Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Canpol

Majtki poporodowe Canpol

Polecane posty

Gość Canpol

Czy wie ktoś może czy majtki poporodowe Canpol są z tej przewiewnej siateczki? Jest ktoś kto je używał?

Gość sleep
jak ja rodziłam tez miałam przygotowane takie majtki, ale położna powiedziała ze ABSOLUTNIE mam ich nie zakładać bo słabo przepuszczają powietrze. Kazali chodzić , a właściwie leżeć) bez ewentualnie zwykle bawełniane. Polecam ci kupić najtańsze zwykle majtki które potem wyrzucisz.

Gość przyszła koza do woza
Ja zakupiłam w aptece najzwyklejsze jednorazowe majtki poporodowe i nikt mi nie gadał w szpitalu, że mam ich nie nosić :o Ściągałam tylko jak był obchód. W domu też ich używałam w tych pierwszych dniach połogu. Później już w normalnych chodziłam. Po 5 par są w paczce te jednorazówki.

Gość ghjkl;p'
kup sobie zwykłe "babcine: bawełniane majtasy ! Miałam te z siateczki - nie polecam :o

Gość Canpol
ghjkl;p' tak mówisz:> hmm no to chyba skusze się na te bawełniane:)

Gość TAKA OLIWIA111
macie racje zwykłe bawełniane bo sa najwygodniejsze!

Gość hagneta
Miałam, siateczkowe - super po porodzie i na połóg! Bawełnianych nie polecam.

Gość madzia mamasdddd
Własnie ze bawełniane są najlepsze ! Siateczkowe to zbędny wydatek. Nie nabija kobzy producentom

Gość ludzie przecie to nie
jakis wydatek masakra:/ 8zl za 5 szt,a bawełniane tez tyle kosztuja ja sobie bez 1razowek nie wyobrazam uzywalam ok3-4szt diennie,nie martwilam sie ich praniem :)

Gość 222222
o matko, to co się wam tak lało???? ja zwykłe majtki miałam, podpaska i wystarczyło - tak jak normalny okres...

uwierz mi, że przy ciąży bliźniaczej i po porodzie dwójki dzieci odchodów jest o wiele więcej. Podkłady z canpola były bardzo praktyczne dzięki tym wycięciom z boku no i majtki siateczkowe sprawdziły się super.. a ruchu miałam bardzo dużo już od pierwszych chwil po porodzie.

Gość gość
ja miałam i bardzo polecam. Moim zdaniem są przewiewne (te wielorazowe, jednorazowych nie używałam). Dodatkowy plus taki, że ekspresowo schną.

Gość gość
no właśnie te siateczkowe wielorazowe Hartman czy jakoś tak...bardzo szybko schną, nie ma porownania do bawełny, super się sprawdziły, chodziłam w nich jeszcze jakiś miesiąc po porodzie...

Gość gość
Jeszcze nie używałam ale zakupiłam majtki wielorazowe canpol (2 szt za ok. 8 zł) i są właśnie z takiej siateczki przewiewnej, poród dopiero przede mną ale wiem, że dziewczyny sobie chwalą. Oglądałam też takie jednorazowe ale wydaje mi się, że one nie są tak przewiewne jak te wielorazowe.

Gość gość
A z tymi kosztami to już bez przesady, 8 zł to nie majątek i dlatego ja kupiłam - jedne sobie chwalą, inne wręcz przeciwnie. Moim zdaniem są praktyczniejsze niż bawełniane bo szybko wyschną i są bardziej przewiewne.

Gość gość
najlepiej kup sobie jedno opakowanie i jakies zwykle majteczki bo tyle opini ile ludzi, musisz sama na sobei sprawdzic co taj najbardziej Tobie bedzie pasowalo, pracowalam w sklepie dzieciecym (byly rowniez artykuly dla kobiet w ciazy i mam) i naprawde duzo osob sobie chwalilo ale bylo takze sporo przeciwniczek

Gość gość
radze jak najrzadziej uzywac,ja tez je sciagałam tylko na obchód i potem wolno mi sie wszystko goiło jakies 12 tygodni zamiast 6,jak najwiecej wietrz krocze

Gość Marcheweczka1987
W miarę możliwości po porodzie lezac w lożku, podkladać sobie podkład pod pupę, ale nie owijac się nimi. Jeśli jest to możliwe nie zakładać majtek albo zakładać tylko te również przepuszczające powietrze. Canpol się sprawdza.

Gość gość
Bo majtki musza byc z takiej drobnej siateczki, nie z fizeliny. Te siatkowe sa lepsze bo przepuszczaja powietrze. Tak u nas polozne radzily. A firma nie ma znaczenia wazne z czego sa zrobione.

Gość gość
Ja w ogóle nie widzę sensu w tych majtkach siateczkowych, mi wygodniej było w zwykłych, bawełnianych. Co z tego że przepuszczają powietrze? Jak po porodzie zakłada się bieliznę, to raczej automatycznie również podkład/wielką podpaskę, więc do czego ta przewiewność potrzebna? Dziewczyny które wietrzą krocze, czy z przekonania czy z potrzeby, nie zakładają żadnej bielizny więc i tu problem odpada...

Gość animka1234
Ja widzę sens, nie wyobrażam sobie jak mi coś przecieknie i już nikt mnie dzisiaj nie odwiedzi kisić majtek aż mąż przyjdzie, a te siateczkowe jak się ubrudzą to łatwiej sprać a i wyrzucasz bez żalu.

Ja używałam tych majtek są naprawdę dobre. Raz są z siateczki, która bardzo dobrze przepuszcza powietrze. Dwa bezszwowe z wysokim stan, ja miałam cc, więc nie drażniły szwu. Trzy łatwo je się pierze i szybko schną, wystarczy mieć tak z 3 sztuki.

Gość MikRusia
Przy pierwszej ciązy pare lat temu nawet nie wiedziałam, że coś tak niewielkiego jak takie majteczki tak znacząco może poprawić komfort w czasie połogu. Przy drugiej ciązy namowiła mnie mama właśnie na Canpol i do dziś cieszy mnie, że się zdecydowałam. Lekkie, delikatne, przewiewne i spokojnie można je prac, wysychają bardzo szybko. Genialna sprawa.

Gość gość
ja mialam i gumki mi sie wrzynaly w miejsce po cesarce a mialam dobry rozmiar, zwykle bawelniane po 3 zl w hipermarkecie lepsze - nie pralam tylko wyrzucalam

Gość Ninooczka
No to chyba nie miałaś dobrego rozmiaru, bo te majtki są tak zrobione, że tam nie ma prawa się nic wrzynać. Raczej nie zaufałabym tanim majtkom z marketu, które nawet nie wiadomo czy są bawełniane...

One są rewelacyjne. Ja nie wiem jak bym dała radę po cesarce gdzie urodziłam bliźnięta sprawnie się poruszać bez tych gacioszków :) Naprawdę nie ma się co zastanawiać, są super wykonane, schną w mgnieniu oka. polecam w 100%.

Gość gość
lilka007 , przestań robić z siebie idi00tkę, spamerko etatowa. Bambino, canpol, Prenalen... na waciki choć starcza z tego netowego prostytuowania się? :/

Gość gość
Ja polecam majtki firmy hartman wielorazowe mialam 3 pary i na zmiane pralam i nosilam razem z podkladami tej firmy sa wytrzymale szybko schna. Ps. Jak mozna po cesarce napiac "urodzilam"?

Gość brunii22
majtki bardzo wygodne. Całkowicie spełniły swoją funkcję. Nie były ani za luźne ani za ciasne. Dobrze wyprofilowane. Nie uciskają brzucha co jest dość istotne. Można je spokojnie wyprać i nic się z nimi nie stało. Nie ma obaw, że podkład będzie się jakoś przemieszczać, także polecam. Także dziewczyny kupujcie i używajcie