Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolnoślązaczka.....

Dlaczego dziecko z Downem

Polecane posty

Gość Dolnoślązaczka.....

nie mówi? Kto wie? Czy to jakiś większy stopień upośledzenia?

Gość mamusia z ksiezyca
napisz cos wiecej

Gość Dolnoślązaczka....
Chłopiec ma już 11 lat, a porozumiewa się na migi :-( Przecież takie dzieci rozmawiają. Nie raz słyszałam.

Gość Tak see...
Niestety często u dzieci z zespołem downa występują wady wzroku, słuchu co wymaga dodatkowego leczenia specjalistycznego .

Gość Dolnoślązaczka....
To nie moje dziecko. Ale z tego co wiem to od lat chodzi do logopedy. To nic nie daje...

Gość Tak see...
Takie wady występują u dzieci z głębokim upośledzeniem

Gość Dolnoślązaczka....
Czasami myślę, że jednak rodzice dzieci np. z porażeniem mózgowym są w gorszej sytuacji. Normalnie strach zachodzić w ciążę ...

Gość Tak see...
Kiedy zdrowe dziecko chodzi do logopedy przeważnie szybko można zauważyć efekty natomiast praca z dziećmi z zespołem downa to żmudne i długotrwałe ćwiczenia które mogą nie przynosić efektu. Sukcesem jest pojedyncze słowo wypowiedziane przez takie dziecko... Wszystko zależy od stopnia upośledzenia...

Gość Tak see...
DO podszywasz z licencją nr 007. Pracowałaś z takimi dziećmi i każde z nich mówiło? Co za bzdury wypisujesz! To jest niemożliwe!

Gość Dolnoślązaczka....
Właśnie najbardziej dziwi to, Że dziecko nie mówi od tylu lat. Np. chce gdzieś iść, przynosi buty. Chce pić, otwiera usta i pokazuje. Wczoraj mijałam taką dziewczynkę, rozmawiała jak najęta :-)

Gość Tak see...
Właśnie o to chodzi, gdy dziecko nie mówi trzeba się starać inaczej mu pomóc komunikować się ze światem. Zna swoje potrzeby i potrafi się domagać o picie, spacer to też jest długi proces nauczania a później powtarzania i utrwalania co nie znaczy że można odpuścić sobie logopedę trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.

Gość Kiszonka
Moze razem z downem ma autyzm a nasi weterynarze tak potrafią diagnozować, zresztą coś o tym wiem.

Gość Kiszonka
Z zespolem downa sie mowi, jak sie zmiksuje z inna chorobą to lekarze rozkladaja rece, bo niektorych przypadkow downa nie potrafia rozpoznac a co dopiero miksa.

Gość Tak see...
Do podszywacz z licencją nr 007 A w jakim stopniu te dzieci były upośledzone?

Gość nie wiem co w tym dziwnego
że ktoś twierdzi iż pracował z dziećmi z ZD i każde z nich mówiło?:O też pracowałam z takimi dziećmi i tak samo każde z nich mówiło dzieci miały stwierdzone upośledzenie w stopniu lekkim i umiarkowanym, bo tylko takie mogły uczęszczać do szkoły, w której pracowałam

Po pierwsze praca z logopedą to nie wszystko,to tylko podpowiedź co i jak robisz w domu.Tak naprawdę dużo zalezy w jaki sposób i jak często dziecko będzie ćwiczyło z rodzicami w domu :) Po drugie nie wiadomo czy dziecko nie cierpi na coś jeszcze dodatkowo poza ZD. A po trzecie chodzę regularnie do logopedy (znajduję się on w placówce dla dzieci opóźnionych psychoruchowo) i na korytarzu nie raz widzę że dzieci z takim zespołem rozmawiają a są i takie co nie rozmawiają.