Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokaotokolo

szukam przepisu na łatwy i dobry placek na gorące dni:)

Polecane posty

Gość lokaotokolo

może macie jakiś taki łatwy w zrobieniu? bo ja własnie zaczynam swoją kulinarną przygode:)

Gość ja też nie umiem
ale mi smaki narobiłaś:)

upiec byle jaki biszkopt albo ewentualnie kup herbatniki, kup jogurt zmiksuj np z jagodami lub truskawkami-dodaj do tego żelatynę, wylej tę masę na biszkopt a na wierzch daj galaretkę pozostaw do stężenia i gotowe:-)

A koniecznie musi być placek, mi smakowały proste przepisy na ciasto np babkę piaskową cytrynową, ogólnie proszek do pieczenia mąka tłuszcz i trochę śmieci :D

Gość lokaotokolo
jutro po pracy kupie potrzebne składniki i moze coś z tego wyjdzie a zamiast żelatyny moze byc galaretka smakowa?

Gość lokaotokolo
hm babka wydaje mi sie czyms łatwym w wykonaniu a chciałam coś popróbować z racji tego ze jestem wreszcie przez jakiś czas jedyną gospodynią w domu i chciała bym sie poduczyć :)

może być, też często robię takie ciasto-że na spód kładę herbatniki a na to jogurt wymieszany ze tężejącą galaretką-wtedy bez owoców, ale i z owocami też może być:-)

Gość Weronika-weronka
ubić pianę z 4 białek dodać 1 szklankę cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 1 szklanka oleju lub 150 g margaryny olejek waniliowy ___________________________________ 5 brzoskwiń bez skórki i pestek lub 1 kg wydrylowanych i odsączonych wiśni, lub ok 1 kg śliwek bez pestek ______________________________ wstawić do piekarnika 180 sC, ok 50 min posypać cukrem pudrem

Gość wyroczniaa
zrob tak: 2szkl maki 1szkl cukru kostka margaryny 5 jajek proszek do pieczenia cukier waniliowy owoce sposob bardzo łatwy: odzdiel białko od zoltek i ubij piane na sztywno z bialek potem musisz rozpuscic margaryne do piany dodaj cukier, cukier wan i proszek do pieczenia potem dodaj make i na koniec margaryne i zoltka i wszytsko razem wymieszaj, im plynniejsza "masa" tym cepsze ciasto wyjdzie na koniec wylej na brytfanke i poukladaj owoce i co piekarnika na ok 40 min ja robilam juz z truskawkami, wisniami, rabarbarem, sliwkami, jablkami i bnrzoskwiniami. ciasto zawsze wychodzi, tez nie umialam piec i kolezanka mi dala przepis juz za 1 razem wyszlo idealnie potem tak samo jak chcesz wiec masy to podwoj skladniki ale zachowaj proporcje

Gość lokaotokolo
jutro po pracy bede sie za to zabierać napewno coś wybiore mam nadzieje ze wyjdzie:)