Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złote piaski

Koniec wychowawczego a druga ciąża.Czy mogę iść na zwolnienie???

Polecane posty

Gość złote piaski
niunka ale po co mialas pracowac ten jeden dzień, przecież to zależy od lekarza tzn to lekarz ocenia od kiedy jestes na l4 a co za tym idzie on daje zwolnienie dlatego że jestes np w zagrozonej ciązy i nie mozesz wrócić do pracy... ten 1 dzień to jakaś bzdura:O poza tym w 8 miesiącu to już trochę pózno na zasiłek z Zus bo za pierwsze 30 dni zwolnienia powinien ci zapłacić pracodawca a nie Zus a potem byłabys juz w 9 miesiącu wiec Zus płaciłby ci tylko za te dni które zostałyby ci do porodu.

Gość niunka blondi 25
ja nie wiem tak pani z zusu wydedukowala to tak musialam zrobic bezsensu

Nie ciemna mase,tylko pracodawca nie chce placic to chyba logiczne.Tak to juz jest .

Gość do magdalenaa
czyżby to dziecko było szefa. kiedy żona szefa ciebie ściga

hehe.. dobre:)... nie ... ale jej ból polega na tym że oni nie mogą ich mieć(z tego powodu ona na prochach i ma coś z głowa - poważnie pisze), a u mnie to druga ciąza u tego samego pracodawcy i znów L4 i oni musza zapłacic za pierwsze 33 dni a to im nie w paski ....

Dziewczyny ponawiam zapytanie, bo ciekawi mnie jszecze jedna rzecz. OK jestem na wychowawczym. Zachodze w ciaze skraca wychowawczy i ide na L4 o czym informuje mojego zadowoloego pracowadce i co teraz. Jaka kase dostaje? Ta co mam na papierku ostatnio podpisanym (czyt. podwyzka) czy dostaje to kwote co na poprzednim macierzynskim. Kurcze nie wiem czy mnie rozumiecie. Przed pojciem na L4 pierwszego dziecka dostalam podwyzke, ale nie przepracowalam lacznie 3 miesiecy, co byloby podstawa do liczenia wynagrodzenia. I czy bedac juz 10 m-cy na wychowawczym, a przed tym na macierzynskim, 4 miesiace na L4 to wogole mi sie jakies pieniadze naleza?

To ja mam takie krótkie pytanie. Czy te terminy mogą się trochę pokryć? Jeśli np. mam wrócić do pracy 15 października, wizyta u lekarza 12-tego i L4 też od tego dnia. Wiem że płatne będzie od 15-tego. Ale chodzi mi tylko o same terminy. Boję się wszystko załatwiać "na styk". (Z tymi terminami to tylko przykład)

tu może się pokrywać do iluś dni chyba, gorzej by było gdybyś miała wychowawczy do 12 a zwolnienie od 15 :).... zadzwoń do PIP-u oni ci dokłądnie powiedzą ... nr na ich stronie internetowej:) pozdr