Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coca coca

30 tydzień ciąży. Jest tu jakaś kobieta na podobnym etapie?

Polecane posty

tomasina ja co pójdę na wizytę to moja jest w innej pozycji. Kręci się w kółko. Raz pośladkowo, w poprzek, główką w dół też była (raz) a teraz znowu pośladkowo drugi raz z rzędu położna mówiła że na tym etapie to jeszcze nic nie znaczy. Jak się nie odwróci do 38tc to będą ją próbowali ręcznie obrócić

Catie to trzymam kciuki żeby się sama obróciła :) Moja się już raczej nie wierci (tzn nie obraca bo wierci to ona się non top) bo kopie non stop w te same miejsca.

Witam ! U mnie z zachcianek to dziwne miałam. Żarłam na początku cytrynę, piłam wodę z plastrami cytryny które na koniec zjadałam. Później mi przeszło. Czasem napada mnie na coś słodkiego. Najgorzej jest o 4 rano, jak budzę się na leki, muszę coś zjeść bo nie zasnę znów. Dzisiaj leżałam do 5:30 bo nie chciało mi się wstać do kuchni aż wreszcie poszlam po kanapki z pomidorem. Moment później zasnęłam. Co do ułożenia dzidzi to moja od 24 tygodnia jest już główką w dół. Na każdym USG tak jest. Lekarz mówił, że mam się nie przejnować bo to, że jest główką w dół nie znaczy, ze zaraz się urodzi :) Cholernie boli mnie pępek. Mała słabo się rusza, ale najważniejsze, ze w ogóle ją czuję.Ciśnienie w normie. Jakoś się toczy :) Lekarz był pod wrażeniem, ze mimo tych wszystkich problemów dotrwałam do 30 tyg. Oby tak dalej.

Cześć Coca cola! Już się martwiłam co taka cisza zapadła z Twojej strony...:-) To Twoja malutka gotowa do startu jak to mój mąż mówi :-D A to ciekawe z tym pępkiem! Pewnie go córcia od środka wypycha :-)

mam nadzieję że Cię to pocieszy też tak miałam kilka tygodni temu czyli musiałam być na podobnym etapie ciąży co Ty teraz. Budziłam się w środku nocy zazwyczaj 3 lub 4 i już było po spaniu. Samo minęło teraz (35tc) przesypiam po 11 godzin. W nocy się budzę bo mnie zgaga męczy, golnę syrop na zgagę i padam na poduchę nie wiem. Podobno im bliżej porodu tym bardziej sennym się jest bo organizm kumuluje siły do porodu :-)

Mnie w nocy budzi mój synek albo przewraca się na drugi bok i coś mruczy to ja już w tym momencie mam oczy otwarte albo mu smoczek wypadł i wola mnie abym mu pomogła znaleźć hehe niestety ja sobie w ciągu dnia pospać nie mogę a mój synek to ranny ptaszek wstaje punkt 6:00 czasami kilka minut po albo przed a jak nie mój synek mnie budzi to albo pęcherz albo muszę zmienić położenie już wielkiego brzucha :)

No ja dziś nie mogłam się odzywać bo cały dzień byłam poza domem jutro też tak może być to zależy od pogody :)

spoko :-) ale tyle nas było na początku a teraz trzy się ostały...

Hej, co tam u Was? Jak się czujecie? U mnie brzydko, jesiennie. Ciągle jestem śpiąca i, o zgrozo, jakie mam koszmary :o Budzę się z płaczem cała spocona. Mała fika pięknie, ja już wybrałam rzeczy, które kupię na allegro. Kupię wszystko od jednego użytkownika żeby raz za wysyłkę zapłacić. Miałam się Was pytać czy macie jakieś problemy z sercem w ciąży? Ja słabnę i czuję, że serce bije mi jakby miała zaraz wyskoczyć. Jak mierzę sobie ciśnienie to pokazuje mi, ze mam arytmię (mam taką funkcję w ciśnieniomierzu). Mówiłam o tym lekarzowi, ale on tylko "może się tak zdarzyć" :o Zamierzam w tyg. iść zrobić echo serca sobie i z wynikiem do gina. Boję się, że jak będę rodzić naturalnie to mi serce nie wytrzyma. Sama się za to zabiorę bo mój lekarz nic sobie z tego nie robi, a ja naprawdę czasami czuję się fatalnie. Piszcie co u Was !

No trochę nas ubyło nie fajnie ale cóż zrobić :( Ja też mało teraz siedzę przy kompie bo mój mały brzdąc też chce już ze mną siedzieć i tak przez cały dzień udaje że komputer jest popsuty bo tak to by mi nie dał żyć :) wchodzę dopiero wieczorem jak śpi. U mnie wszystko ok mała się strasznie wierci niektóre rzeczy są już dla mnie bardzo wyczerpujące no nic zostało nam już tylko cierpliwie czekać na rozwiązanie.

Cześć coca cola zaglądasz tu jeszcze? daj znać co u ciebie słychać? Jak się czujesz? Jak dziecko? :-)

Gość hmm7890
hej dziewczyny.. mam do sprzedania cala gore ubranek po moim synku. od 1 do 18 miesiecy .. od kurtek zimowych po podkoszulki .. rozne.. nowe i urzywane ale w bardzo dobrym stanie. chce je sprzedac szybko bo moj syn ma juz 19 miesiecy i wszystko jest za male. haha wyglada jak 2 latek:) aha wszystko jest firmowe z irlandii.. agoosia87@hotmail.com

jestem w 30 tc i lekarzowi nie podoba sie płat serduszka małego strasznie sie martwie , czy ktoś miał podobna sytuację ? Od samego poczatku ciazy z serduszkiem wszystko było w porzadku dopiero teraz okazało sie ze jest coś nie tak , bardzo sie martwie pomożcie mi !! Ogólnie Jest to chłopiec wazy 1,400 i wszystkie inne narzady rozwijaja sie prawidłowo .

Gość gość
Bardzo wiele informacji, porad i perfekcyjnie opisów wszystkich etapów ciąży znaleźć można znaleźć na portalu ZDROWY START W PRZYSZŁOŚĆ w zakładce Moja Ciąża

Gość gość
Hej laski. Widzę że wpisy są stare a jest ktoś z tego roku w podobnym tygodniu ciąży ?

Gość gość
Ja jestem 32/33 tydzień ciazy

Gość mamuska86
Hej jestem dokładni w 30stym :) Jestem tu, czyta też sobie po kolei tu http://mynta.pl/30-tydzien-ciazy/ i staram się nie panikować. Koniec już tuż, tuż :) Jak tam się trzymacie?

Gość gość
Odświeżam.