Gość gość Napisano Grudzień 6, 2016 nie ma takiej szansy xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 6, 2016 Napisz podanie z prośbą do dyrektora oke i dostarcz jak najszybciej, egzaminy są dopiero w lutym więc może coś da się zrobić jeszcze, tylko działaj od razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 6, 2016 Tak jak ktoś wyżej napisał, napisz pismo z prośbą do dyrektora i uzasadnij dlaczego nie złożyłaś w terminie wniosku, dostarcz najlepiej też od razu razem z tym pismem ta deklarację i potrzebne dokumenty. Może coś się uda zrobić. No ale nie rób sobie nadziei, próbować nie zaszkodzi, może coś się zdziała a jak nie to w październiku napiszesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 7, 2016 Składałam dwa tygodnie po terminie i dyrektor bez żadnego problemu przyjął mój wniosek o egzaminy. Także chyba zależy od dyrektora. U mnie to było Jaworzno. Btw. został mi jeden przedmiot do zdania :) Noga mi się powinęła na angielskim. Jak w lutym zdam to będę cała w skowronkach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 8, 2016 bede trzymac kciuki za twoj angielski :) jesli potrzebaby ci bylo w nim pomocy - chetnie pomoge, to zawsze byl 'moj' przedmiot ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2016 Mogę podejść do egzaminów w lutym, ale ulga :) i jeszcze mam pytanie, chciałam składać deklarację maturalną tylko którą wersję powinnam ściągnąć? Nie wiem szczerze mówiąc jak ją wypełnić, trochę się gubię w tym wszystkim... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 13, 2016 1 ds bo 1 es jest dla osób które już zdały wszystkie egzaminy. Będziesz pisać w nowej formule. również termin do 31 grudnia Ciebie oboziązuje. w połowie stycznia dostaniesz list z OKE z miejscem i adresem szkoły w Twim mieście i potem tą przypieczętowaną deklarację zanosisz do tej szkoły ( oni już będą na Ciebie czekać z toporkiem ;p ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2016 Dziękuję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2016 Dobrze zrozumiałam wypowiedź wyżej, że osoby podchodzące do matury w tym roku piszą w nowej formule? Skąd ta informacja? Pisałam e-mail do mojego OKE, to mi odpowiedzieli, że po egzaminach eksternistycznych pisze się w starej... (pytałam w tym roku) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2016 ja dzwoniłem dwa miesiące temu i babka mi mówiła że w nowej formule a dlatego że skończyłem w sesji jesienej 2016 a liczy się data zakończenie a nie rozpoczęcia pisania eksterów i w ten sposób wchodzę na nową formułę matury. Gdybyś zakończyła ekstery w roku ubiegłym albo poprzednich latach to obowiązuje stara formuła szkoda bo nie można się ustawić ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2016 Też właśnie wysłałam maila z tym pytaniem do OKE i zobaczę jaką odpowiedź dostanę. Jest ktoś kto podchodzi do eksternów w lutym w Wawie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2016 https://www.cke.edu.pl/images/_KOMUNIKATY/20160909%20Informacja%20MATURA%20calosc.pdf INFORMACJA O SPOSOBIE ORGANIZACJI I PRZEPROWADZANIA EGZAMINU MATURALNEGO W „NOWEJ” FORMULE obowiązująca w roku szkolnym 2016/2017 dla osób, które w roku szkolnym 2016/2017 uzyskają świadectwo ukończenia LO na podstawie egzaminów eksternistycznych także już wszystko jasne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 18, 2016 Witam. Czy ktoś wybiera się na egzaminy w lutym do OKE Gdańsk z Chojnic lub Tucholi? Mogę zabrać ze sobą w grupie taniej i raźniej. Chętnych proszę o info na teracan@wp.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2016 To nieźle mnie zmylili, bo wysłałam już starą deklarację + uczę się głównie z repetytoriów/zbiorów zadań do starej matury :/ Trochę późno wyskakują z takim ogłoszeniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2016 wysłałem deklarację i zgłoszenie na przedmioty w tamten poniedziałek, nadal nie dostałem odpowiedzi, co jak dostanę wiadomość zwrotną np. w czwartek? będe mieć jeszcze czas na uzupełnienie dokumentów? można na maila jak coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2016 Hej wszystkim. Ja zdałam bez problemu wszystkie przedmioty, bez szczególnego przykładania się do nauki. Wcale nie są takie trudne, jak się wydaje w incormatorach itp. Chyba że tylko sesja jesienna 2016 taka była :P. Nie ma co się stresować, powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2016 gość wczoraj ja też oddawałam deklarację wyboru i maturalną w zeszły poniedziałek, też nadal nie dostałam odpowiedzi, ale myślę ze nie ma się o co martwić, jeśli coś byłoby nie tak prawdopodobnie powiadomiliby cię telefonicznie ze względu na zbliżający się koniec terminu coby szybciej to załatwić, nie martw sie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2016 deklaracje matualne wrócą w połowie styczni ja wysyłałem soją już we wrześniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 23, 2016 z czego najbardziej się uczycie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2016 Ja w sumie chyba najbardziej z historii, geografii i biologii przygotowuje się, nie wiem jak ogarnę matematykę, fizykę i chemie dla mnie to czarna magia. Nie wiem jak zabrać się za te przedmioty. Wydają mi się trudne te egzaminy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 27, 2016 dostałem odpowiedź w sprawie deklaracji maturalnej i jest tutaj napisane "W załączeniu przesyłam deklarację maturalną", jest to ta część dla szkoły, w której będę pisać maturę. O co chodzi? OKE wysłało moją deklarację do tej szkoły czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 28, 2016 nadal nie dostalam odpowiedzi na moja deklaracje wyboru na sesje zimowa, a oddawalam ja 12 grudnia :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2016 Ja też jeszcze nie otrzymałam żadnej odpowiedzi odnośnie deklaracji wyboru i maturalnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2017 Pytanie do wszystkich którzy już zdali egzaminy eksternistyczne. Jak wpisujecie w swoim CV szkołę? W CV wpisałam ukończenie szkoły podstawowej i gimnazjum z pełnymi nazwami szkół. Nie wiem natomiast jak zapisać w CV ukończenie liceum na podstawie egzaminów eksternistycznych? W 2011 rozpoczęłam sesję, a zdałam dopiero po kilku sesjach w 2014 wszystko i w tym roku też otrzymałam świadectwo. Czy w CV mam napisać 2011-2014 Liceum dla Dorosłych na podstawie egzaminów eksternistycznych czy jak to inaczej napisać, żeby to miało ręce i nogi? Czy podajecie też adres szkoły, czy ośrodka OKE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 4, 2017 mysle, ze tak naprawde to pracodawcy bimbaja totalnie w jaki sposob uzyskalas srednie, podejrzewam ze niewielu w ogole te rubryke czyta bo nie interesuja ich skonczone szkoly, gdyby to byly studia to pewnie co innego. Ja mam wpisane 'wykształcenie średnie uzyskane eksternistycznie' i lata w ktorych zdalam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 4, 2017 Masz rację, ale już w ogóle nie chodzi o to, tylko o to w jaki sposób to trzeba zapisać w CV :) Normalnie jak kończysz liceum to wpisujesz LO nazwa szkoły, data od kiedy do kiedy. A ja np. eksternistycznie należałem pod OKE Jaworzno, a egzaminy pisałem w LO w Bielsku-Białej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 4, 2017 jeżeli moje zapisywanie reakcji chemicznych leży to jaką mam szansę na zdanie tego egzaminu? o reszcie wiem sporo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 5, 2017 Jak wygląda sprawa z poziomem trudności na tych egzaminach? Jest się czego obawiać czy można do nich przystąpić znając podstawowe informacje z zdawanych przedmiotów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 7, 2017 Także dołączam się do pytania, bardzo trudne są egzaminy? Trzeba bardzo przesiąść do nauki czy raczej da się je zdać posiadając wiedzę na poziomie 1 klasy liceum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joasia199406 Napisano Styczeń 7, 2017 egzaminy są dosyć łatwe troche trudniejsza jest chemia fizyka i najtrudniejsza matematyka ale wystarczy pouczyc sie chociaz tydzien troche i sie napewno zda . Ja złożyłam deklaracje maturalną w 2015 i mialam miec stara mature ale nie zdalam egzaminow wszystkich wiec nie podeszłam do matury teraz w lutym zdaje ostatni przedmiot i pisze mature w maju myslicie ze bede miala stara mature czy nową jezeli juz raz skladalam deklaracje i byla stara ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach