest nudny jak flaki z olejem, i czeka się żeby wejść jak w kolejce po mięso w komunie, tyle ludzi. A na szczycie skały aż przezroczyste i aż wyślizgane, tyle tam ludzi.Na rysy jest bardzo fajne i łagodne wejście od Słowacji.

Gość miss grey
teraz chcac nie chcac jezdze sama ale za to klotni nie ma;)

Gość taa niedobra pupa
My jechaliśmy na Szrenicę po 16, ostatnim "transportem", i było dziwnie, bo nikt oprócz nas nie jechał na górę... SAme puste krzesełka i ta mgła. I jeszcze przesiadka była - jedzie się 2 razy po 15 minnut. Bałam sie, że gość na stacji przesiadkowej nas nie zauważy, i nie zwolni żebyśmy mogli wysiąść. :(

Gość miss grey
taa niedobra pupa wlasnie potwierdzilas to co wiem o giewoncie i dlatego moja stopa tam jeszcze nie stanela - moze to i lepiej, jedna akcja topru mniej:P tam wsrod tych tlumow jak nic bym "zeszla"... poki co oszczedze ludziskom dodatkowych atrakcji:P a o tym wejsciu na rysy od slowackiej strony wiem tylko kurcze jesli juz to wolalabym wejsc z naszej a zlazic lagodniej w dol:) tylko co potem? zejde na slowacje do jakiegos schroniska i potem jak z powrotem do zakopca dajmy na to - znow gora?? wlasnie tego jakos jeszcze nie widze ale moze ktos podpowie jak to mozna sensownie zrobic??

Gość miss grey
taa niedobra pupa ale takie jazdy od razu czlowiek na dluzej zapamieta;) swoja droga ja bym sie w zyciu nie wybrala sama ostatnim kursem tym zelastwem, na sama mysl mam ciary... i patrz kurcze ze ja tez wtedy we mgle sunelam na gore, taki urok tych karkonoszy widocznie;)

Gość taa niedobra pupa
No nie wiem, ciężko będzie... Nie znam wejścia od strony polskie, ale słyszałam że jest długie bardzo i męczące - chyba min. 5 godzin, i to dopiero od Morskiego Oka. Od słowackiej strony szło się szybciutko, ale ostatnie pół godziny było tez nieco stromo, musiałam używac rąk. Nie wiem tez czy te szlaki polski ze słowackim na Rysach się bezpośrednio łączą... W Słowacji bardzo miło wspominam tez drogę z Hrebienoka do chaty Tery"ego, Krywań i Królewski szczyt - ale ten ostatni strasznie długie podejście.

Gość miss grey
aaa a jet tu ktos kto jezdzi tymi kolejkami z zamknietymi oczami?? bo ja praktycznie zawsze mam ciemne okulary (bo mi glupio przed ludzmi ktorzy jada w druga strone) i na bardziej stromych odcinkach jade z zamknietymi i jesli z kims to kaze sie informowac czy juz widac punkt wysiadkowy i dopiero wtedy otwieram, normalnie taka jazda to sama przyjemnosc:P

Gość miss grey
no nic, na razie tatrzanskie szczyty musza poczekac a kiedys moze faktycznie trzeba bedzie sie po prostu wybrac na slowacje i tam polazic troche ale to wolalabym z kims ech

Gość miss grey
ktos jest chetny??:P

Gość miss grey
tak jak myslalam:P

Gość miss grey
ok, to na koniec pozdrawiam tych ktorzy sie wlaczyli do "dyskusji" i tych ktorzy zamykaja oczy na wyciagach;)

Gość taa niedobra pupa
Ja siedze na dziecku i nie moge niestety. Bo pojechałabym znów... ech...

Gość Ufojta.pl
Góry to świetny wybór. Piękne widoki, świetny klimat. Zapraszam do mnie Ufojta.pl