Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja22

prawa kobiety w ciazy a wynakem pokoju

Polecane posty

Gość Kaja22

po krotce opisze moja sytuacje: wynajmujemy z partnerem dom 3 pokojowy w anglii, postanowilismy wynajac komus jeden z pokoi, nasz landlord jest ok wiec mozemy robic w sumie to co nam odpowiada (w granicach rozsadku) zgodzil sie na dodatkowa pare, znaleslismy takowa pare ale przypadkowo dowiedzialam sie ze dziewczyna jest w ciazy (nic nie wspomniala gdy byli ogladac pokoj), jesli ktos moglby mi napisac jakie ma prawa kobiate w ciazy jesli jest na kontrakcie mam na mysli czy mozemy zlozyc im wczesniej wypowiedzenie jesli cos by bylo nie tak (nie znamy ich a na roznych teraz mozna ludzi trafic), jak powinnismy postapic w takim przypadku (zalezy mi na podpisaniu umowy tak na rok czasu gdyz w pewnym sensie to jest zabezpieczenie dla nas rowniez,ze nie wyprowadza sie z dnia na dzien), czy powinnismy wpierw podpisac jakis kontrakt probny zeby przekonac sie co to za osby? prosze o porady

Gość Ja za chiny ludowe
Nie wynajęłabym takiej kobiecie...

Gość Kaja22
nie wynajelabys dlatego,ze nie powiedziala prawdy?

Gość Szara bardziej podkreśla talię
Ale będziecie mieli , drące się dziecko o 2 w nocy :)

Gość klauzula
Nic nie wspomniała? Czyli, że już kręci? :O

Gość Szara bardziej podkreśla talię
Ja bym nie wynajęła , bo oszustka . Powinna od razu powiedzieć , że jest w ciąży , a nie :O Poza tym , już napisałam , uroki niemowlęcia w domu :O

Gość Kaja22
a czy wiecie jakie ma prawa tzn. ze jesli podpisze kontrakt na 1 rok z nimi to nici z wczesniejszego wypowiedzenia bo ona jest w ciazy?

Gość Kaja22
do Szara bardziej podkreśla talię - wiesz dziecko raczej by mi nie przeszkadzalo ale bardziej zastanawiam sie nad nimi bo zupelnie ich nie znam i nie chce sie wpakowac w jakies bagno, ze po podpisaniu kontraktu beda sie szarogesic i robic co im sie podoba

Gość wszystkie firmy sa pozadne
dlatego podpisz ontrakt na probe, np 3 lub 6 miesiecy. Powiem ci ze moi znajomi wynajeli pol mieszkania parze zupelnie im obcej, pomogli im we wszystkim, pozyczyli kase na zycie obym ludziom, poniewaz nie mieli nawet na chleb jak sie wprowadzali do nich. Przyjechali z Londynu do Liverpoolu, bez grosza przy dpie, byli mili ale uwazali sie za kogos lepszego. Po miesiacu pokazali swoje oblicze, zwlaszcza chlopak, omalo nie pobil moich znajomych , zrobil wielka awanture o nic, po prostu schlal sie jak swinia i tak sie zachowal. Wypieprzyli ich po dwoch dniach. Tak wiec uwazaj, tym bardziej ze ona od poczatku klamie, ale z drugiej strony moze nikt nie chcial wynajac z nimi mieszkania wlasnie z powodu ciazy. Moze sa uczciwi, po prostu chca z kims mieszkac zeby bylo taniej, pogadaj z nia, zapytaj, nic nie zaszkodzi

Gość wszystkie firmy sa pozadne
nie zapomnij napisac w kontrakcie okresu wypowiedzenia. Wydaje mi sie ze nie ma specjalnych praw dla kobiet w ciazy wynajmujacych miezkanie czy pokoj, jest tylko okres wypowiedzenia jak zwykle

Gość nie ma zadnych praw
pracuje w duzej firmie i tutaj jesli kobieta jest do zwolnienia to dostaje wypowiedzenie bez wzgledu na to czy jest w ciazy czy na macierzynskim :P jesli chodzi o wynajecia pokoi to tym bardziej nie ma zadnych specjalnych praw. ale zeby sie nie stresowac lepiej podpisac kontrakt np na 3 miesiace na probe a potem zmienic np na czas nieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem. powiem szczerze, ja bym sie nie pisala na niemowlaka w domu nawet za podwojna stawke :P sasiadka z naprzeciwka ma wlasnie 2 miesieczne dziecko, przy otwartych oknach slychac wrzaski u mnie. i tak czasami do poznej nocy :P

Gość Ty jako podnajemca
nie masz prawa wynajmowac pokoju ,a tym bardziej spisywac kontraktu :classic_cool: Takie uprawnienia ma tylko wlasciciel mieszkania !!! Jezeli wyraza zgode na to,zeby zamieszkala jeszcze jedna para,to powinien zostac spisany nowy kontrakt lub aneks do juz istniejacego. W takiej sytuacji depozyt,renta ,tax i rachunki ida na polowe. W momencie pojawienia sie dziecka,zachodzi prawdopodobienstwo,ze wystapia o HB i beda musieli zlozyc w Counsilu kontrakt i aplikacje. A w niej trzeba podac dane landlorda,na ktorego konto wplacaja rent za pokoj. Landlorda obowiazkiem jest tez zabezpieczenie wplaconego depozytu na specjalnym koncie i w razie nie dopelnienia tego obowiazku zostaje nalozona na niego kara. Spisujac z tymi ludzmi kontrakt ,wpakujecie sie w niezle klopoty,bo poswiadczycie nieprawde !! Jedynym wyjsciem jest nieoficjalne wynajecie pokoju,bez spisywania czegokolwiek !