Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 latka - Białystok

Poszukuje dobrego stomatologa dla mojego synusia( 3latek )- Białystok

Polecane posty

Gość mama 3 latka - Białystok

Witam i dziękuje z góry za wszelką pomoc w moim problemie ;-)) Poszukuje dobrego stomatologa dla mojego synusia ( 3 latek ) , niestety samo pójście do gabinetu( OBOJĘTNIE JAKIEGO ;( ) wywołuje u niego negatywne nastawienie, więc mam nie lada problem . Nie chce go na wstępie zrazić do osoby która NIE MA TZW. PODEJŚCIA DO DZIECI i jest zwykłym partaczem ( np. centrum stomatologiczne przy ul. Sienkiewicza w pawilonie obok przystanku - koszmar !!!!) Czy moglibyście polecić bądź odradzić dentystę w Białymstoku. Interesują mnie zarówno dentyści prywatni, jak i na NFZ. Może znacie jakieś zabawy , sposoby aby ułatwić dziecku tą wizytę oraz żeby dziecko dało zbadać ząbki ?

Gość gggggggggggs
ja uwazam ze nie dbanie dbaniem ale nie ma co przesadzac , nie drecz dziecka, to i tak mleczaki ktore zaraz wypadna. skup sie na zebach stalych jak juz higiene tych zaniedbałas

Gość Miss Wielkopolski ;)
No to masz problem, kobieto, bo jak młody raz się zraził, to trudno będzie go przekonać, żeby sobie dał zbadać zęby. A dentysta moze mieć super podejście do dziecka. Moze sama najpierw się rozejrzyj, podzwoń, popytaj, pobaw się z dzieckiem w dentystę w domu. A popytaj o sposoby leczenia, czyli nie wiertło, a żel, albo ozon. Powodzenia :)

Gość mama 5-latka
A jeśli mogę, to chętnie podłączyłabym się pod to pytanie, tylko chodzi o stomatologa we Wrocławiu. Też chcę się wybrać z moim Brzdącem, ma 5 lat, ale też podstawą dla mnie jest podejście lekarza do dzieci. Znacie kogoś takiego?

Gość jotkaa
A na pewno chcecie zabrać dzieci już w tak młodym wieku do dentysty? Dla dziecka to duży stres, więc jeśli nie ma takiej potrzeby, to może lepiej poczekać? Natomiast jeśli chodzi o namiary na Wrocław, to mogę Ci polecić gabinet stomatologiczny Tarabuła. Z tego co z nimi rozmawiałam, to czasem przychodzą dzieci. A wiem po sobie, że wszyscy tam są bardzo sympatyczni i mają dobre podejście do klienta. Jestem pewna, że do dzieci też mają odpowiednie podejście:) A co równie istotne, mają dobre wyposażenie gabinetu, najnowsze urządzenia, a co za tym idzie ograniczają ból podczas zabiegów. Dla dziecko może być to istotny czynnik.

Gość mama 5-latka
Dzięki Jotkaa! No niestety muszę iść z dzieckiem do lekarza, bo coś chyba krzywo rosną i boję się, że później może być z tego większy problem. Więc wolę zawczasu pójść niż później mieć większe problemy. Trochę "pogooglałam" o tym gabinecie i faktycznie było sporo pozytywnych opinii. Już się umówiłam na wizytę, zobaczymy jak to będzie. Dzięki raz jeszcze za namiary.