Gość fred50 Napisano Grudzień 12, 2014 xjess właściwie to masz rację z prezentacją;) lukasz możliwe, bo przecież nie tylko my będziemy pisać starą, również kończący teraz technikum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz201 Napisano Grudzień 12, 2014 fred czyli w tym roku będą 2 rodzaje matury? :) nowa i stara ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 13, 2014 noooooooooooo. Technikum + eksterny starą a licealiści nową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2014 Kiedy bedzie dostępny harmonogram? Ktos cos wie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xjess Napisano Grudzień 16, 2014 czy ktoś z was dostał już odpowiedź na deklaracje maturalną i skierowanie do jakieś szkoły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2014 Do matury, trzeba tylko wysłać deklaracje przystąpienia do egzaminu maturalnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2014 Jak składa się papiery na kolejną sesję to trzeba robić ksero dowodu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1111111 Napisano Grudzień 18, 2014 Czy na deklaracji maturalnej ktora teraz wysylam do OKE wpisuje temat prezentacji z j. polskiego czy zostawiam to pole puste? Jezeli wpisuje to z jakiej listy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 18, 2014 nie wiem jak jest w twoim oke ale ja musiałam najpierw wysłać do nich pismo o przydzielenie mnie do jakiejś szkoły i właśnie jak do niej poszłam to tam wpisałam temat z prezentacji. Temat z prezentacji wpisujesz z listy która znajduje sie w szkole w której będziesz zdawać mature. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1111111 Napisano Grudzień 18, 2014 Dzieki, a w ktorym OKE tak jest? Moje to Jaworzno. Jeszcze mam pytanie: Zaznaczam, ze skladam deklaracje ostateczna? Czy wstepna? Tematy na prezentacje sa takie same dla wszystkich szkol? Moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec kto wysylal teraz deklaracje? Jak to ma jakies znaczenie to jeszcze zdaje 3 egzaminy w lutym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 18, 2014 no wlasnie jak to jest z ta deklaracja, zostawiam puste pole gdzie jest temat prezentacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1111111 Napisano Grudzień 18, 2014 Ja chyba zostawie puste. Na stronie innego OKE znalazlem informacje, ze dopiero w szkole w ktorej zdajemy wypelnia sie temat prezentacji a na oke jaworzno w tym informatorze znowu jest napisane zeby wybrac z poprzedniego roku temat ktory obowiazywal w szkole: http://oke.jaworzno.pl/www2/zalaczniki/m/20141201_Procedury_Matura_2015_LO.pdf Jednak to dopiero bede wiedzial jak mnie przydziela do ktorejs szkoly, wiec rozumiem, ze zostawiam pole puste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norek88 Napisano Grudzień 19, 2014 Witam wszystkich jestem tutaj nowy mam pytanie jak oke sprawdza dochody? jak powtarzam to przepraszam pri=osze o wyrozumialosc i odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norek88 Napisano Grudzień 19, 2014 Witam wszystkich ja jestem nowy mam pytanie jak oke sprawdza dochody? jak bylo takie pytanie to przepraszam prosze o wyrozumialosc i odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2014 do Jaworzna musisz najpierw wysłać wniosek o przydzielenie do szkoły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fred50 Napisano Grudzień 21, 2014 xjess i dostałaś już odpowiedź? Dawno wysyłałaś deklarację? Moja dopiero w piątek do nich doszła, to chyba przed świętami już mi nie odpowiedzą:( I jeszcze mam do Ciebie pytanie, w jakim OKE piszesz i czy wysyłałaś ten wniosek o przydzielenie do szkoły, o którym mówią inni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xjess Napisano Grudzień 22, 2014 Wysyłałam do nich papiery 15 grudnia, a 18 przyszła odpowiedź :) Wysyłałam tylko deklarację i świadectwo, nie pisałam żadnego wniosku o przydzielenie mnie do szkoły. OKE odesłało mi pismo z wyznaczoną szkołą, deklarację i świadectwo (okazało się niepotrzebne) i kazali zwrócić się do tej wyznaczonej szkoły wraz ze wszystkimi papierami, które mi odesłali po temat do matury z polskiego. Wybrałam sobie temat i wpisałam na deklaracje, pani dyrektor opieczętowała i skopiowała moją deklarację jak i świadectwo, a oryginał opieczętowanej już deklaracji kazała odesłać do OKE do 31 grudnia. Faktycznie można wysłać do nich ten wniosek o przydzielenie do szkoły, ale ja wysłałam samą deklarację, a i tak mnie przydzielili, więc to chyba nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia. A należę do OKE Jaworzno :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fred50 0 Napisano Grudzień 22, 2014 dzięki za odpowiedź:) ja wysłałem deklarację maturą wraz z deklaracją do jakich przedmiotów z lo podchodzę w lutym, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie zrobią większych problemów. Świadectwo jakie do nich wysyłałaś to nie z lo tylko gim tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 22, 2014 cf.ly/4zSr tyle w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xjess Napisano Grudzień 23, 2014 fred50, myślę że nie powinno być problemów :) a wysyłałam świadectwo z LO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz201 Napisano Grudzień 23, 2014 fred50 - też wysłałem im deklarację z przedmiotów do jakich przystępuje w lutym z LO oraz deklarację maturalną ze strony oke (kraków) + wniosek o zwolnienie z opłaty. Wysłałem to wszystko wczoraj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fred50 0 Napisano Grudzień 23, 2014 xjess zdałaś egzaminy w tej sesji jesiennej? Wszystkie za jednym razem? lukasz, ja identycznie i też oke kraków, miałem nadzieję, że odpowiedzą przed świętami, ale chyba już się nie uda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xjess Napisano Grudzień 24, 2014 Fred50, tak w jesiennej i udało mi się wszystkie za jednym razem :) I taka mała rada dla zdających i przygotowujących się do egzaminów: nigdy nie oddawajcie arkusza z chociażby jednym nierozwiązanym zadaniem! :D Mówię serio - ja z biologii byłam przekonana, że nie zdam jak tylko zobaczyłam zadania ale stwierdziłam, że zacznę "lać wodę" i najwyżej uprzykrzę życie osobie sprawdzającej moją pracę. Naliczyłam sobie max. 10 punktów których byłam pewna, co do reszty strzelałam i tworzyłam jakieś nowe zasady biologii haha :P A jak się później okazało, tą nieszczęsną biologię zdałam na 42%, więc nie oddawajcie arkusza po 20 minutach jak to robią niektórzy tylko próbujcie, bo warto! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2014 Ja tam z Fizyki i z Chemii miałem może 30% albo i więcej w ogóle nie zaczynanych zadań i jakoś mi się udało. Po prostu nie w każdym jest co ściemniać. Biologia to tragedia była i udupiłem. Ale i tak zrobiłem stan ponad to co oczekiwałem. Myślałem że jakieś 4 zdam a potem będę musiał się męczyć latami zdawać... a za pierwszym podejściem zdałem 9 przedmiotów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2014 co zdajecie na maturze? Wybraliście jakiś przedmiot dodatkowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz201 Napisano Grudzień 24, 2014 ja wybrałem informatyka, geografia i fizyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 28, 2014 Czyli najpierw wysylam deklaracje maturalna do oke i na to mam czas do 31 grudnia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktos47 0 Napisano Grudzień 29, 2014 Witam, nie wiem czy ktoś miał podobny problem, ale chciałam zapytać, czy można zmienić szkołę, którą OKE przydzieliło mi do zdawania matury na inna? Dzisiaj dostałam pismo z przydzieloną szkołą, ale niestety pracują w niej osoby(nauczyciele) których znam prywatnie i nie chciałabym ich spotkać w komisji. Wiem, troche mój wymysł, jednak wiem że będzie to dla mnie bardzo niekomfortowe ;/ co mam robić, gdzie pisać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 30, 2014 po prostu zadzwon i sie zapytaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktos47 0 Napisano Grudzień 30, 2014 udało mi się zmienić szkołę bez żadnych problemów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach