Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z mokrą głową:)

Bardzo rozstrojony cykl miesaczkowy

Polecane posty

Gość panna z mokrą głową:)

Nie wiem naprawdę co się dzieje. Zaczne od poxczatku. W pazdzierniku zeszłego roku odstawiłam tabletki. Okresu nie miałam przez 3 miesiące, az w końcu pojawił się w lutym, pozniej w marcu, w kwietniu małe krwawienie, nastepnie dostawałam miesiaczki na przełomie miesiecy ( 27 maja, 28 czerwca) i trwały one normalnie około tygodnia. A teraz na przełomie lipca i sierpnia nie było nic. Ginekolog stwierdziła, e te zachwiania wynikajaą z faktu, iz jestem chuda ( 55 kg przy 170 cm wzrostu) wiec kazała mi przez wakacje przytyc i dopiero po nich Moze przepisze mi znowu tabletki. Ale tu zonk bo okresu ani widu ani słychu. Ciaze wykluczam poniewaz partner nigdy nie konczyl we mnie , poza tym byla prezerwatywa w czasie stosunków. Raczej od zwykłego ocierania się penisem o okolice intymne ciązą nie powstanie. Teraz pytanie: czy ktoraz z kobiet miala taakie cyrki po odstawieniu tabletek? zaznaczam ze przed ich braniem miałam podobne problemy z cyklem, tabletki mie go wyregulowały.

Gość zacznij od badań hormonalnych
Bez badań nie ma sensu brac leków. Przede wszystkim zrób badanie prolaktyny i prolaktyny po obciążeniu oraz testosteron. Je możesz wykonać niezależnie od dnia cyklu. Przy badaniu prolaktyny musisz być wypoczeta, na czczo i rano, nie współżyj przez jakies 3 dni wczesniej. Przydałby się tez poziom progesteronu, estradiolu, FSH i LH ale to musiałby być okreslony dzień cyklu i nie wiem kiedy powinnaś je zrobic