Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to normalne

czy to normalne? prosze o rady.

Polecane posty

witam, mam miesieczna corke ktora karmilam tylko piersia, niestety wczoraj bylam zmuszona kupic jej mleko sztuczne bo pol dnia darla sie okropnie z glodu a piersi nie chciala jesc. podejrzewam ze sie nie najada moim mlekiem. ale do rzeczy. kupilam bebiko 1 , mala wypila w dzien ok 90ml pozniej wypila ok 18.30 ok 90 ml i po 20 wypila troszke mleka z piersi ale naprawde malo. w nocy obudzila sie dopiero ok 4 i zjadla z piersi tez dosc malo mleka, ssala moze z 5 minut ale nie chciala wiecej i zasnela. pozniej wstala ok 7.30 i zjadla znowu piers i spala nadal. ale co mnie niepokoi. to ze wymiotowala, pozniej dalalm juz jej mleko bebiko wypila go jakies 50 ml i zwymiotowala, nie bylo to delikatne ulanie tylko po prostu wszystko zwrocila.zauwazylam ze od wczoraj wiecej wymiotuje, ale samym mlekiem, nie jest ono zabarwione krwia, nie ma niepokojacego koloru.wczesniej miala dziwne akcje ze nagle np troche sie dlawila, po oklepaniu zwracala troche swiezego mleka lub juz tzw serek. niepokoi mnie to dzisiejsze jej spanie i wlasnie te wymioty a do lekarza idziemy dopiero po poludniu, wiec moze ktoras mama mi poradzi co to moze byc. dodam ze ona caly czas spi z przerwami na jedzenie(choc wczesniej tez bardzo duzo spala jak byla na samej piersi) i nie ma temperatury bo mierzylam. wiem ze post jest dlugi ale chcialam dokladnie przedstawic syt, moze komus zechce sie przexczytac i doradzic, z gory dziekuje.

Gość mama 6 tygodniowej śmieszki
Mała za łapczywie je i dlatego chlusta mlekiem. Ja proponuje albo zmienić smoczek z małą dziurką żeby się trochę pomęczłla przy piciu butelką albo zageścić jej kleikiem kukurydzianym lub zagęszczaczem. A śpi długo bo poprostu bardzo się najadła.

hmm butelki mam 2 i obydwie sa podobno dla niemowlat, jest oznaczenie "S". jak je z butelki to nie wydaje mi sie by jadla lapczywie. predzej z mojej piersi jadla bardzo lapczywie bo mocno jej lecialo i czasem az sie tym mlekiem dlawila.

mleko bebiko bardzo się pieni. niektóre dzieci reagują na nie właśnie wzmożonym ulewaniem. ja podałam je synkowi jak skończyłam karmić piersią, czyli w 11 miesiącu życia. tego dnia ulał mi 4 razy! praktycznie całe mleko na ziemi wylądowało, a nie ulewał już od miesiąca (miał refluks i ulewał mocno, własnie tak chlustał mlekiem i innymi stałymi pokarmami i długo). być może też masz za dużą dziurkę w smoczku. spróbuj podać inny smoczek. a śpi bo jest najedzona i nie ma potrzeby budzenia sią :) to jeszcze malutkie dziecko i może tak dużo spać.

moja córka np jak pije z butelki lovi to az chlusta mlekiem a jak z tommee tippee to tylko troche ulewa a obie niby dla niemowląt. Ja bym na twoim miejscu spróbowała zagęścić albo kup po prostu mleko AR.

mala agatka wiem bo ona od poczatku duzo spi:) tylko zmartwilam sie wlasnie tym ulewaniem, no i zauwazylam ze dzisiaj 2 razy jak sie obudzila nie wolala o jedzenie a jak dalam jej to widac bylo ze jednak byla glodna. ah moze jestem przewrazliwiona ale zmartwily mnie te wymioty wlasnie. a co do smoczka w butelce, to mysle ze to sa te najmniejsze. skad mam to wiedziec? niestety nie mam w tym doswiadczenia. jedynie siostra powiedziala mi ze jesli na kupionym smoczku jest oznaczenie "S" tzn ze jest najmniejsza dziurka.

o cholera ale to tak nagle znowu zmienic mleko?? dopiero co wczoraj jej kupilam, nie bedzie to dla niej za duzy szok? no i nie wiem na jakie zmienic. moze nan? podobno jest dobre. zreszta dzis moze pediatra cos mi doradzi, ale wolalam poznac tez wasze opinie

Większym szokiem jest takie ulewanie. Moja próbowała chyba wszystkich, zanim się okazało, że ma skazę białkową.

spróbuj nan Ar albo jeszcze lepsze Bebilon Ar na 100% jej się już nie będzie ulewało.

zmień i się nie martw. nie będzie to za dużym szokiem :) co do AR to ja kupiłam bebilon AR jak mały miał 3 tyg. bo mi tak strasznie ulewał że się wściekłam, stwierdziłam ze mam to wszystko gdzieś i na mieszankę przechodzę, bo bałam się o niego, ze mi się w nocy zaleje i się udusi itp. dałam mu i miał pierwszą i jedyną tak straszną kolkę! masakra była!!! dostał tylko 2 butelki, resztę wywaliłam. potem okazało sie ze ma skazę białkową i moze to dodatkowo wzmogło efekt, ale koszmar był! ja bym zaczęła od zwykłego mleka ale innego. z tego co wiem to hipp jest odrobinę bardziej gęste (ja dawałam hipp 3 i było super!)

dzieki dziewczyny, wlasnie polozna byla u nas i prawdopodobnie malutka wlasnie nie toleruje tego mleka. ale pila przed chwila z piersi i najadla sie, spi jak aniolek:) prawdopodobnie byl to jakis chwilowy kryzys laktacyjny- upal a ja pilam malo plynow no i ogromny stres bo darla sie a ja nie wiedzialam czemu. takze chyba wsyztsko wskazuje na to ze bede nadal karmic piersia:)

Gość wkurzona położna
karm piersią, a jak masz mało pokarmu to polecam kawe rozpuszczalną z cykorią (bezkofeinową oczuwiście) z mlekiem - mleka przybiera jak tsunami. i nie klep jej po pleckach!!!!!! bo można krzywdę zrobić. takie małe wystarczy pogłaskać! a jak co chwila podajesz inne mleko - to nie dziw sie, że wymiotuje, bo żołądeczek też nie przyzwycajony:) i na wszelki wypadek kilka razy dziennie masuj brzuszek w formie zabawy, to i kolkom zapobiegniesz, a może warto poznać język niemowląt?

Gość mamamoni
dzisiaj pierwszy raz podałam mojej 8 miesięcznej córce mleko bebiko 2 . do tej pory karmiłam piersią plus zupki i deserki. mała zwymiotowała to po 20 min. poszperałam trochę w necie i znalazłam mnóstwo wpisów od mam, których dzieci również wymiotowały po tym mleku. więc nie jest to przypadek, a raczej brak tolerancji na ten produkt.

ja mojej małej zmieniłam nan na bebiko i też zaczęła ulewać , miała kolki i w ogóle jej to bebiko nie służyło , potem wróciłam do nan 1 i wszystko gra, mała przybiera prawidłowo na wadze, rośnie i jest ok a co do spania ... ja bym się cieszyła ;)