Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mauuu

Ubranka dla noworodka-do doświadczonych mam

Polecane posty

Gość Mauuu

Spodziewam się dziecka,ale nie mam zielonego pojęcia co i ile kupić. chodzi mi o ubranka.

Gość felcia64
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:TKrBWCb-KfUJ:www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf+wyprawka+dla+noworodka+lista+zakup%C3%B3w&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESgfUn_dsv0j69pMslPkqLTacK7jYl7OfXKl8Cy4_HY7jsADrxqvGDM9ECgv16SI2C_DJMbBYmqrjn5nFf3jMkt7D5k2cb9_cqbYghPQcUR28X-aJf80TXITJ13pVNzM0mvygzjC&sig=AHIEtbRuRuM9MGMA5IG7s4KSbL5F3MSnhw

Gość Mauuu
Termin mam na 18 grudzień, więc zimowa pora

Gość do mumm3
ładny prezent na dzień matki dostałaś :)

Gość moje propozycje :

Gość moje propozycje :
kombinezon roz 62 , śpiochy , kaftaniki, body na dł rękaw , pajacyki - bawełniane i te welurowe -są cieplejsze, czapka ciepła , bawełniane ze 2 , łapki niedrapki , śpiworek ,

Gość Mauuu
dziękuję:)

Gość Mauuu
Znalazłam coś w necie proszę to ocenić: Ubranka 1. kaftaniki (roz.56) -2 szt., (roz.62)-3 szt są słabe w używaniu, ale fajnie wyglądają 2. śpioszki (roz.56) -2 szt., (roz.62)-3 szt 3. body z krótkim, długim i bez rękawów większa ilość bliżej nieokreślona to najlepsze ubranka dla dziecka- my głównie ich używaliśmy 4. śliniaczki 2-3 szt. Na później 5. czapeczka bawełniana po kąpieli 2-3 szt. 6. skarpetki cieńkie 3-5 par 7. skarpetki grube 3-5 par 8. pajacyki - piżamki (rozm.56) 2 szt, (roz.62) 3 szt. - są naprawdę super, nasza mała do teraz w nich śpi 9. pajacyki welurkowe (rozm.56) 2 szt, (roz.62) 2 szt. 10. sweterek / bluza 1-2 szt. Roz. 62 11. kombinezon zimowy 12. rajstopki rozm. 62 1 szt. Na później 13. spodnie / sukienka w zależności od płci 14. ubranko wyjściowe, aby wzbudzić zazdrość innych mam ;) 15. polarowy pajacyk rozpinany w kroku i z przodu na całej długości (1 szt.) 16. czapki z nausznikami osłaniające uszy i czoło: cieplejsze (2 szt.),

rzeczywiście, prezent na Dzień Matki super:) zgadzam się z "moje propozycje". body obowiązkowo. a z tego co znalazłaś to odrzuciłabym na poczatek sliniaczki - zawsze możesz dokupić później. myslę też że wystarczy jak będziesz miała po 2 pary skarpetek bo nóżka dziecka rośnie. na mojego synka już za małe są skarpetki które kupiłam na poczatku. u mnie pajacyki sie nie sprawdziły. osobiście nie polecam na poczatek takich rzeczy jak rajstopki, bo moga uciskać brzuszek dziecka. ale kombinezon zimowy jak najbardziej. wybieraj ubranka rozpinane na całej długości ciała lub kopertowe - łatwiej będzie Ci przebrać maluszka:)