Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusesita xD

impreza a karmienie piersią

Polecane posty

Gość lusesita xD

zapowiada mi się duża impreza, a karmie piersią. Czy moge wcześniej odciągnąć pokarm dla dziecka, na imprezie wypić pare kieliszków, odciągnąć ten pokarm "z alkoholem" i na drugi dzień znów karmić? Czy alkohol zostanie dłużej w mleku? prosze o odpowiedź

Gość gość
Dopóki karmisz nie powinnaś spożywać alkoholu

Gość bhjvfrtssxrghbnklnjk,
moja znajoma mówila, ze jak podczas karmienia miała ochote np na piwo, to po prostu odciągała wczesniej pokarm dla małego, piła sobie to piwo, później znów odciągała ten "zły" pokarm i karmiła dalej

Gość podaj mleko modyfikowane
i problem z glowy

A lekarz mi mowil, ze alko pozostaje w pokarmie tak dlugo jak dlugo masz promile we krwi. Wiec jezeli nie urzniesz sie w trupa to i procenty z ciebie szybciej uleca a tym samym i z pokarmu.

Gość lusesita xD
nie chce podawać mleka modyfikowanego, bo dziecko bedzie mialo troche ponad miesiąc jak bedzie ta impreza. troche za wczesnie żeby wprowadzać sztuczne mleko, przynajmniej wg mnie

Ponad miesiac? Myslalam, ze masz starsze dziecko. Ja bym w takim razie nie pila, chyba ze jakas symboliczna ilosc, np szpilke.

Gość pani doktorowa
w mleku alkohol utrzymuje sie tak długo jak we krwi, na drugi dzień spokojnie mozesz karmic:)

Mówi się że po lekach lub alkoholu lepiej odczekać 24 godziny.

ja wypilam na weselu dwa kieliszki ale myslalam,ze mowa o dziecku starszym moj ma rok,m-c to powstrzymalabym sie od picia.zreszta podpita nie masz takiej szybkiej reakcji jak trzezwa a nawet jak dziecko z kims zostawisz a cos sie bedzie dzialo to lepiej tez byc trzezwym jakby trzeba bylo do dziecka jechac ale to mnoje zdanie

moja córka była troche starsza - 4 miesiace, jak zachciało mi sie zabalować. Odciągnij pokarm i podaj w butelce, upewnij sie ze wypije ci z butelki. Jesli tak to naszykuj sobie odpowiednia ilosc porcji na min dobe + kilka na wszelki wypadek. Zamroź w sterylnych pojemnikach na mocz. Swój pokarm odciągaj i wylewaj tak często jakbyś karmiła, żeby ci sie go zaraz mniej nie zrobiło. I baw się dobrze :D Nie wiem jak u ciebie z pokarmem, mi takie szykowanie zajelo pare dni :P

Gość po pierwsze
Ja w ogóle nie rozumiem problemu. A jak nie wypijesz na tej imprezie to świat się zawali? Bez alkoholu też można się dobrze bawić.

Gość lusesita xD
właśnie o to chodzi, że ja nie bardzo umiem się bawić bez alkoholu, a to wesele więc chcialam sie dobrze pobawić ;p

Gość Jessica Diamond
and?;>

Boze jaka z ciebie matka,nie potrafisz sobie odmowic alko podczas karmienia?!!Nie przesadzaj kobieto!Nie wiesz,ze karmienie wyklucza takie wyskoki?Matko,ze tez takie chodzą po ziemi!

Gość tajasne
"dorcia33 - Boze jaka z ciebie matka,nie potrafisz sobie odmowic alko podczas karmienia?!!Nie przesadzaj kobieto!Nie wiesz,ze karmienie wyklucza takie wyskoki?Matko,ze tez takie chodzą po ziemi!" i kto tu przesadza?... przecież dziewczyna robi rozsądny plan, a nie wtyka dziecku do buzi naalkoholizowaną pierś. czego tu sie czepiac?...

Gość lusesita xD
dorcia, nie obsraj sie :D

Gość gość
hehe dorcia ale panika o wow ja tez wybioeram sie na wesele mam zamiar wypić a wiec szykuje sobie plan tak zeby bylo dla nas 2 dobrze : )

Gość dorcia dewotko
spooooookojnie. Dziewczyna nie pije od roku, narazie tylko planuje jak się dobrze bawić i nie zaszkodzić dziecku. Zazdrościsz że nie jest tylko sfrustrowana matka?

Gość autorko dobrze kombinujesz
Ja jestem w 8 mcu i też już obmyślam takie strategie;-) Z tym że wcześniej chce wprowadzac mm. Sama bylam karmiona 3 tyg i bylam okazem zdrowia

Gość gość
a czego zazdrościć, że ktoś potrzebuje alkoholu do zabawy?

Gość gość
wkurzają mnie te jebniete matki polki piszace "a musisz pic?". Nosz K***A MAĆ! To, ze dziewczyna została matką to nie znaczy, ze nie jest kobietą, człowiekiem, kumpelą, żoną i towarzyszką na imprezach! Jak dziecko jeden dzień będzie piło mleko mamy z butelki to nie umrze od tego ani traumy się nie nabawi zaś autorka jako zapewne jedyna trzeźwa na zakrapianej imprezie się traumy prędzej nabawi. Ogarnijcie się idiotki, bo jak się was czyta to się rzygać chce! Alkohol jest dla ludzi a tak się składa, ze matka to też człowiek. I jesli dziecku krzywda się nie dzieje i ma opiekę to ma prawo nawet urżnąć się jak dzika świnia bo też się dziewczynie należy po 9ciu miesiącach totalnej abstynenci. Macica wam mózgi już doszczętnie pozasłaniała