Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalka

Jestem w związku z Żydem.

Polecane posty

Gość Michalka

Mój chłopak jest Żydem. Czy zdecydowałybyście się na taki związek? Co o tym myślicie? Nie wiem, jak widzieć nasza przyszłość i czy w ogóle planować taką.. Bardzo proszę ksenofobów i antysemitów o nie wypowiadanie się :o

Gość Michalka
Nie jestem na tym etapie poznania :o Pilnuj swojego sera.

Gość maturks4
A ty jaki masz światopogląd? On ortodoksyjnym Żydem? Sami musicie dojść do porozumienia. I albo każdy zrobi krok odstępstwa, albo lepiej skończyć zażyłość.

Gość podsumujmy to wreszcie
co z tego, że jest żydem, boisz się odmienności kultur? opinii rodziny, znajomych? szczerze mówiąc nie wiem czy są różnice w obyczajach żydów czy nie-żydów, sądzę, że nie powinno cię to martwić, jeśli chcecie być ze sobą to nie ma to znaczenia, ja byłam z kimś z bardzo innej kultury i religii, różnic było tysiące, to był fajny związek, rozpadł się z przyczyn, które nie dotyczyły różnic, o których piszę

Gość Michalka
Nie, no nie jest ortodoksem... Zresztą ortodoksyjny Żyd nie poszedłby na taki związek z ''gojką''.. wiecie o co mi chodzi ;) Nie jest też religijny czy mocno wierzący, nie chadza do synagogi hehe ale jest przywiązany do swojego pochodzenia i dumny z tego.

Gość Michalka
''o z tego, że jest żydem, boisz się odmienności kultur? opinii rodziny, znajomych?'' Nie, tego się nie boję, ale nie wiem czy nie zrodzi to między nami jakichś nieporozumień czy problemów w przyszłości... Np ślub i dzieci (jak je wychować)- to byłyby te problemy, to samo z celebrowaniem świat.. Nie jestem jakaś pobożna, ale nie wyobrażam sobie życia bez np Bożego Narodzenia...

Gość Michalka
już nikt się nie wypowie??

Gość Eva ?
nawet religia i zwyczaje was poróżnią

Gość jhkj
nie mialabym nic przeciwko,;) moj tez jest innej religii;)

Gość Michalka
uwiódł mnie swoją jarmułką

Gość Eva ?
oni chyba w Matkę Boska nie wierzą ? troche mi to dziwne, albo to w innej religii ?:o

Gość Michalka
wierza w matke zwaną -pieniądz:)

Gość Eva ?
przypomniał mi sie kawał z:D

Gość Eva ?
przychodzi facet do spowiedzi i mówi ksiedzu -prosze księdza zgrzeszyłem - oszukałem Żyda, a ksiądz- -to nie grzech, to CUD!!!!!!

Gość dsfsdafsa
żydzi nie przepuszczą żadnej okazji żeby dokopać polsce poczytaj sobie haaretz.com najczęstszą ich zagrywką jest wmawianie całego światu że są jedyną ofiarą drugiej wojny światowej, że polacy nie umierali w auschwitz tylko byli tam strażnikami

Gość Michalka
Słaby podszyw... A po co się w ogóle wypowiadacie na ten temat jak nie wiecie nawet w co wierzą?? :( żal... Nie wierzą w Nowy Testament, a co za tym idzie w Jezusa. Poza tym mój nie jest religijny.. Nie śmierdzi i nie mają innego zapachu, pierwsze słyszę, że Żydzi śmierdzą... Słyszałam to o Arabach, jednak nie sądzę, że jest prawdą.. nie wrzucam wszystkich do jednego wora, jak Wy..

Gość Michalka
dsfsdafsa jest w tym dużo racji... Jednak Polska to też jeden z najbardziej antysemickich krajów... A zresztą nie wszyscy tacy są.. akurat z tym problemów nie mamy.

Ja tylko pytałam :( zapytać nie mozna, nikogo nie obrazam tym To jak nie wierzą w Jezusa to i MB tym bardziej, a przecież to u nich wszystko sie działo :o Ja już nic nie wiem :o

Gość Michalka
No tak, ale dzisiejsi Żydzi pochodzą z rożnych krajów... Nie wszyscy urodzili się w Izraelu.

Gość dsfsdafsa
przypuszczam, że prędzej czy później dojdzie do wniosku że powinien się ożenić z żydówką, żeby kontynuować tą wybraną rasę :o żydzi agitują do niezawierania małżeństw mieszanych z nieżydami - zarówno w ameryce jak i izraelu. w izraelu to ma nawet postać totalitarnej propagandy. historia zatoczyła koło.

Gość Ona55
Co za różnica czy Żyd czy nie Żyd? Żyję od 30 lat w związku z Żydem i chłop jak każdy, pfff.

Gość Ona55
Poza tym nie wierz w jakiekolwiek bzdury, które tu wypisują o "ciągłości rasy" czy agitacjach - nic takie nie istnieje, w Izraelu, co drugie małżeństwo jest mieszane i nikt nie robi z tego problemów. To samo przy ewentualnym wychowywaniu dzieci - najlepiej dać dziecku wybór i tyle, co za problem? Szukacie problemów tam, gdzie ich nie ma - serca trzeba słuchać a nie pierdół osób na forum, które w życiu Żyda nie widziały poza Brodym...

Gość Ona55
I droga Michałko - nie dzisiejsi Żydzi pochodzą z różnych krajów, tylko ZAWSZE Żydzi pochodzili z różnych krajów, to właśnie dziś powrócili do struktur państwowości w Izraelu, ale jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

Gość drebja
ja jestem z arabem ...czyli clkiem inna kultura i religia ....i zyje nam sie bardzo dobrze...w sumie, tez sie klocimy...ale o otwarte drzwi do lazienki, albo pozostawiona w pokoju na stole szklanke...jeszcze nigdy nie mielismy spiec na temat religi i kultury...jak ja daje rade z arabem to ty dasz rade z zydem;)

Gość dsfsdafsa
Ona55: co ty pieprzysz http://wyborcza.pl/1,75248,8172210,Jesli_jestes_Arabem__to_jestes_tez_gwalcicielem_oszustem.html "Petach Tikwa to nie wyjątek. W całym Izraelu zdarzają się kampanie instytucji państwowych, rabinów i prywatnych organizacji, które próbują zniechęcić młodych Żydów i Arabów do mieszanych związków. Przeprowadzone w 2007 r. badania pokazały, że dla ponad połowy Izraelczyków związek z Arabem jest równoznaczny ze zdradą narodową. W zeszłym roku mieszkańcy osiedla Pisgat Zeew we wschodniej Jerozolimie stworzyli ochotniczy oddział Ogień Judaizmu do patrolowania ulic i pilnowania, żeby Arabowie nie podrywali Żydówek. Z kolei władze miasta Kiriat Gat dwa lata temu uruchomiły w szkołach program, w ramach którego ostrzegały żydowskie dziewczynki przed randkami z miejscowymi Beduinami.

Gość nowaaaa
żydowskie prymitywy, przestańcie podszywać sę po Polaków!

Gość Ona55
Cóż, szkoda słów na takie prymitywne odpowiedzi i zagrywki. Nigdy nie byłeś, nie mieszkałeś w Izraelu to dalej czytać POLSKIE dziennikarstwo obywatelskie. Michalino - zostaw tego chłopca, nie zasługuje na to, żeby przez Twoją osobę, spotykać się z polskim prymitywizmem i głupotą. Pozdrawiam!

Gość Ona55
PS. Jeśli już masz wątpliwości, to naprawdę - nie krzywdź chłopaka, niech znajdzie dziewczynę, której serce będzie pełne miłości a nie szperania po wybiórczych i forach pełnych głąbów.

Gość nowaaaa
Ona55- pełne miłości taj jak twoje?????

Gość Michalka
Ona55, no tak, ale kiedyś żyli tylko w Izraelu, chodzi mi o sam początek, jeszcze przed diasporą... Przecież stąd pochodzą.