Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozesz 7777

Moj roczniak pije bardzo duzo mleka, przez co przez dzien

Polecane posty

Gość mozesz 7777

nie chce jesc nic innego, zadnego 2sniadania , obiadu, podwieczorku... NIC tylko mleko caly czas by pil. jego jadlospis wyglada tak: 7--270grysiku na mleku krowim 11-jakis owoc ale to nie zawsze 14--240ml grysiku 17-210ml grysiku 20--240ml grysiku Nie chce nic innego jesc oprocz kaszy manny :O Co zrobic ? A moze to dobrze ze je tak duzo mleka?

Gość mozesz 7777
hej do gory :) odpowiedzcie mamuski , pleassseee

Gość Dominika80
to źle bo nic innego nie będzie chciał jeść, staraj się ograniczyć mleko do 2 razy np rano i wieczorem a w dzień staraj się wymyślać mu inne posiłki bo będziesz miała problem z jedzeniem i brakiem witamin i soli mineralnych w organizmie dziecka,mój ma 2 latka i też mam z nim problem obecnie rosną mu piątki (zęby ) i jadłby tylko to co jest zimnie. też pije mleko rano i wieczorem

Gość roczne dziecko powinno
pić orientacyjnie 450-600 mleka. produkcja laktazy teraz spada i mleko jest co raz gorzej trawione. takie ilości mogą wywołać biegunki, bóle brzucha.

Gość roczne dziecko powinno
nie wiem jak zniechęcić do mleka bo ja mam na odwrót - mleko poszło w odstawkę, pije tylko raz dziennie

to dodawaj do grysiku owoce, mieso, warzywa i stopniowo powinno mu sie odwidziec :) moj ma taka manie jedzenia sera pod kazda posatcia, twarog, zolty, homogenizowany, jogurt czasami idzie oszalec tylko to by jadl :(