Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ha2

na nerwobóle leki rozkurczowe?

Polecane posty

Gość ha2

Witam, czy na nerwobóle brzucha lepiej stosować leki rozkurczowe czy przeciwbólowe? Co da lepszy efekt, a będzie delikatniejsze dla organizmu?

Gość Akkana
Z pewnoscią rozkurczowe. One zwalczą to co powoduje ból. Przy tym trzeba powiedzieć, ze są wśrod nich takie, które nie niszczą różnymi mocnymi substancjami Twojego organizmu.

Zdecydowanie rozkurczowe! Przeciwbólowe nic tu nie dadzą. Ja na stresowe sytuacje zawsze brałam buscopan (w czasie miesiączki też) i sprawdzał się extra.

Gość Angel_Eye_33
Jak najbardziej rozkurczowe. Ja proponuje Buscopan bo jest silniejszy od NoSpa.

Może nie tyle buscopan jest nawet silniejszy, co bezpieczniejszy niz inne.

Gość Lureta
Przede wszystkim polecam wyciszyc się, rozwiązać jakos problem nerwobólów (może zmiana pracy?) Zakladam, że u lekarza już bylas i wszystkie wyniki masz dobre. Jeśli te dwie wyzej problemy jakos zmarginalizujesz to wtedy możesz próbować buscopan, obecnie to chyba najlepszy lek bez recepty na rynku polskim. I moja ostatnia rada - nie bierz przeciwbolowych lekow na recepte na nerwowbóle, bo po roku to bez nich nie bedziesz mogła zyć.

Gość Angel_Eye_33
Dlaczego bezpieczniejszy? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jak dla mnie silniejszy bo zapobiega bólom menstruacyjnym a taka NoSpa mi nie pomagała.

Gość gość
U mnie nerwobóle pojawiły się nagle i nic nie pomagało. W końcu jakiś lekarz przepisał mi suplementację witaminą B oraz zażywanie roślinnego preparatu Reumpapai. Dopiero to połączenie poskutkowało.

Gość gość
Mi jedynie pomaga nimesil.