Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Cz艂owieku, odpu艣膰 sobie, wrzu膰 na luz. Chcesz, to we藕 m贸j talerzyk jak tak Ci 藕le. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Za艂贸偶cie sw贸j w艂asny w膮tek i rozmawiajcie sobie o tym kto mia艂 wszystko podane na tacy, a kto musia艂 na wszystko pracowa膰. Nikogo to nie obchodzi, id藕cie wylewa膰 swoje 偶ale gdzie艣 indziej. Wracaj膮c do lokaty, to pami臋ta艂am wz贸r WPn=WO(1+r/m)do pot臋gi n*m, ale nie u偶y艂am go bo ten wz贸r uwzgl臋dnia kapitalizacj臋 odsetek (m) i ilo艣膰 okres贸w rocznych (n). W zadaniu chyba chodzi艂o o obliczenie ko艅cowej kwoty na rocznej lokacie, wi臋c zrobi艂am to tak 20 000 + (20 000*6%) = 21 200 i dlatego wydawa艂o mi si臋 to zbyt 艂atwe. Z tego co pami臋tam to w tre艣ci zadania by艂a informacja o tym, 偶e trzeba zapisa膰 obliczenia w wyznaczonym miejscu, wi臋c chyba jest wa偶ny spos贸b wyliczenia, a nie sam wynik. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Te偶 mieli艣cie liter贸wk臋 w 11 zadaniu na egzaminie z pp? W tre艣ci zadania by艂 III kwarta艂, a w odpowiedzi II. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Te偶 tak mia艂am i tak wpisa艂em wi臋c chyba dobrze. A co do liter贸wki to te偶 tak by艂o a co tam wam wysz艂o ja doda艂am przychody a potem koszty a od wyniku przychody odjelam wynik koszt贸w i wysz艂o jak dobrze pami臋tam 14000 i to by艂 zysk brutto. A wam jak wysz艂o? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Bo偶e ludzie z tego co mi Dziadek m贸wi艂 to za komuny by艂o lepiej ni偶 teraz bo by艂o wi臋cej pracy i jak szles do pracy to dostawales mieszkanie a teraz my musimy zapracowa膰 sobie sami na wszystko dlatego w艂a艣nie si臋 uczymy 偶eby mie膰 po prostu lepsze 偶ycie. I spadajcie z tego watku na sw贸j bo ten jest o czym innym. A jak wam tak to nie pasuje to starsze pokolenia prl-owskie zapraszam do nauki zobaczymy jak wam p贸jdzie; ) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Ja pp w pa藕dzierniku pisa艂am (zreszt膮 na 5 zaliczone) , ale jak piszecie 偶e by艂 b艂膮d w poleceniu to chyba powinno si臋 to zg艂osi膰 komisji, nie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 No by艂 b艂膮d w poleceniu, podkre艣li艂am III kwarta艂 w poleceniu i II w odpowiedzi i da艂am znaki zapytania :D I obliczy艂am oba, na wszelki wypadek. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Komisja raczej nic by nie zrobi艂a i tak, przecie偶 nie zabior膮 nam chyba egzamin贸w z powodu jednego zadania. Mo偶na teraz co najwy偶ej napisa膰 do okr臋gu i zapyta膰 jak potraktuj膮 to zadanie. Ale swoj膮 drog膮, to tam chodzi艂o o obliczenie zysku/strat wy艂膮cznie w tym kwartale, czy podsumowanie wszystkich do tego konkretnego? W sensie, obliczajac III kwarta艂 musimy doliczyc tez zyski i straty z I i II czy tylko z III? bo troch臋 tego nie rozumia艂am Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Ale po otwarciu arkuszy to komisja jest organem nadzoruj膮cym i je艣li s膮 nieprawid艂owo艣ci np brakuje stron lub s膮 inne usterki to wtedy przewodnicz膮cy komisji odnotowuje ten fakt w protokole przebiegu egzaminu i wykorzystuje arkusze rezerwowe. Moim zdaniem, b艂膮d w tre艣ci zadania powinien zosta膰 zg艂oszony komisji. Tym bardziej, je艣li mo偶e to mie膰 wp艂yw na punktacj臋 za to zadanie. Bo co po fakcie zrobi膮, je艣li komisja o niczym nie wiedzia艂a, nic nie zosta艂o zg艂oszone? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 A teraz to ja nic nie rozumiem tam byly miesiace w tej tabelce tak ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 No ale i tak nie wykorzystaliby arkuszy rezerwowych, skoro b艂膮d druku by艂 w ka偶dym. Puste strony itp. w og贸le uniemo偶liwiaj膮 napisanie egzaminu, a tutaj chodzi艂o tylko o malutk膮, ale istotn膮 liter贸wk臋 w zadaniu bodaj偶e na 2 punkty. A jak to teraz rozwi膮偶膮, to ju偶 nie nasza sprawa, bo b艂膮d by艂 z ich winy. Moim zdaniem powinni zaliczy膰 zadanie ka偶demu albo przynajmniej ka偶demu, kto prawid艂owo obliczy艂 II lub III kwarta艂 (niezale偶nie od tego, kt贸ry) i tyle, 偶adna filozofia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Moim zdaniem, powinni艣cie to zg艂osi膰 w trakcie trwania egzaminu, 偶eby zosta艂o to wpisane do protoko艂u. Jak kto艣 napisa艂, malutki b艂膮d , ale bardzo istotny. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 U mnie to zg艂aszali i powiedzieli, 偶e z takimi rzeczami to do OKE nie do nich. Zreszt膮 艂atwo by艂o si臋 domy艣li膰, 偶e chodzi o III kwarta艂 skoro informacje o przychodach i kosztach by艂y podane tylko na trzeci kwarta艂 roku czyli lipiec, sierpie艅 i wrzesie艅. Te偶 mi wysz艂o 1400 i te偶 podkre艣li艂am 偶eby zaznaczy膰, 偶e zauwa偶y艂am liter贸wke. Nie da艂o si臋 obliczy膰 II kwarta艂u bo nie by艂o 偶adnych informacji o II kwartale. Mam nadzieje, 偶e nie uniewa偶ni膮 tego egzaminu przez taki ma艂y szczeg贸艂. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Dolaczajcie do grupy na Facebooku Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 A jak kto艣 nie ma Facebooka to wtedy? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 PRL vivat Napisano Luty 13, 2017 Z wami moge we wszystkim konkurowa膰 nawet na ringu zlamasy 25 letnie . Na ringu na macie i w ka偶dym programie o wiedzy . . Moge tez 艣ciga膰 sie na 100 metr贸w . Mimo 54 lat . zaloze sie ze bez fest - zbuka nie b臋dziecie wiedzieli wzoru na kolo . Na walec czy na trapez . Bez Internetu jeste艣cie jakby bez Glowy . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Na 100 m nie dasz rady mi, przykro mi :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 You made my day. Dawno si臋 tak g艂o艣no nie 艣mia艂am XDD Bazuj膮c na poziomie u偶ywania przez Pana znak贸w interpunkcyjnych, kompletnej nieznajomo艣ci w艂a艣ciwego u偶ywania spacji i jeszcze kilku innych b艂臋d贸w wnioskuj臋, 偶e jest z Pana kozak w necie pi**zda w 艣wiecie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Hmm jest wz贸r na pole ko艂a, pole i obw贸d odcinka ko艂a, pole i obw贸d wycinka ko艂a, pole i obw贸d pier艣cienia ko艂owego, promie艅 ko艂a, 艣rednice ko艂a, miar臋 wyznaczonego k膮ta ale chyba wzoru na ko艂o to nie ma. Poczekajcie sprawdz臋 na Fezt-buku :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Ta rozmowa z tym panem jest bez sensu. Pracowa艂am ze starszymi ludzmi i oni po prostu maja przekonanie ze zawsze maja racje. Tak偶e m艂odzi ludzie b膮dzcie madrzejsci i odpu艣膰ie. Niech ten starszy pan nadal 偶yje w przekonaniu ze jest najwiekszy, najsilniejszy, najm膮drzejszy itp... ;) A wdawa膰 sie w dyskusje po prostu nie warto, szkoda naszych nerw贸w. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Wydaje mi sie, ze ktos trolluje po prostu :p Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Racja, nie warto si臋 wdawa膰 w dyskusje. Ten temat jest na egzaminy eksternistyczne, a takie przekomarzania si臋 tylko utrudniaj膮 znalezienie po偶膮danych informacji. Tych ludzi ju偶 nie da si臋 zmieni膰. Spotka艂am mn贸stwo ludzi w takim wieku, kt贸rzy uwa偶ali, 偶e nie powinnam si臋 wypowiada膰 bo co ja mog臋 wiedzie膰 skoro jestem taka m艂oda no i jestem kobiet膮. Spotka艂am r贸wnie偶 takich, kt贸rzy byli strasznie pozytywni i zachwyceni wszystkimi nowymi dla nich rzeczami. Dzisiejsz膮 technologi膮 i mo偶liwo艣ciami. Uwielbiam takie otwarte umys艂y, kt贸re zamiast karci膰 m艂ode pokolenie to zach臋ca je do korzystania z 偶ycia, bo ono tak szybko ucieka. Sami te偶 staraj膮 si臋 bra膰 wszystko gar艣ciami, a nie zrz臋dzi膰 jak to jest im 藕le. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 To jest wasze kozakowanie ,bufony , umiecie tylko obra偶a膰 ,no ale wy jeste艣cie we wszystkim lepsi ,wszystko wiecie lepiej , nie znale藕li艣cie 偶adnego wzoru . Pokaz cwaniaku gdzie ,w ktorym miejscu jest dla interpunkcja . A takze bez szukania napisz gdzie sa znaki diakrytyczne . Co to takiego . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 baba jaga Napisano Luty 13, 2017 Ale was facet zgniutl ,dawno sie tak nie usmialem brawo . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 senior seniorow Napisano Luty 13, 2017 Poddajcie sie jeste艣cie generacja bezrobotnych uczni贸w . Nie dorownacie weteranowi wojennemu kt贸ry uczyl sie i pracowal jednocze艣nie . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Baba jaga Napisano Luty 13, 2017 Nie macie szans : Biala flaga pozostala . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 major Napisano Luty 13, 2017 Oni muszza zobaczy膰 w necie co oznacza biala flaga i co oznaczaj膮 znki diakrytycznne . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 ekstern 21 lat Napisano Luty 13, 2017 Biala flaga znaczy zwyci臋stwo . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 13, 2017 Przypominam ze to forum o egzaminach eksternistycznych a nie dziecinada i zabawa w obrazanie i kto wie lepiej. A wracajac do normalnego tematu to jak tam przygotowywania do fizyki na piatek ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 rumpel Napisano Luty 13, 2017 Brawo m艂ody . A czarna flaga . Ha ha ha . Komedia . 呕ycz臋 powodzenia na maturze wam wszystkim eksternista . Wywiszcie biala flage . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach