Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 Że są w spoczynku względem siebie. Na prostoliniopwy mi to nie wyglądało. Opóźniony ani przyspieszony też nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 1,69 m mi gdzieś wyszło... też chyba z wahadłem.. nie pamiętam już:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 no wlasnie nie wiem czy do konca dobrze to zrobilem, ja napisalem ze jak bedzie wieksze L to bedzie wieksze T ;p la okres to nie wiem szczerze, naprwade co to dokladnie jet xd chyba T, tak? wiec tak napisalem , mam andzijee ze dobrze, a jak to zadanie z tym samolocikiem? ja tam wrzucilem i przeksztalcilem wzor v=2pir/t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 A tam z tymi neutonami to ile ich było, 1,2,3,4? (podana reakcja). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 i jedno i drugie zadanie zrobiłam tak jak Ty. I wydaje mi się, że i samolocik i wahadło mamy dobrze:) Długo myslałam nad tym na egzaminie i skoro Ty też tak masz:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 Księzyc ma jednostajną czy centralną? Wiesz to pytanie dziwne?:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 jednorodną* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 wlasnie to strzelalem, ale czekaj, pisze na gadu gadu z kolegą z politechniki co studiuje jakis kierunek zwizany z fizyką i mi zaraz powie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 Co tam jeszcze było? Masa człowieka 90kg na drugiej planecie(księżyc), 6 razy mniejsza, nie? ok 15kg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 Ogólnie jestem dobrej myśli, mam nadzieję że zdałam, umiałam uczyłam się. A że dali jakieś dziwne pytania;/// Jeśli nie zalicze tego teraz to ja wątpię czy kiedykolwiek indziej będzie mi się chciało znów uczyć i czy ogarnę to w tym stopniu co teraz..:P Ok, idę spać, trzeba rano wstać, i TI! Powodzenia rodacy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 kolega ze studiow mowi ze pole centralne, i linie od polnocengo bieguna do poludniowego, mowi ze nie jest pewien ale on by tak zrobil. No coz... mam nadzieje ze sie nie myli :D bo ja tak zrobilem akurat:D a wlasnie w tym pytaniu z tymi neutronami to ja strzelalem i strzelilem 2 , a koles potem jakis co go pod szkola spotkalem co tez pisal powiedzial jak sie go zapytalem ze tez 2 strzelil :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 ja 1 strzeliłam:) Hmm centralne? no niby w podpunkcie c było coś o centralnym ,ale myslałam że nas zwodzą:P o losie, trudne było.. dobranoc, powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 a z tą masą czlowieka, to masa jest taka sama, tylko ze na ksiezycu mnozysz 90 kg * to przyspieszenie ksiezyca co tam bylo, chyba 1,6 i wynik podajesz w Newtonach, na ksiezycu jest to 100 cos, na ziemi 800 cos bylo, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 11, 2011 W większości zadań jakie podaliście nie wiem o co chodzi;p, ale na razie nie zaczęłam nawet fizyki. Lepiej pójdę się uczyć...a jutro życzę powodzenia na technologii inf;]. To chyba już będzie lekkie rozluźnienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 no to życze wszytkim powodzenia, ja teraz mowie kumplowi co sie zna na fizyce te zadania i mi mowi czy dobrze zrobilem , narazie to mi odpadlo z 46 pkt-bo jednego zadania za 4 nie zrobilem, okolo 8 :) mam nadzieje ze bedzie dobrze:) na te 2 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 11, 2011 o w mordę, świetnie.. trudne. Powodzenia wszystkim:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość badynia Napisano Luty 11, 2011 A ile wam wyszła długość tej nitki z wahadła? Bo mi 2 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasztanek9123 Napisano Luty 11, 2011 Joł Buraczki, Zadanie jest trywialne: P=2300W U=230V I=P/U=10A R=U/I=23 Ohm Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 juz nie pamietam, ale policzylem to teraz i jest to 1,57 m i tak samo zrobilem na egzaminie, wiec to jest chyba porprawne ze wzoru l=gT^2/4pi^2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 joł buraczku, te zadanie kazdy wie jak rozwiac i nie 230V bo tedy wychodzi 21 ohmow, tylko 240 V burczku tam było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 a dokladnie napiecie 240 V i moc grzałki 2500 co daje 23 ohmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 11, 2011 a wiecie dokladnie jak bylo to zadanie z tym ksiezycem, jak te linie pola szly? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasztanek9123 Napisano Luty 11, 2011 123: Z Twoimi danymi wychodzi 23,04 Ohma, widocznie miales inne dane... Gdzie zdawałeś ? Odnośnie ksiezyca, chodzi o pole grawitacyjne, czyli rysujesz "słoneczko" z "promieniami" i na promieniach dajesz strzalki grotem do środka. To o czym pisałeś wczesniej z biegunami to pole magnetyczne. Pole graw. jest polem centralnym. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 11, 2011 Hej ja też zdawałam dziś tę głupią fizykę :( nie wierzę żebym zdała byłam strasznie zdenerwowana :( (zdałam już 8 egzaminów w poprzedniej sesji i nawet na dobre stopnie) teraz zostało mi trzy :( Możecie mi powiedzieć jak zrobiliście te zadanie z zwierciadłem płaskim??? gdzie trzeba było te 2 zwierciadła ulokować??? i było też takie zadanie tylko nie pamiętam już czego dotyczyło ale były 4 odpowiedzi w tym hiperbola (d) i parabola(c) i co tam zaznaczyliście??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 11, 2011 No i jeszcze gdyby ktoś mógł odpisać to bym była wdzięczna bo pewnie nie zasnę dziś :(( tam gdzie trzeba było obliczyć ciężar .... na księżycu czy coś :/ nie pamiętam dokładnie to mi wyszło 145,8N czy to jest dobrze czy coś spiep..... :( ptem było takie zadanie o tych rowerzystach czy jakoś tak i ja tam podstawiłam pod wzór V=s/t no i wynik miałam 0,833 m/s jest to dobrze? a ta różnica mi wyszła 250m :( potem było takie z helem i ja tak napisałam że 237K -gazowy a 3K -ciekły jest to dobrze czy źle??? potem były takie linie narysowane i coś tam było o pracy i w odpowiedzi podkreśliłam 3/4 (że ten odcinek) NAPISZCIE MI BŁAGAM ILE MAM ŹLE BARDZO BARDZO PROSZĘ. ;(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasztanek9123 Napisano Luty 11, 2011 Lola: Ciezar na ksiezycu mam tak samo. Co do rowerzysty to ja mialem: s=250m t=6min => 360s v=s/t => 250m/360s = 0.694 m/s Pozostałych nie pamietam. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 11, 2011 Kasztanek9123, dzięki szkoda że nie pamiętasz :( aha no to ja mam źle to drugie :( ja myślałam że to nie ma być średnia prędkość tylko że mam wziąść to pierwsze czyli 1minuta (60 sekund) i 50m bo tak odczytałam z wykresu no i z tego obliczyłam tę prędkość :( zawaliłam. a ile punktów za to było pamiętasz może? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasztanek9123 Napisano Luty 11, 2011 Lola, możę miałaś inne dane na wykresie ? Gdzie zdawałaś ? Z tego co pamietam to wartości drogi zaznaczone na wykresie były co 100m a nie 50m. Za to zadanie chyba bylo 4pkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 11, 2011 Lola, Kasztanek co jeszcze zdajecie w tej sesji?;]. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 11, 2011 Zdawałam w jaworznie :( ale mówią że wszędzie jest tak samo chyba że ja coś pokręciłam :( jak zawsze zresztą. aha, a wiesz może czy nie drukują gdzieś tych arkuszy żeby sobie te zadania jeszcze raz zobaczyć??? bo połowy już nie pamiętam a do ogłoszenia wyników z tego co wiem początków kwietnia się rozchoruję :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach