Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Gość Myszka 1234
Słucham?:D Słyszałam o zwrocie kasy za egzaminy na których się nie stawimy, i to też musi być wyjaśnione i udokumentowane :P Za zaliczone egzaminy nikt nie zwraca, niby z jakiej racji?:D Obawiam się, że w Twojej szkole Cię ''troszkę'' oszukali. No chyba, że ta szkoła za którą tyle kazali sobie płacić zwraca to ok:P Nikomu nic nie zwraca OKE, nie za zdane:D Chyba, że jestem w MEGA błędzie?:D Wskaż podstawy prawne do ewentualnych zwrotów, ja chętnie je odzyskam:)

Gość Myszka 1234
Przed egzaminami można ubiegać się o zwolnienie z opłat, nic innego nie funkcjonuje, nie zetknęłam się z tym. Jednak napisz, bo to ciekawe:)

Nie wiem! Być może W MOJEJ SZKOLE, ZA KTÓRĄ TYLE KAZALI SOBIE PŁACIĆ zwracają. xD Chociaż nie bardzo rozumiem, bo co ma szkoła do zwracania pieniędzy za egzaminy. Pieniądze są wpłacane do OKE. DOWIEM SIĘ DO JUTRA. :)

Gość sesiiii
Zaciekawiłaś mnie ze zwrotem pieniędzy;p ale pewnie i tak się nie uda. A jakie są powody by być częściowo/całkowicie zwolnionym z opłat?

Gość Myszka 1234
Częściowo to niskie dochody na członka gospodarstwa domowego, całkowite bardzo niskie dochody. Jeśli przypada u Ciebie oficjalnych dochodów powyżej 700 zł a nie prowadzisz samodzielnego gospodarstwa domowego to nie ma szans, jeśli samodzielnie to ok.800 zł. Wszystko jest na stronie oke. Niby z jakiej racji mają zwracać? ;> Jakby oddawali za wszystkie zdane to robiliby nie do zdania, aby zarobić xD Nie rozpowszechniajmy nieprawdy. Nic nie oddają. No chyba, że w tej Twojej szkole.. to już prędzej.. Dodatkowa motywacja do zdania?:P Jednak i w to wątpię, myślę że kłamią jak z nut.. Dowiedz się, dowiedz.. Zobaczymy co nazmyślają:D

Gość Myszka 1234
Na kasę jednak nie licz:D Myślę, że kolejna bujda..

Akurat w tym przypadku nie chodziło o moją osobę hahaha :D ale o moją kumpelę! :) Ja nie musiałam płacić :P i mam je już za sobą :) uff.. hehe

Gość Myszka 1234
To nie zmienia faktu, że nie zwróci na pewno OKE:P Chyba, że ja o czymś nie wiem.. i bardzo chcę poznać podstawy prawne:P

OK nie zwrócą to nie zwrócą..:) Żaden problem.. Kumpela była ciekawa więc zapytałam... :D Napisałaś: Jakby oddawali za wszystkie zdane to robiliby nie do zdania, aby zarobić xD :D Więc tym bardziej mogą robić trudne, aby była mniejsza zdawalność i zarobią więcej :D NA TYCH CO PŁACĄ oczywiście :) hehe

Gość vated
A mnie normalnie bedzie cos chwytalo to momentu otrzymania wynikow z tej sesji, w pazdzierniku zaliczylem 6 przedmiotow, teraz wszystkich oprocz chemii tez jestem pewien :P Tak czy owak pic sie pojdzie po otrzymaniu wynikow ;D albo zdane i pijemy w szczesciu, albo nie zdane i pijemy w smutku i przystepujemy jeszcze raz ;D

Gość sesiiii
Przygotowujecie się do matury czy czekacie na wyniki?

Gość Łukasz12
Kiedy będą wyniki egzaminów ?

Gość sesiiii
Na początku kwietnia.

Gość aninom
@sesiiii, Myszka 1234 z tego co wiem to w tym roku już nie da rady pisać matury, bo minął termin składania deklaracji; jak to w końcu jest? można się jeszcze załapać na tegoroczne matury?

Gość Myszka 1234
Ciężko powiedzieć. W tej chwili przygotowuję się do matury, tzn ucze się niemca i polskiego. Jesli coś oblałam to będzie to POlski, więc i tak się przyda na poprawkę:) I jutro jadę szukać nowej pracy:) U mnie jedna wielka niewiadoma:P Wiem, że chcę do pracy:D

Gość Myszka 1234
Deklaracje można było składać do 31 grudnia. Nie w tym roku, jeśli nie złożyłeś/łaś deklaracji do matury przystąpić nie możesz..

Gość aninom
no żeby złożyć deklarację to trzeba mieć świadectwo chyba? no a świadectwo dostjesz dopiero jak zaliczysz wszystkie egzaminy; czyli tak czy tak nie ma opcji zdawać matury po sesji zimowej; chyba, że o czymś nie wiem? no Konrad dał popalić; też mam największe wątpliwości co do polskiego; miejmy nadzieję...

Gość aninom
dostajesz*

Gość sesiiii
Nie trzeba mieć świadectwa by złożyć o maturę.

Gość aninom
czyli mogłem złożyć tę deklarację? ale jest na tej deklaracji do zaznaczenia coś takiego: "ukończyłem/łam liceum ogólnokształcące na podstawie egzaminów eksternistycznych"; a więc wywnioskowałem, że muszę ukończyć liceum, czyli zdać wszystkie egzaminy i dostać świadectwo, żeby złożyć deklarację; jak inaczej?

Gość Myszka 1234
Maturę mozna zdawać w roku w którym otrzyma się świadectwo. Czyli jeśli dostaniemy w kwietniu 2011, to jak najbardziej byliśmy uprawnieni do złożenia deklaracji w grudniu, już po uiszczeniu opłaty :) Jeśli nie złożyliście to niestety nie ma już możliwości zdawania w tym roku. Ja mam nawet prezentacji maturalnej wybrany temat:) Dlatego pewna jestem tego o czym mówię:) Był tu ten temat poruszany. Śliczna pogoda, idę z psiakiem na spacerek na działkę:)

Gość Myszka 1234
Teraz juz i tak za późno. A licealiści z klasy maturalnej moga pisać, że już ukończyli skoro dostaną świadectwa jeszcze później niż my?:) No pomyśl:) Złożysz za rok:)

Gość aninom
no tak, ale licealiści składają do swojej szkoły, w której się uczą, a nie do OKE; pomyślałem, że to odrębne przypadki; no cóż, czyli kiszka; rok w plecy; no ale trudno; przynajmniej (jak zdałem wszystko) średnie wykształcenie jest, roboty można szukać; dzięki za wyjaśnienie; :)

Gość Myszka 1234
Dlatego warto pytać:) Czytać takie fora, jest tu wiele przydatnych informacji, zachęcam do lektury. Ja złożyłam dla formalności, wątpię w zdanie 11 na raz:P Może nie ma czego żałować, ważne aby za rok do 31 grudnia złozyć:)

Gość sesiiii
Plus czas dla poczty żeby donieśli;p

Gość sesiiii
A czego się najbardziej boisz, Daniel;]?

Gość sesiiii
Jak tam Myszko szukanie pracy? Jak tam ogólnie przygotowania do matury? Luva? 123?

Gość Myszka 1234
123 chyba się pogniewał:) Nijak:) Mam mnóstwo innych poważnych problemów;/ Dobrze, że spokojnie napisałam te egzaminy:) Pewnie nie dopuszczą mnie w tym roku do matury.. a nawet jeśli to w takim chaosie jaki teraz mam to pewnie nie będę miała głowy aby podchodzić;/ Na pewno zajrzę, aby ''pochwalić'' się wynikami. Buziaki:)

Gość sesiiii
Przykro mi z powodu twych problemów, 3maj się;]

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się