Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczkowa mamaa

jak robicie soki dla swoich dzieci?

Polecane posty

Gość soczkowa mamaa

pediatra zalecil,abym robila soki i gotowala dla dziecka sama.problem w tym,ze nie wiem jak moge robic soki nie majac sokowirowki...jak sobie radzicie?

Gość ja mam sokowirówke to
akurat nieduży koszt ale moja mama robia nam tak że najpierw tarła marchew jablko a potem przez gaze przeciskała ... zabawy sporo

za 50-80zł. można już kupić takie mini sokowirówki- takie na 1 szklankę soku. dla dziecka wystarczy

no chyba , ze chce się tobie bawić to tak jak mówi przedmówczyni- zetrzeć na tarce i odcisnąć sok

Gość moj tata zawsze jak zaprawiał
tarte jabłka do słoików (np na ciasto) to ścierał pełną michę jabłek do drugiej miski i odciskał sok, pycha to było :classic_cool: ale takiemu małemu dziecku się nie opłaca z tym bawić bo na szklankę soku zmarnujesz troche jabłek, chyba że wykorzystasz je później do ciasta ale ja jednak na Twoim miejscu kupiłabym sokowirówkę, za ponad 100zl kupilam ostatnio na allegro i moge pic teraz soki wieloowocowe a tak to musialabym sie niezle nameczyc i duzo owocow zmarnowac jakbym chciala sobie zrobic sok z jablek, pomaranczy i marchewki a sokowirowka wycisnie wszystkie soki i nic sie nie zmarnuje :)

Gość a ja tam wole
a ja robie gotowane, cos jak kubusie...co prawda mam sprzet dobry ale jak ktos nie ma to zetrzec na papke marchew, zagotowac z wodą ok 5 min (mieszając) poteme dodac np starte jabłko i gotować ok 5 min i na koniec zblenderować i masz gotowy sok przelac do butelek pozakrecac i jak kupny może długo stac...wiec zabawy sporo ale jak zrobisz kilkanaście butelek na raz to masz na długo, ja daje ok 200gram marchewk i 300 gram jabłek na 1,5 litra wody w sumie...czasem dodaje babana czy owoce sezonowe..pychotka:)

Eee nie robie soków. Młodsza pije wode i starsza tez, czasem jak starsza chce to jej kupuje Kubusia. Ale to sporadycznie. A oprócz tego pije mleko sojowe. Ale taką sokowirówke to bym chciała mieć. Moze jak kase uzbieram....

U mnie najwięcej do picia idzie wody mineralnej oraz soków domowego wyrobu. Nie używam sokowirówki bo mojemu dziecku takie soki nie smakują.Jak już to sokownika.I wtedy robię z czego popadnie -porzeczki,malina,wiśnia.A potem rozcieńczam z wo0dą i gotowe.

A ja jestem bardzo ciekawa jak ARMAGEDON123 wyciska sok z marchewki na wyciskarce do cytryny :-) Soki lepiej surowe, a nie z ugotowanych warzyw, bo traci sie wiele witamin. Ja zainwestowałam w sokowirówkę rok temu i uważam, ze był to bardzo dobry krok.

Gość gość
Zainwestowalismy w dobra sokowirowke i od roku nie kupuje sokow. 2-3 razy dziennie robie swiezy sok w roznych wariantach. Ja pije duzo wqrzywnych typu burak+ cytryna+ seler naciowy. Dla corki robie z jablek + marchewka, pomarancza+ ananas.

Gość gość
A jak nie robicie to jakie soki podajecie swoim dzieciom ??? Tak sie własnie zastanawiam który wybrac.

Gość kiciora
dla mnie rabenhorst sie sprawdza bardzo dobrze. bez cukru i konserwantow, z upraw ekologicznych. i w smaku obala mit,jakoby ekologiczne produkty nie byly smaczne :)

Gość poziomka7909
Zgadzam sie z @Kiciorą, ze Rabenhorst to opcja dla wiecznie zabieganych, ale nie chcacych spozywac jedzenia typu fast food i pelnego cukru. bardzo dobre w smaku sa te soki, no i bezcukrowe, bez pestycydow, nawet nie z koncentratu, tylko wlasnie 100% soku w soku ;)

Gość gość
od sokowirowki zdecydowanie lepsza jest wyciskarka, nie uciekaja cenne witaminy

Gość eliza877
Ja tam nie ma czasu na robienie soków. Poza tym jak je przechowywać? Zawsze z tym jest problem. Dużo lepszym rozwiązaniem są napoje ROKO Fun. Są produkowane z naturalnych składników i zawierają witaminy. Tutaj http://www.rokofun.pl można sobie poczytać o smakach, sprawdzić wartość odżywczą i zawartość witamin.

Gość gość
ja robie w thermo/mixie. kupilam uzywany, bo na nowy mnie nie stac i na razie jestem b.zadowolona. kupilam glownie ze wzgledu na rozne "cudenka" dla dzieci - soki, jogurty, wlasne dzemy, nutella, zdrowe lody, " danonki", kisielki. to nie reklama,tylko moja obiektywna opinia.

Gość gość
GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓOOOOWNO Srun!!! WON kuuurvvo reklamowa!!!

Gość gość
Ja kupowałam sokownik w Dajarze, dobry jest i soki z malin najczęściej robię, jest bardzo wygodny,a soki na przeziębienia, na rozgrzanie sa bardzo dobre!

Gość gość
Hej, ja wrzucam wszystko do wyciskarki do owoców. To tylko chwila, bez bałaganu :) Mam wyciskarkę firmy KALORIK i polecam każdemu, daje radę nawet z burakami :)

Gość gość
Jeśli soki dla dzieci i nie tylko to najlepiej samemu robione. Odkąd kupiłam wyciskarkę wolnoobrotową to chętnie robię soki dzieciom wg. przepisów terapiasokami.pl/dlaczego-warto-pic-soki. Takie prawdziwe soki dzieci chętnie je piją, nawet jeśli zawierają niewielkie ilości produktów których nie lubią. Za to rosną zdrowo i mają energię , a to jest dla mnie najważniejsze.

Gość ema12345
serio chce się wam robić soki? Ile takie dziecko wypije tego soku dziennie? Moje niedużo więc totalnie nie chce mi się bawić w wyciąganie sokowirówki bo więcej jest sprzątania niż tego soku, czasami kupuje mojej córce buteleczkę soczku, bardzo lubi te 100% z kubusia są takie z dodatkiem marchewki i nie mają żadnych dodatków cukru, tylko owoce i warzywa