Gość LoLa1991 Napisano Luty 15, 2011 Trzymajcie za mnie kciuki na tej macie i pp proszę! a ja będę trzymać za Was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 15, 2011 PP jest proste, nie ma się czego bać, trochę wiedzy ekonomiczno-gospodarczej i będzie dobrze:) Dużo zamkniętych:) Ja liczę na 4 z wypracowania punkty, i z 11 z odpowiedzi.. ale nie byłabym tego taka pewna...hehe.. Skoro 123 masz takie czarne wizję to ja to już w ogóle polegną na wszystkie cztery łopatki:PPP Ja dziś geo i bio. Jutro matma i geo , czwartek matma i hista... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 15, 2011 a ja juz nie moge patrzec na te matme i robie sobie przerwe. haha nie strasz mnie, jak ja dostane 4 pkt z wypracowania to nie zdam :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 15, 2011 a co tak zle az te rozprawke napisalas?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 15, 2011 Zobaczymy jak będzie jak wyniki dostaniecie. Może miłe zaskoczenie będzie. Lolu będę 3mać kciuki;]. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 15, 2011 ciekawy jestem tej matmy, jak pójdzie w piątek :D bo reszta to tam latwizna, no i za tydzien chemia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 16, 2011 Nie mów, że łatwizna bo znowu będzie to co z polskim;p. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 haha :) No źle mi poszła rozprawka, napisałam takich bzdur.. Myślę, że jedynie punkty za ort wpadną i układ mniej więcej, a sens wypowiedzi i argumentacja znikoma:P Matma:)))) Matmy to ja się uczyłam sporo:) To samo z fizyką:) TU nie ma opcji, aby nie zdać.. gorzej jak jakieś głupoty z geo będą, czy histy.. :P Ja nie mogłam na bio patrzeć i przerzuciłam się na geo..:P Dziś matma:P POzdrawiam:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Nie chce was martwic, ale niemal polowa arkusza dotyczy chemii organicznej :P Zastanawiam sie tylko, czy jej poziom na naszym egzaminie bedzie odpowiadal temu z arkusza przykladowego czy z matury na poziomie podstawowym. Na podstawie w zeszlym roku organiczna byla na prawde trudna (dla mnie), na czesc pytan nie znalazlam odpowiedzi w swoim podreczniku. Pewnie moznaby je znalezc na necie, ale az tak bardzo nie bylam nimi zainteresowana ;) Wiem, oczywiscie, ze nikt z was nie rozwieje moich watpliwosci, bo jestesmy w tym samym punkcie, ale tak sobie glosno mysle... Myszka, serio sadzisz, ze polski byl az tak zly? Na jakie utwory powolaliscie sie w rozprawce? Tak sie zastanawialam... Temat bardziej historyczny niz literacki, ale jezeli literatura jest pewnym odwzorowaniem zycia, w tym historii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Wypracowanie mi nie podeszło. Jesli chodzi o resztę, nie powinno być dla mnie trudne, bo sporo było o romantykach:P A to moja ulubiona epoka literacka... jednak Kondrad Wallenrod mi nie podszedł wyraźnie.. Dziwiły mnie niektóre pytania:P A ten wiersz.. jeszcze gorzej:P Jedynie teoria bardzo ok:) środki stylistyczne.. Bardzo chciałam romantyzm.. Dostałam co chciałam;/... Dla mnie temat tego wypracowania jest co najmniej beznadziejny. Tak, historia nauczycielką jak najbardziej. Gdyby to był otwarty temat napisałabym wiele.. Ale każąc opierać się na dwóch wybranych lekturach sprowadzili mnie chyba na manowce:P Zobaczymy.. W tej sesji kładłam nacisk ma fizykę i matmę, polskim się nie przejmowałam chociaz wiele książek przeczytałam.. Za mało i nie te.. Celem dla mnie jest zaliczenie matmy:) Nawet histą już się nie martwię. Najwyżej w październiku będzie humanistyczny misz-masz:p Bo ten polski poszedł mi słabo.. :( Hista pewnie nie lepiej. Cóż, łatwiej mi ścisłe przedmioty wychodzą najwyraxniej, mniejszy zakres, łatwiej przyswoić:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Facet, który chodził do szkoły 30 lat temu mówił mi, że do chemii się nie przygotowywał i zdał:P Było podobno względnie proste.. Ile w tym racji? Myślę, że chemii organicznej nie pominą, przecież to licealna kobyła:PPP A gimnazjum jest wiele kwasów itd, czyli nieorganicznej.. a w LO więcej tej organicznej.. na razie nie martwię się chemią:) Ostatni tydzień mam przeznaczony wyłącznie na nią...:) To powiedzcie mi jeszcze raz kiedy wyniki? Poczatek kwietnia? Czy połowa? ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Połowa marca* Hmm ja dziś matma, ale o tym już chyba pisałam.. arkusze, arkusze, arkusze... No i może z geo zadanka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 16, 2011 na przykladowym arkuszu jest tylko 1,5 strony z organicznej,i to co tam jest jest proste. Ja chodzilem do LO kiedys to mialem chemie tylko w 1 i w 2 klasie, w pierwszej klasie bylo wszytko oprocz nieogragnicznej, a w drugiej sama organiczna, kazdy pisze ze zalicza chemie wiec nie moze byc tak duzo organicznej jak ty piszesz dlatego ze ja mam z 8 matur podstawowych z chemii i tam tej organicznej duzo nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Uh, dla mnie przeciwnie, romantyzm okrutnie mnie nudzi, filozofia, idee bardzo odlegle od moich wlasnych przekonan. Oczywiscie spodziewalam sie go i przywalili mi Mickiewiczem, podczas gdy przemaglowalam Slowackiego ;) Tak to jest... Wyniki powinny byc na poczatku kwietnia, ale oke ma bardzo beztroski stosunek do terminowosci ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Się okaże:) Ejj, a ta geografia to łatwa nie jest? xD Przeglądam arkusze i jestem PRZERAŻONA:P Misz-masz humanistyczno - geograficzny:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 123, wystarczy, ze policzysz ilosc zadan :P Nieogranicznej jest ciut wiecej, ciut. To ile miejsca zajmuje jedno zadanie na prawde nie jest wyznacznikiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Mnie bardzo ciekawi, interesuje.. Lubie Goethego ;) Ale oczywiście wypracowania już związanego z romantyzmem nie dali;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Geografia jest... jakaz ona jest... musialabym uzyc brzydkiego slowa ;) W przypadku niektorych zadan mialam problemy ze sformulowaniem odpowiedzi, bo nie bylam w stanie domyslec sie, czego ode mnie zadaja. Ale bywaja tez pytania zrozumiale ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 I tak się okaże dopiero za półtora tygodnia:P Nieorganiczna jest dośc prosta... zdziwiłabym się jakby było jej więcej:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość razdwatrzy123 Napisano Luty 16, 2011 powiem szczerze ze nie umiejac organicznej zaliczysz na 2 bez problemu, w wiekszosci matur podstawowych wyglada to tak samo, ze zeby na 30% napisac wystarczą podstawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Zdałaś tą geografię? Jeju, jak patrzę na arkusze.. to strasznie szczegółowe, i wszystko o Polsce:PPP taka wiedza ''niepospolita'' ;PPP Moze obronie się zadaniami.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Ojjj, na fizyce podstawy nie wystarczają:P A na polskim podstawy są dośc ROZLEGŁE :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Zdalam, zdalam, ale bylam przekonana, ze sie nie wybronie ;) Po prostu nie umialam odgadnac "co autor mial na mysli", wiec pisalam na wyczucie. Nie pamietam juz pytan, ale wydaje mi sie, ze geografii Polski i swiata bylo mniej wiecej po rowno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 16, 2011 Będzie co ma być, wracam do matmy :) Paa:) Owocnej nauki!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 123, mam nadzieje, ze tak bedzie, a chcialoby sie miec cos wiecej niz dop ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Jeszcze co do geografii - bylo na przyklad takie pytanie. Opis jezior, czy czegos tam, i Twoim zadaniem bylo dobrac wlasciwa nazwe do wlasciwego opisu. Wiecej grzechow nie pamietam ;) Geografia to nie moja bajka, a co najgorsze, jest na dziennikarstwie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 16, 2011 Ja jak myślę o geografii to mam panikę, jeśli chodzi o mapę... Zawsze cała klasa ściągała na klasówkach z mapy. Nam kobieta kazała uczyć się 140 rzek polskich i zaznaczać je na mapie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 To byl tylko przedsmak Sesi, teraz beda wszystkie na swiecie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sesiiii Napisano Luty 16, 2011 Światowe też zaliczaliśmy;p. Ale mapę z rzekami Polski najgorzej wspominam bo mało osób ściągi zrobiło i 5 ściąg latało po całej klasie;D,a gdy beztrosko ściągaliśmy (nauczycielka czytała gazeta i powiedziała, że jak będziemy cicho to ona będzie udawać,że jej nie ma) to wszedł ksiądz dyrektor... wszyscy postrach w oczach a on "Nie przeszkadzajcie sobie ja na chwilę tylko".:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luva Napisano Luty 16, 2011 Sesi, fajna szkola, ten system nauczania bardzo do mnie trafia ;) Na prawde nie widze sensu w nauce wszystkiego, po co mam wiedziec, jaki stopien zasolenia ma jezioro bumcykcyk, jak bedzie mnie to interesowalo, to se do wiki zajrze, co nieee ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach