Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justi123

włosy włosy wszędzie

Polecane posty

co może byc przyczyną porostu (zwiększonego) na ciele owłosienia co prawda jasne moze nie wszedzie jasnoblond ale nie sa czarne ale dużo i dlugie??? co oprocz hormonów ma wplyw??????

Gość no właśnie hormony
za dużo prawdopodobnie testosteronu

Gość ddssdasdadsa
a ile masz lat??

ale ja mam wyniki w normie nawet nie gorna granica sa w normie ale od roku mam wiecej wlosow:-( co oprocz hormonow wart zbadac????

Gość ddssdasdadsa
bo ja ci powiem ze mam 20 lat i przez lata nic mi nie było a dopiero od jakiegos roku mam takie owłosienie wszedzie na brzuchu piersiach ze koszmar

Gość ddssdasdadsa
i tez mam wszystko w porzadku mysle ze taka natura

Gość ddssdasdadsa
bo gdybys byla mlodsza to bylyby to hormony takie mlodziencze wiesz szaleja itd zreszta zalezy gdzie masz ten przerost

ja moze gladka nigdy nie bylam ale nie w takim stopniu:-( przedramina nogi ok mialam duzo a teraz sa po prosu wszedzie!!! i blyszcza sie w sloncu piersi, brzuch ramiona, wasik wszedzie po prostu mam taki kompleks ze...:-(

krotko bralam tabl anty(chyba pol roku) i zauwazylam od tego momentu ze sie zaczelo dziac ale dwoch lekarzy gin w tym jeden gin. endokrynolog powiedzial ze to nie po nich na 100%. Wiec skad??? ale nie biore juz od pazdziernika tych tabl

Gość ddssdasdadsa
ja to samo nogi pachy myslalam ze normalnie( golilam sie chyba co 2 dni wczesniej nic nie bylo widac) nawet wasik mialam ale jak raz na miesiac go usuwalam to bylo dobrze za to teraz.... wasik musze robic co 2 tygodnie bo szybko odrasta, jezeli chodzi o brzuch to jak bylam mniejsza zgolilam sobie maszynka (głupota z mojej strony) ale bylo minelo, za to teraz mam takie włosy ze mnie cholera bierze( musze wswpomniec ze chyba zgolilam jeszcze z 2 razy ten brzuch bo juz nie moglam wytrzymac ale to bylo pol roku temu) co do piersi jak sie kapie czy w sloncu to widze takie włoski wokol brodawek i z zewnetrznej czesci i sama nie wiem co mam juz robic... mam nadzieje ze doczytasz sie tak powiklanie to napisalam :)

ja tez mam na piersiach i pomiedzy zrobily sie dlugie i nie tylko wokol brodaewk ale na calych taz ze sie s\wstydze dekodow nosic:-( jeszcze rok temu bylo ok a od roku tak sie tym martwie ze szok. nawet ja sie wydepiluje to i tak gdzies ta granica musi byc i wszystko widac:-( mam tez duzy meszek na twarzy na zuchwie zwlaszcza... a jak jest u Ciebie?

Gość ddssdasdadsa
u mnie na brodzie mam takie 2 grube włosy ale pozbywam sie ich penseta ale widze takze taki malutki meszek, niestety.... a ty depilujesz sobie brzuch czy piersi??

ja wysępilam od mojego skierwoanie do endokrynologa ale poszlami tak prywatnie. zrobilam kilka hormonow i wyszly ok, lekarz mnie prawie wysmial ze to nie jest meskie owlosinie ale ja nie mowie ze meskie ale ze sie powiekszylo i to znacznie wiec chcialam znac przyczyne i tyle.... chodze na solarium chociaz tego nie chce bo wtedy troche lepiej to wyglada

nie tzn wyrywam kilka na piersiach najgorszym tzn najdluzszych i pod pepekiem linia w dol chcoaiz sa wokolo wie kiepsko to wylada ale calego sie nie odwaze bo bedzie gorzej... chociaz widze ze wokol pepka jest duzo niedlugo nie bedzie go widac w tym gaszczu hehe. za to depiluje posladki:-) woskiem troche ciezko ale lepeij sie czuje

Gość ddssdasdadsa
u mnie zreszta bylo tak samo jakis czas temu nic nie bylo wszystko ok nic nie widzialam a teraz szok.... co patrze w lustro włos... ehh.... tylko najdziwniejsze ze dopiero po ustabilizowaniu sie u mnie miesiaczki tak zaczelo sie robic( choc wydaje mi sie ze raczej powinno byc odwrotnie) ze przedtem hormony byly w jakims stopniu niestałe i wtedy powinno mi sie robic cos takiego.... wogole mam pytanie u ciebie to jest tak ze masz duzo i dlugie te włoski czy mało ale jakies czarne czy cos w tym stylu?

Gość no właśnie hormony
a prolaktynę też badałaś?

Gość ddssdasdadsa
no widzisz jak z tym brzuchem to mimo ze mam duzo pod pepkiem to jeszcze mam nad taka długo line ( ja na razie tego nie gole tzn na razie przestalam ) mimo ze sa długie i ciemne zwlaszcza pod swiatlo Sadze jednak ze by mi nie przeszkadzały gdyby byly jasne dlatego własnie próbuje pewnej metody znalezionej na forum zeby te wloski były jasne )

tak prolaktyne tez. byla w norime ale po obciazeniu ta jakas tabletka wyszla chyba troche za bardzo przekroczona ale endokrynolog pow. ze to nie ma wplywu liczy sie ten pierwszy wynik a ten byl ok. I ze moglo tak wyjsc np wystarczylo e bylam podczas badania lekko zdenerwoana i juz prolaktyna skacze. Moje wloski sa jasne zalezy od swiatla gdzieniegdzie ciemniejsze ale nie czarne (jestem blondynka) ale sa dlugie i duuuzo

nad pepkoem tez mam tyle ze jasniejsze niz pod ale ich nie ruszam czasem woda utleniona 12% ale male efekty. a pasek ciagnie sie do samego mostka do dekoldu eeech

Gość ddssdasdadsa
ja jestem brunetka wiec mam ciemniejsze... a dochodza u ciebie do jakiegos cm ?? np na brzuchu

aha i jeszcze bylam u dermatologa zapytac bo slyszalam o nadwrazliosci mieszkow wlosowych ale powiedzial ze nic takiego nie istnijej i ze to hormony, to mu mowie ze mam w normie, ale pow. ze wahniecie o 10% od tego co bylo moglo to spowodowac mimi ze normy nie przekraczam. po czym wyslal mnie na laser do swojego syna. DEBIL

ddssdasdadsa nie rozumiem pytania?? mialam usg pco wykluczoe zadne trobiele itp wykluczone. wiec co???? tarczyca?? tez niby ok chociaz mam ochote zrobic usg

Gość ddssdasdadsa
hehehe dobre chciał zarobić :P ja tez bylam u dermatologa powiedziala zebym nie zawracala jej glowy takimi pierdolami...ze to normalne

Gość ddssdasdadsa
zle napisalam ehh tak to jest jak sie w pospiechu pisze chodzilo mi o to jak szybko ci rosna?? i czy po depilacji sa mniejsze czy rzadzsze?? bo u mnie zauwazylam jak sobie robie woskiem np pachy czy wlasnie wasik to mam wrazenie ze rosna szybciej i wiecej a moze tylko przesadzam sama juz nie wiem . jedyne co wiem ze mam juz tego dosyc

Gość ddssdasdadsa
chociaz na pocieszenie moge ci powiedziec ze mam taka kolezanke która ma rece i inne czesci ciala nawet konce polików tak owłosione ze ja chyba bym sie nie pokazywała , a jej to nie przeszkadza ( wydaje mi sie ze jej przypadek to juz ten caly histuryzm ) a ona ma to gdzies

pwoem Ci tak. Nogi jak rano ogole wieczoram juz kluja wiec robie depilatorem od lat ale zeby byly slabsze nie zauwazylam :-( pachy co drugi dzien kilka dni temu tez pojchalam depil. hehe:-) pierwszy raz. Wasika nie ruszam bo jak zaczne to bede juz musiala zawsze bo jest jasny ale duzo i mam straszna ochote go wydepilowac. ogolnie nie zauwazylam zeby bepilacja oslalbiala wloski. moze troche na posladkach po wosku sa krotsze ale moze dlatego ze nie widze ich dokladnie?;-)