Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężko mi samej decydować

Dylemat życiowy!

Polecane posty

Poradźcie mi co robić, bo myślę i myślę, ale nie umiem się zdecydować :-( co wybrać? zostać w strasznej pracy, która mnie dołuje i na samą myśl zaczynam ryczeć ale mieć możliwośc kupienia nbowego mieszkania? czy rzucić tę pracę (mam drugą, ale niesystematyczną i niepewną, tochę mniejsze pieniądze) i zostać w starym mieszkaniu?

nawet jeśli istnieje groźba, ze przyjdą miesiące, w których nie miałabyś na nic kasy, nawet na rachunki?

a zostaniesz w strasznej pracy, która Cię dołuje, moze doprowadzic do depresji i wypalenia? tylko dlatego by zdobyc nowsze mieszkanie? kasa to nie wszystko

Gość podsumujmy to wreszcie
to zależy na czym ci obecnie zależy najbardziej, czy na kupnie mieszkania czy na rozwoju zawodowym, ja byłam w podobnej sytuacji, nienawidziłam mojej pracy ale nieźle tam zarabiałam, postawiłam sobie cel aby zarobić kasę, kupić mieszkanie i spadać gdzie indziej, tak też się stało a co najważniejsze spełniło się moje marzenie, mam swoje M:)

Gość cioteczka kloteczka
zostać w A ale szukać B płatnej jak A

cioteczka, no własnie od wielu miesięcy tak robię, ale to nie jest takie proste :-( zalezy mi i na rozwoju zawodowym i na mieszkaniu :-(

Jeżeli ta praca daje Ci możliwość zakupu własnego mieszkania, to może faktycznie się przemęcz.. a potem zacznij szukać innej? :)

praca nie jest straszna, jest bardzo fajna i ciężka (z niepełnosprawnymi dziećmi i młodzieżą), ale ludzie tam pracujący sprawiają, ze nie chce mi się żyć :-O nienawidze ich! nienawidzę! okropne, głupie babsztyle :-O niestety nie umiem się nie przejmować! Starałam się olewać je itp. ale nie umiem i nie chcę tak dalej żyć i tam pracować :-O Kasa też niewielka 1800zł, ale po dołożeniu do tej, którą zarabiam w drugiej pracy nie jest źle

mam już swoje małe mieszkanie,ale chciałam zamienić na coś lepszego, w nowym budownictwie, z balkonem...

po zakupie mieszkania nie mogę zmienić pracy, to nie jest takie proste.Będę musiała wziąc kredyt no i za co mam go spłacać? a poza tym bank się zabezpiecza i musze zanieść świstki, ze tak pracuję i świstek od dyrektora, ze przedłuży mi umowę...

Gość Paris Syfilton
chciałabyś zjeść ciastko i mieć ciastko...strasznie niedojrzała jesteś

Levviatan dobra rada, ale oklepana i raczej wszystkim wiadoma, ale znalezienie pracy nie jest takie łatwe :-O zresztą piszecie tak, jakbyście nie wiedzieli, ze praca z nieba nie spada

Twój przykład jest dowodem na to, że prawdą jest, że nie można niestety mieć wszystkiego.. Jeżeli zależy Ci na zmianie mieszkania to niestety musisz się przemęczyć w tej pracy, spróbować inaczej do niej podejść i osób które Cię tam tak dołują.. Ja bym chyba tak zrobiła..

dlaczego mnie oceniasz? znasz mnie? wiesz jakie mam/miałam życie? dobrze, że ty taka dojrzała jesteś :-O

1800zł to jest ŚWIETNIE płatna praca? :-O no to rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać :-O chyba dziecko życia nie znasz, ja na miesiąc mam samych opłat i rachunków na kwotę 1600, rodzice mi jedzenie kupują. Mam swoje mieszkanie ale jest strasznie drogie w utrzymaniu, zimą za samo ogrzewanie płąciłam 1000zł