Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

hey Dosta艂am dzi艣 wyniki ocena niedostateczna,jestem za艂amana matura przepad艂a:(( sweterek12 Obie mamy do zaliczenia matematyke.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kkingabb
Wsp贸艂czuj臋 wszystkim, kt贸rzy nie zdali, ale b臋dzie dobrze! Ja w zasadzie nie placz臋 ju偶 po tych dw贸ch niezdanych. W zasadzie jak na 11 zdawanych to nie jest tak 藕le. Jak mo偶na obejrze膰 swoje egzaminy? Przemek pisa艂 co艣 o wgl膮dzie, jak to za艂atwi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gostekrpk
bierz wyniki z oke i id藕 do szko艂y powiedz ze chcesz 6 semestr zdawa膰 i nie ma problemu - w rozumieniu ustawy egzaminy eks s膮 rownoznaczne z 3 klas膮 LO czyli 6 semstr na chwile obecn膮.

Udost臋pnij ten post

A zapisuj膮c sie na 6 semestr w szkole zaocznej musz臋 zrezygnowac calkowicie z egzaminow eksternistycznych? i mam jeszcze pytanie czy wszystkie licea zaoczne zgodza sie na takie cos? i czy zdajac np matematyka na 6 semestrze bo tylko ona mi zostala pisze odrazu test z calego materialu 3 klas czy jakos etapami? prosze o odpowiedz. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gostekrpk
tak ca艂kowicie. niewiem w moim przypadku to zdawa艂em przed komisj膮 nauczycielsk膮 z tej szko艂y i oczekiwa艂a ona mo偶e nie prostych a konkretnych rzeczy. ja ci powiem tak - pierwsza szko艂a do kt贸rej zadzwoni艂em m贸wi艂a 偶e sie musi zorientowa膰, zadzwonic zapyta膰 natomiast do drugiej podjecha艂em z papierami i nie by艂o problemu od r臋ki mnie wzieli

Udost臋pnij ten post

i jak dlugo czekales na egzamin? a co jesli sie komus noga powinie na tym egzaminie? ma drug膮 sznse czy cos takiego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gostekrpk
tydzien. nie ma opcji zeby Ci nie posz艂o skoro z eksternami dawa艂a艣 rade to w normalnej szko艂e bedzie ci o niebo 艂atwiej

Udost臋pnij ten post

Robaczki :P, bierzcie korepetycje i to jak najwi臋cej jak nie ogarniacie matematyki, szkoda zaprzepa艣ci膰 zaliczone przedmioty. @kkingabb Pobierasz wniosek ze strony swojego OKE, podobny do tego: http://www.oke.poznan.pl/files/cms/64/wniosek_wglad_egz_ekst.pdf Drukujesz, wype艂niasz, podpisujesz, sk艂adasz i czekasz. :) Tekst z uchwa艂y: '' 22. Na wniosek osoby zdaj膮cej sprawdzone i ocenione arkusz egzaminacyjny i karta odpowiedzi s膮 jej udost臋pniane do wgl膮du w miejscu i czasie okre艣lonym przez dyrektora komisji okr臋gowej.'' Sam jak p贸jd臋 'wgl膮dn膮膰' to nie licz臋 na wyszukanie jakich艣 nieprawid艂owo ocenionych zada艅, cho膰 do pi膮tek z geografii i biologi brakuje mi kolejno 3 i 2 punkty, id臋 tam tylko z ciekawo艣ci. :)

Udost臋pnij ten post

no wlasnie poszlo mi latwo ze wszystkim po za matma 3 razy juz ja oblalam i bralam korki... czyli w miare latwy jest ten test w zaocznej? jutro bede dzwonila moze mi sie uda jeszcze na ten semestr sie dostac,a matura by mi wtedy przepadla w tym roku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gostekrpk
z matura to ci nie powiem bo nie mam jej po dzi艣 dzien i nie zamierzam robic

Udost臋pnij ten post

Pandora, niestety Matura przepada.. mam ten sam problem i to drugi raz! Te egzaminy nie powinny by膰 w takich odst臋pach.. Mo偶e warto spr贸bowa膰 z tym zaocznym i mie膰 z g艂owy? Nie wiem jak oni oceniaj膮 t膮 Matme..

Udost臋pnij ten post

Mo偶e i zadam durne pytanie..ale jakie powody napisa膰 w pro艣bie o przed艂u偶enie sesji? Co prawda nie mam jeszcze wynik贸w ale podejrzewam,偶e nie zda艂am a zosta艂y mi tylko trzy przedmioty. A to by艂a moja ostatnia sesja i chc臋 przed艂u偶y膰 o ile si臋 b臋dzie da艂o. Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Chcia艂em nawymy艣la膰 ci kilka abstrakcyjnych powod贸w typu: pies zjad艂 bilet na poci膮g, czy krowa, kt贸ra si臋 cieli. :p Ale przeczyta艂em tre艣膰 wniosku 'Zwracam si臋 z pro艣b膮 o przed艂u偶enie okresu zdawania egzamin贸w eksternistycznych z zakresu szko艂y podstawowej dla doros艂ych/gimnazjum/dla doros艂ych/liceum og贸lnokszta艂c膮cego dla doros艂ych o jedn膮 sesj臋 egzaminacyjn膮 z powodu ' I jak mniemam tam trzeba napisa膰 co艣 w stylu ''niezaliczenia przedmiot贸w takich i takich" czy "uzyskania oceny niedostatecznej z przedmiot贸w takich i takich" Mog臋 si臋 myli膰, najlepiej jak si臋 wypowie jaka艣 osoba co ju偶 sk艂ada艂a taki wniosek i rozpatrzyli go jej pozytywnie.

Udost臋pnij ten post

hey ja juz przed艂u偶a艂am sesje jeden raz wlasnie teraz w lutym bo zaczynalam w lutym 2010 i to byla moja 5 sesja , w uzasadnieniu napisalam ze nie zaliczylam ostatniego przedmiotu itd i sie zgodzili. ale nie wiem jak to teraz bedzie naprawde skoda mi czasu pol roku ....

Udost臋pnij ten post

gostekrpk A Ciebie poinformowali o tym z czego masz sie nauczyc na ten test w zaocznej,czy bylo wszystko? i rozumiem ze to bylo w formie pisemnej? pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

S艂uchajcie obdzwoni艂am wszystkie szko艂y zaoczne w moim mie艣cie i jiestety nie mam szans,w kazdej szkole slyszalam co innego podobno musiala bym napisac 6 egzaminow bo liceum trwa 6 semestrow,w pozostalych dopiero rusza 1 semestr albo 2 czy 3 wiec mi sie nie oplaca,zaczynac od nowa,a w jesczze jednej szkole babka powiedziala ze nie ma takiej mozliwosci wogole. wiec pozostalo mi tylko czekac do pazdziernika... zalamka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gostekrpk
no mozliwe ze poporstu klasy nie maj膮 ale u mnie nie bylo mowy o 6 egzaminach mialem jedno zaliczenie tyle ze jeden ustny drugi pisemny. poszukaj w innym miescie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 megi870
madzilaczek- ja dzwoni艂am dzi艣 do Krk i powiedzieli, 偶e oni wyniki wysy艂aj膮 30 marca ;( I nic wi臋cej nie chcieli powiedzie膰...

Udost臋pnij ten post

jeszcze w jednej szkole mi powiedzieli ze w trakcie semestru mnie nie przyjma bo juz odbylo sie 50% zajec,i tylko od wrzesnia a co mi to da jak ja mam w pazdzierniku egzamin:/ Bede jeszcze cos kombinowala. a z czego miales ten egzamin w tej szkole zaocznej?

Udost臋pnij ten post

Gratuluje tym co zdali;). A co do tych co par臋 razy ju偶 nie zdali matmy/fizy radz臋 darowa膰 sobie eksterny, bo najwyra藕niej samodzielna nauka tych przedmiot贸w wam nie wchodzi, bywa i tak. Moim zdaniem z tymi przedmiotami potrzeba cz臋stej pracy, mo偶ecie ewentualnie spr贸bowa膰 jakiego艣 kursu maturalnego z tych przedmiot贸w na kt贸ry dosy膰 cz臋sto si臋 chodzi i potem pr贸bowa膰 zaliczy膰. Mo偶e to i lepiej, 偶e tak wysz艂o, bo skoro ekstern z matmy wam nie poszed艂 to z matur膮 z matmy te偶 by艂oby krucho. 膯wiczcie i 偶ycz臋 powodzenia!

Udost臋pnij ten post

a i jeszcze jedno pytanko? 艢wiadectwo dosta艂e艣 wtedy z tej szko艂y co zda艂es ten ostatni egzamin tak? i nic juz z oke?

Udost臋pnij ten post

@pandora999 Przykro mi, lecz przed艂u偶a膰 sesje mo偶na tylko jeden raz, a ty pisa艂a艣 偶e ju偶 to zrobi艂a艣, tak wi臋c niestety kombinuj z tymi szko艂ami 艣rednimi.

Udost臋pnij ten post

megi- dopiero? o kurcze a ja czekam i czekam..:) Brakuje zeby jeszce do艂a na swieta z艂apa艂a jak kt贸rego艣 egzaminu nie zdam.>:/ Ale dzieki za info..:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sr546i87i
S艂ysza艂em 偶e mo偶na przed艂u偶a膰 t膮 sesj臋 w niesko艅czono艣膰.U nas jeden ch艂opak przed艂u偶a艂 fizyk臋 7 razy, jak nie zda艂 to pisa艂 wnioski i tak dalej i za ka偶dym razem przechodzi艂o wi臋c nie wiem dlaczego tutaj piszecie 偶e mo偶na przed艂u偶y膰 jeden raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sweterek12
Pandora wiesz co ,moim zdaniem nie ma sensu isc do takiego liceum,sama widzisz 6 semestrow,daj spokoj.Egzaminy mozesz dalej zaliczac-ja nie zgadzam sie z Przemkiem,poniewaz jeden Pan byl ktory nie zdal matematyki 10 razy :P a i Sesii ja tam sie nie poddaje ,fizyke tez musialam powtarzac,reszte udalo sie zaliczyc i tez z fizyki bylam "ciemna"a jednak sie udalo i matme tez sie uda.Tym razem musi.Pandora,nawet jesli nie zaliczymy w pazdzierniku,zawsze mozemy pozniej w lutym zdawac :) do matury niestety pozostal rok ...:( jak dostalam te wyniki bylam zalamana,ale trudno,tak mialo byc,nie ma sie co poddawac ,zaliczymy ta matme i w przyszlym roku zdamy mature,a teraz poprostu co jakis czas trzeba cwiczyc i sobie powtarzac ta matme,zostal nam jeden przedmiot!!nie poddamy sie!!:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sweterek12
Pandora,jeszcze mam pytanie,Ty zdajac w bydgoszczy czekasz na wyniki z oke gdansk ?? Ja na poprzedniej sesji bylam w bydgoszczy zdawac egzamin z informatyki :P bylam wsciekla ...tyleee kilometrow :P a swoja droga,sporo ludzi matmy nie zaliczylo :( ciekawe kto tamw komisji jest :P :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsgt4t
Ja s艂ysza艂em 偶e na te艣cie z matematyki jest tak 偶e z samych zada艅 typu kt贸ra odpowied藕 jest dobra ABC mo偶na wystrzela膰 sobie 15pkt nie bior膮c si臋 nawet za rozwi膮zywanie cz臋艣ci kt贸r膮 trzeba sam膮 obliczy膰.Czy to prawda ?

Udost臋pnij ten post

Mo偶na wyci膮gn膮膰 papiery z OKE, i ponownie z艂o偶y膰 - i mo偶na dalej zdawa膰. Wi臋c o to si臋 nie martwcie ;) - sama tak robi艂am. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

W takim razie powstaje pytanie, jak to si臋 ma to do zapis贸w "Procedur organizowania i przeprowadzania egzamin贸w eksternistycznych": '6. Osoba dopuszczona do egzamin贸w eksternistycznych zdaje egzaminy z zakresu danego typu szko艂y w okresie nie d艂u偶szym ni偶 2 lata.' oraz '7. W uzasadnionych przypadkach osoba zdaj膮ca mo偶e ubiega膰 si臋 o przed艂u偶enie okresu zdawania egzamin贸w o jedn膮 sesj臋. W贸wczas sk艂ada ona stosowny wniosek do dyrektora OKE.' H臋臋? :P

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋