Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamita 25

moje dziecko nie mówi :(

Polecane posty

Gość mamita 25

moj syn skonczyl 19mcy i mowi mama tata baba nie. bardzo mnie to niepokoi.. stymuluje mu mowe, cwicze z nim, cuda wianki i nic jestem po pedagogice wiec znam sie na rzeczy, moze mamy ktore mialy takie doswiadczenia ze swoimi pociechami wypowiedza sie?

Gość mamita 25
nikt sie nie wypowie?

Skoro jednak coś mówi to normalne,osobiście znam 2 dzieci które zaczęły mówić pojedyncze słowa w wieku około 2 latka i zareczam Ci że wszystko z nimi w porządku,dzisiaj mówią bardzo płynnie. :)

Gość mamita 25
tak myslisz, moj gadal tata w 7mcu

Gość tata Bartosza
Mój powiedział "tata" coś koło 19 miesiąca, zdania zaczął składać coś ok. 2,5 roku, a teraz (niecałe 6 lat) gada jak najęty :D

Gość dziewczyna szamana... ;p
nie masz się czym martwić , kuzynki syn zaczął mówić coś około 3,5- 4 lat (jeździli z nim -po lekarzach , logopedach) a teraz wszytstko z nim OK. ma 10 lat. nie przejmuj się, każde dziecko ma swój rytm i zaczyna wszystko w swoim tempie. jeszcze będziesz miała dość jego pytań i ciągłego gadania ;D

wg mnie nie masz jeszcze powodow do niepokoju nie bede pisala Ci co mowi moja 2letnia corka, ale napisze ze ma kuzyna w swoim wieku-nawet z tego samego miesiaca i on mowi tylko mama , nic nigdy nie slyszalam wiecej z jego ust, komunikuje sie za pomoca pomrukow i pokazywania rekoma moj syn skonczyl 4 lata , ma kolege piaskownicy ktory majac 3 lata mowil tylko mama, tata, baba. brum brum , am itp teraz mowi juz wszystko tak mamo z synkiem kuzynki dopoki nie poszedl do przedszkola nic nie mowil tylko mruczal i pokazywal palcami a po przedszkolu mowi wszystko taz ze buzia mu sie nie zamyka :) a jak ladnie opowiada :)

Gość kasiamama123
kuje wydaje mi sie ze nasze maluchy maja jescze czas moja tez ma 18 mc i nie mowi owszem ale probuje cos tam po 0swojemu wykrzy1

Gość blyskawiczny efekt
syn mojej znajomej ma ponad 3 latka a jedyne co mowi to: mama, tata, sioczek, danio, baja.. wszystko przeplatane jakimis gardlowymi dzwiekami, jak sie denerwuje to napina sie jak niemowlak. a lekarze mowia ze wszystko ok :/

Gość mój ma 23miesiące
i od niedawna ( w zasadzie od 2 tygodni) zaczął mówić. wcześniej tylko mama tata, a teraz gada jak nakręcony. Daj dziecku czas. 19 miesięcy to maluszek jeszcze. Zacznie mówić za jakiś czas i uwierz mi, ze aż będziesz miała tego paplania dość.

Gość Ciachooooooooooo
a kladlas dziecko na stole albo karmilas na stole kiedy?????

Nie przejmuj się mój zaczął mówić po drugich urodzinach :) nie przejmuj się i daj dziecku iść własnym tokiem :) jak się już puści to nawet się nie obejrzysz a będzie wierszyki i piosenki śpiewał :) teraz mój ma 3 lata (kończy za miesiąc) i wierszyki już mówi i mówi bardzo pięknie i czasami nawet takie zdania, że głowa odpada :)