Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgsdvzvfcxzcxz

Dlaczego mnie tak traktują????

Polecane posty

Gość gdsgsdvzvfcxzcxz
moniss daj maila to sie odezwe bo zaraz bede uciekac.. jesli chcesz oczywiscie...

a ty myślisz, że my nie chodziłyśmy do szkoły? od kiedy w wakacje chodzi się do szkoły i dziewczyny stoją a to z lodami to z okularami to roznoszą ulotki to zapisują się na jakieś inne dorobkowe promocje i też w roku szkolnym się uczą każda z nas w waszym wieku się uczyła

Gość monisssss2101
monika2585@tlen.pl

Nie mówię tu o tuszu do rzęs za 50 zł, ale zwykły krem do twarzy, przypory higieniczne chociażby. To rodzice powinni Ci to zapewnić, jeśli się nadal uczysz. :D:D:D rodzice to generalnie powinni ją żywić jeśli się uczy o kremikach, tuszach i fajniejszych ciuszkach niestety w prawie rodzinnym nie wspominają........

Gość monisssss2101
Skończ już, bo żałosna jesteś ;/ Nie każdy miał tak kolorowo jak Ty ;/

Gość sfssdf
Ja jakoś studiuję dziennie i na ciuchy, kino, kosmetyki zarabiam od lat. Wstyd by mi było brać od rodziców kasę na swoje potrzeby. Zawsze możesz robić tłumaczenia, udzielać korepetycji, pojechać do jakiegoś miasta do pracy. Przyznaj szczerze, że Ci się nie chce ruszyć dupy i iść do pracy. Nie wciskaj kitu, że masz jakiegoś strasznego ojca, bo nie daje Ci na nowe spodnie, czy błyszczyk :f. Śmieszna jesteś.

Gość monisssss2101
Napisała że nie mówi tu o tuszu tylko zwykłym kremie ;/ Brak poprawnego rozumowania .!

monisssss2101 a uważasz że po szkole będzie Ci łatwiej z pracą ? mylisz się ja jak chodziłem do szkoły to też myślałem jak to nie będzie fajnie , ale niestety nie zawsze tak jest, jak skończysz szkołę to zobaczysz co to jest życie i sobie pomyślisz jak ja bym chciała jeszcze pochodzić do szkoły , zero zmartwień bo rodzice Ciebie utrzymują nie wnikam czy dają kieszonkowe ale nie martwisz się o żadne opłaty i inne sprawy, ja rozumiem że forum jest to dzielenia się swoimi problemami ale nie użalaniem się nad sobą , bo nie lubię i nie zbyt szanuje takie osoby, coś Ci nie pasuje to rób coś żeby to zmienić , kolejne wpisy na forum Ci w tym nie pomogą, nie odbierajcie tego jako atak po prostu to moje zdanie możecie się z tym zgadzać lub nie , każdy chciałby mieć miliony tylko że trzeba coś robić w tym celu a nie tylko mówić jak jest źle i marzyć, mimo że mógłbym narzekać w kilku sprawach to naprawdę cieszę się że mam taką a nie inną RODZINĘ

Gość gdsgsdvzvfcxzcxz
moniss odezwe sie jutro na pewno

Gość Dzień jak co dzień
Dodam, że pochodzę z rodziny gdzie ojciec był alkoholikiem. Matka się wprawdzie rozwiodła, ale różowo nie było momentami, bo alimentów nie płacić. Czasem trzeba było puste butelki sprzedaż, żeby na chleb było. Mimo iż byłam wzorową uczennicą na studia nie poszłam, gdyż jak najwcześniej chciałam zacząć zarabiać. Po szkole średnie poszłam do pracy, starczyło na moje wydatki a także jeszcze na to, żeby mamie dać. Po 5 latach dostałam swoje mieszkanie z Urzędu Miasta i wyprowadziłam się. Niestety studiów nie mam zrobionych i już mieć raczej nie będę. Takie życie. Niektórzy mają pod górkę. POzdrawiam i ściskam.

nie ma różnicy kremu też 20latce nikt zapewnić nie musi i uwierz mi mój ojczym był alkoholikiem miałam w domu piekło nabawiłam się silnej nerwicy lękowej z domu uciekłam mając tyle lat co autorka bo nie dałam rady być tam ani minuty dłużej fakt, że ojczym był cholernie pracowity więc nikt głodem nie przymierał- chociaż o luksusach to mogłam sobie pomarzyć dlatego chcąc nie chcąc musiałam zarobić sobie nawet na kremik sama i nie usprawiedliwiałam się tym, że mam gorzej niż inne dzieciaki to wystarczy jak sobie pomarudzę- bo muszą mnie inni zrozumieć umiesz liczyć licz na siebie

Gość monisssss2101
Do szkoły mam dosyć daleko a nie stać mnie żeby mieszkać na miejscu, wiec wracam do domu. Chodzę do tech, mam duzo przedmiotów. Możecie wierzyć mi lub nie ale ucze się już w autobusie bo nie zdąrzyłabym ;/wracam do domu o 18 wiec gdzie czas na pracę ? Teraz są wakacje więc można pracować u kogoś w polu, ale ile? 2 dni i po pracy, bo więcej nie ma ;/ Mieszkam 8 km od miasteczka niedużego wiec nie ma zadnych ofert pracy ;/

Gość fiu bździu ...
popieram ike ale rozumiem autorkę każdy czasem musi sobie pomarudzić, ja tez niekiedy mam żal do całego świata, że zawsze miałąm pod górkę choć wcale tak źle nie miałam :), w każdym razie niech to Cię motywuje do działania

tak dla innych chcących dorobić jakoś oferty są..... tyle w temacie chcieć to móc ty nie chcesz wolisz mieć żal , że ktoś ci nie dał

Gość Dzień jak co dzień
"rodzice to generalnie powinni ją żywić jeśli się uczy o kremikach, tuszach i fajniejszych ciuszkach niestety w prawie rodzinnym nie wspominają........" Nie samym chlebem człowiek żyje. Trzeba też mieć na szampon do włosów, jakiś żel pod prysznic czy do kąpieli, podpaski, choćby najzwyklejszy krem do twarzy,itp Leki, jeśli są potrzebne. A w czym ma chodzić? Jakieś buty? Kurtka? Nie wspominając o artykułach szkolnych. O ile dziecko się uczy to rodzice mają ją na utrzymaniu. W kodeksie rodzinnym jest tak samo napisane, że do 25 roku życia jak dziecko się uczy to nawet alimenty trzeba na nie płacić i renta rodzinna się należy, mimo, że 18 lat jest skończone.Kropka.

Gość monisssss2101
Skończe technikum to pójdę do pracy ;D i domowy horror się skończy ..

Gość Dzień jak co dzień
A może weekendami zajmiesz się opieką nad jakimś dzieckiem? Choćby parę godzin?

pewnie, że można pomarudzić ale naprawdę sytuacja w domu ma się nijak do tego co można zrobić samemu wredne dzieciństwo to piętno na psychice przez całe życie ale to od nas zależy jakie dorosłe życie będziemy prowadzić i jakie życie zapewnimy dzieciom, żeby one wrednego dzieciństwa nie miały a zaradności człowiek uczy się już w czasach szkolnych

Gość monisssss2101
W moim miejscu zamieszkania nie ma i weź już skończ .!

Gość kei_bak

było pisać, że mieszkasz na bezludnej wyspie:) piętaszka chociaż masz?

Gość monisssss2101
Ojojoj ale to było śmieszne :) ehhhh...

śmieszne jest twoje podejście do życia no ale ostatecznie to ty zawsze będziesz odstawała o rówieśników my ci na kremiki, tusze i ciuszki nie damy:) chcesz nic nie mieć twój ból

Gość Dzień jak co dzień
Zgadam się z tym, że każdy w którymś momencie musi zacząć własne życie i oderwać się od problemów domu rodzinnego. W takiej sytuacji jaką masz teraz widać niewiele możesz zrobić i nie bardzo masz na to wszytko wpływ, ale musisz najprędzej jak tylko będziesz miała możliwość zacząć żyć na własny rachunek.To jest jedyna droga moim zdaniem.

Gość monisssss2101
Nie odstaje od rówieśników ;D Pieniądze daje mi mama i babcia ale za to ,że się ucze, bo to jest dla mnie teraz najważniejsze żeby szkołe skończyć .. pójść do pracy i dalej do szkoły :)

Gość sfssdf
Dziewczyno, co Ty gadasz? Ja wracam czasami o 20 do domu z uczelni i mam czas dorobić. Zarabiam w weekendy jako barmanka, w tygodniu udzielam korepetycji z dwóch języków, a często nocami robię jeszcze tłumaczenia. Wychodzi mi 1500 zł średnio, z czego 500 zł daję mamie, bo byłoby mi wstyd mieszkać na krzywy ryj i nie dokładać się do rachunków, czy do jedzenia, a co dopiero jeszcze brać na krem czy podpaski. Nie masz 14 lat, tylko 20 i najwyższy czas przestać żerować na rodzicach. Nie masz wstydu dziewczyno? Jesteś po prostu leniwa i przestań marudzić. Po co zakładałaś temat, skoro wszystko krytykujesz, a jak ktoś Cię nie głaszcze po główce, to zaraz księżniczka strzela focha i tłumaczy się mieszkaniem na wsi :D. Mówisz, że masz 8 km... Ja dojeżdżam na weekendy do pracy 50 km w jedną stronę i żyję. Żegnam, bo i tak nic do Ciebie nie dotrze.

ciekawe co będzie dalej dalej da ci państwo zapomogę za to, że się grzecznie uczyłaś ale te 8 kilometrów do miasteczka.........droga nie do pokonania

Gość monisssss2101
I nie mówie, że zawsze będę sępić pieniądze od mamy ;] Tylko jak najszybciej chcę zabrać mamę i oczywiście braciszka, a stary niech see tu siędzi SAM, jak zafundował Nam takie życie ;/

Gość monisssss2101
ja tematu nie założyłam ;D

za co zabierzesz mamę? kobieto ty sama o siebie nie umiesz zadbać a matka jest dorosła- chce to sama odejdzie widać nie chce