Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tooo jest

do posiadaczy płyt ceramicznych i piekarników na prąd

Polecane posty

Gość jak tooo jest

co zużywa więcej prądu? np. chcę zrobić całego kabaczka, kroję go na plastry i lepiej smażyć na patelni grillowej na płycie (kilka razy) czy włożyć całość do piekarnika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale problem....
A jak przyrządzasz te plastry z kabaczka ? Bo mam w domu 4 i nie wiem co z nimi zrobić :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwertura
na logikę płyta mniej , bo pieklarnik to cały nagrzewasz i w ogóle. fajne są opiekacze na prąd (takie małe, kiedyś to chyba prodziż na to mówiono) i w tym da się kawałki kurczaka upiec. i wcale nie tak długo bo do 220 stopni sie rozgrzewają to szybko się piecze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak tooo jest
no ale przy płycie będę stała 3 razy dłużej, bo mi się wszystko od razu nie zmieści na patelni... a przyrządzam je bardzo prostu (zresztą jak wszystko w kuchni :-D ) Kroję kabaczka na plastry ok. 7mm :-D delikatnie mazidełkiem muskam plastry oliwą z każdej strony, solę, pieprzę i na patelnię. Smażę z obu stron. W tym czasie robię sosik z zimnego jogurtu naturalnego, kilku ząbków czosnku. Jem same z sosikiem, albo z ziemniakiem lub mięsem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×