Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Kochani jeszcze mydła były..może przypomnę sobie coś jeszcze..to wam napiszę :) Uczcie się uczcie a będziecie pewni, że zdacie ;)

Gość razdwatrzy123
przeciez wyslalem te arkusze co tam pisalas, o mydla bylo jedno pytanie za 1 pkt wiec nie przesadzaj, a ta chemia organiczna co wszyscy pisza to nie jest chemia organiczna tylko jej podstawy jak juz pisalem, bo odroznic weglowodory od alkoholi to raczej nie jest problem, no trudno zlaiczyc rozroznianie podstawowych zwiazkow organicznych do chemii organicznej, chemia organiczna to liczenie tego itp,nazewnictwo,rysowanie. Ja bylem w gimnazjum w klasie chemicznej i mialem z tego 4, naprawde te 2 arkusze są dla mnie w tej chwili na 4 bez problemu, jeszce usiade jutro i pojutrze nad tym i nie ma opcji zeby tego nie zdac

Gość razdwatrzy123
nie musisz przypominac, przeciez wyslalem te arkusze jak juz pisalem, jedno zadanie bylo gdzie sie pytaja z jakich zwiazkow mozna otrzymac mydlo, pytanie za 1 pkt - to wszystko co dotyczylo mydel

Oki oki spokojnie ja tylko chciałam jakoś pomóc... jeśli masz dojście do tych arkuszy to doskonale wiesz jak one wyglądają, wszystkiego po prostu można się spodziewać, prawda? Nikt nie jest w stanie przewidzieć co dokładnie będzie. Kurcze szkoda, że ja nie miałam takich arkuszy :( Gdzie mogłabym takie arkusze otrzymać? :) Tak po prostu chciałam sobie przejrzeć Ja w liceum miałam doktora chemii, więc nie chcielibyscie widziec jakie trudne tematy omawialismy.. ale przynajmniej wiecej wiem :) to jest plus

Gość razdwatrzy123
ja jak chodzilem w liceum to mialem 1dynki same,potem nie zdalem i w nastepnej klasie mialem inną nauczycielke i mialem 4 i 5 bez uczenia. Daj maila to ci wysle, ale nie ma klucza do tego, ale to z latwoscia z ksiakzi mozna sobie rozwiazac

Naprawdę? O! SUPER! Cieszę się :) to poproszę! ekstery@wp.pl Mogłabym poprosić też matem.i fiz.jeśli naturalnie znalazłbyś na to czas. Ja mojej znajomej chciałam też przesłać :) bo ona biedna zakuwa, zakuwa i martwi się o wyniki. Jeśli to nie kłopot to poproszę :)

Gość razdwatrzy123
juz ci wyslalem

Gość sesiiii
Ja jeszcze nie wiem, ale Warszawa albo Gdańsk. Zależy, gdzie mnie zakwalifikują.

Gość razdwatrzy123
wyslalem 2 maile, w 1 masz fizyke a w drugim chemie

Gość razdwatrzy123
mam

Gość Myszka 1234
Nie jest zła ta chemia:) Nawet mnie wciąga powoli. Dobrze będzie:)

Gość Myszka 1234
Ja w Wawie zdaję właśnie w tej sesji, a Ty blondi?

Gość razdwatrzy123
chemia daje rade:)

Gość Myszka 1234
Ktoś opowiadał mi o dziwnym dla mnie procederze. Otóż, płacimy za egzaminy, przypuśćmy że nie zdajemy z fizyki i możemy iść do szkołyzaocznej, i u nauczyciela tego przedmiotu zaliczyć ten przedmiot np. w pół roku. Oczywiście ładnie za to płacac:D Kolejne cuda niemożliwe do spełnienia, czy ja o czyms nie wiem? Nie mozna chyba ekstern łaczyć ze szkołą zaoczną, co to w ogóle ma być?:D

Gość Luva
Piszesz to z mysla o mnie Myszko? Mam nadzieje, ze nie jestem az takim debilem, zeby nie zaliczyc w koncu tej fizyki na 2 :D Z jakich ksiazek sie uczyliscie? Macie jakies sprawdzonych autorow piszacych jezykiem dla "fizycznych matolkow"? ;) Nie lekcewazylabym tej chemii organicznej. Nazewnictwo, czy rozpoznanie zwiazkow jest proste, ale reakcje juz nie koniecznie, bo trza wiedziec gdzie lancuch peka, gdzie co sie dolacza, albo nie... Jeszcze do tego nie doszlam ;)

Gość Luva
Problem tkwi w tym, ze ja tej nieszczesnej fizyki nigdy tak na prawde nie nie uczylam. W gimnazjum moja wychowawczynia byla fizyczka i zapowiedziala, ze jesli ktos bedzie mial dobre oceny z innych przedmiotow, to z fizyke mu daruje. I tym sposobem mialam 4 na koniec i to byla moja najnizsza ocena. W LO podobnie. Bylam w klasie humanistycznej i babeczka podchodzila do nas bardzo poblazliwie. Ponownie nic nie umialam a mialam 3. Na eksternistycznym to nie przejdzie. Nigdy nikt niczego ode mnie nie wymagal z tego przedmiotu...

Gość Myszka 1234
Nie wiem czy mogę mówić o sobie jako o osobie, która fizykę ogarnęła chociaż na 2:D Bo nie ma przecież jeszcze wyników..:) Uważam, że w fizyce tej potrzebnej do zaliczenia ekstern najważniejsze są zadania i umiejętność znalezienia właściwego toku rozumowania, tak aby rozwiązać dane zadanie. Uczyłam się z operonu, od razu tylko z zadaniami... Teorię zostawiłam na koniec, i tak wiele się nie przydała.. Nie ma co kuć regułek, na nic to nie potrzebne.. Radzę skupić się na żywych zadaniach.. W Operonie było o tyle fajnie, że najpierw były zadania podstawowe, potem trochę trudniejsze podstawowe, testy wprowadzające, testy sprawdzające, arkusze... Zadania się powtarzały, zmieniały się jedynie elementy, uczyli rozwiązywania zadania z każdej strony.. dla mnie genialne, wyników jestem ciekawa bardzo:) A na sam kooniec, rozwiązywałam arkusze maturalne.. Nie, nie mówiłam o Tobie! Jesteś przewrażliwiona!:))):))):))) Ciekawa jestem, czy ktoś zetknął się z taką bzdurą jak zaliczanie w Lo tylko jednego problematycznego przedmiotu,a reszty na podstawie egzaminów.. Czyżby wydawali fikcyjne świadectwa? Ciesze się, że zaliczam to LO zgodnie z prawem, i dostanę PRAWDZIWY dyplom (kiedyś mam nadzieję dostac w końcu:D_

Gość Myszka 1234
Mnie również nikt nie uczył fizyki, nikt jej ode mnie nie wymagał:) Kiedyś była to czarna magia dla mnie... Z czasem, jak zaczęłam się jej uczyć coraz wiecej był ozrozumiałe, chociaż to ogrom wiedzy:) Nie taki diabeł straszny myślę.. Jesli nie dasz sobie sama radyzapisz się na jakieś korki :) Chociaż mam nadzieję, że wszyscy wszystko zdamy:)

Gość razdwatrzy123
Ja sobie wlasnie wydrukowalem tablice z Chemii i sie z nimi zapoznam bo sie roznia nieco od ukladu okresowego w ksiazce xd choc nie bardzo, ale niektore pytania na tym tescie z pazdziernika sa poprostu z d...upy i nie mam tego w ksiazkach, mam ksiazke z Grega do Chemii, z Nowej Ery poziom podstawowy do 1 klasy LO i rozszerzony do 2 LO tez z chemii - to jest tak ze w liceum chemia jet tylko w 1 i w 2 klasie,i musze wam powiedizec ze szukalem niektorych rzeczy i ich w tych ksiazkach nie ma xd, mowie o jakichs 2woch, albo sa ale inaczej sie nazywaja niz na tych testach

Gość razdwatrzy123
ale juz znalzlem w internecie to, mysle teraz ze jest to w ksiazce tylko pod inna nazwą :P zaraz to sobie sprwadze, ale jakie to po..srane, maja 3 nazwy na jakis zwiazek organiczny i sie domyslaj o co chodzi xd

Gość Luva
Heh, tak sobie tylko zazartowalam Myszko ;) Ale jaka jest prawda kazdy widzi, a juz na pewno ja ;) Nie przegladalam Operona, ale dzieki za namiar, podskocze do ksiegarni, albo na All. Mialas na mysli vademecum maturalne? Ktore dokladnie zadania masz na mysli 123?

Gość razdwatrzy123
tam bylo zeby wypisac 2 grupy funkcyjne glicyny, ale ja szukalem co to glicyna w ksiazkach i tego nie mialem, teraz sprawdzilem w internecie i juz wiem o jakie grupy chodzi i co to glicyna :D to tak np.

Gość Luva
Glicyna to aminokwas, na pewno gdzies tam to w ksiazce masz :) Czyli: grupa aminowa i karboksylowa, ale juz pewnie wiesz ;)

Przecież z każdego przedmiotu trzeba zdać egzamin eksternistyczny PISEMNY.. innego wyjścia nie ma..

Gość razdwatrzy123
no juz do tego doszedlem :D tak juz jestem mądrzejszy o jedną klase :D chyba nadrobilem braki z organicznej,jutro jeszce pojde na korki sobie i przerobie te wymiany i addycje itp itd i mysle ze nawet niezla ocenka wleci. ale nie mowie bo zapesze i jeszce dzadzą coś trudnego :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się