Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anty zwolnienie L4

Powinni brać sę za te zwolnienia lekarskie

Polecane posty

Gość Pan i władca....78
a i ta pani ma racje ona musi zapierdalać do pracy gdy Ty siedzisz w 2 mc na zwolnieniu i to jest niesprawiedliwe

Gość Pan i władca....78
ja bym takie nygusy gnał do roboty batem

Gość taka tam..........
Ale tu jest mowa o tych którym nic nie jest a siedzą w domu. A nie o tych co muszą podnosić coś w pracy,plamią i faktycznie mają problemy.

Czepiacie się Kobiet w ciąży, a potem chcecie aby ktoś robił na wasze emerytury??? Czepiajcie sie lepiej tych ludzi co siedzą w domu, bo ściemniali lekarzowi, że są taaaacy chorzy....

Gość tajasne
"taka tam.......... - Ale tu jest mowa o tych którym nic nie jest a siedzą w domu. A nie o tych co muszą podnosić coś w pracy,plamią i faktycznie mają problemy." a ja mam prace biurową, bez podnoszenia itd, a jak sobie wspomnę taki tydzień ktory w pracy w całosci praktycznie dzieliłam miedzy rzyganiem w kiblu i piciem ciepłych płynów na obolały żołądek to sie zastanawiam jak bardzo wydajnym pracownikiem wtedy bylam :D

TAKA TAM.... ale jak widzisz na tym wątku wszystkie ciężarówki wrzucono do jednego worka PAN I WLADCA - nie każda kobieta ma sobie tak dobrzez, że ma bezproblemową ciążę.... ja w tej ciąży też planowałam pracować dłużej - ale są też tzw. siły wyższe.

Z tego co wiem to sama zapracowalam. Z moich skladek ida pieniazki a nie z twoich. Zapomnieliscie chyba, ze elka jest platna po przepracowaniu 6miesiecy, a wynosi srednia z przepracowanego roku. Wiec ty na mnie nie pracujesz. Wiec nie pitol glupot. Chce to ide na elke nie chce to nie. To moj a nie wasz zasrany interes.

Gość taka tam..........
popatrzcie na moją sytuacje jestem płatnikiem składek,czyli prowadze własną działalność. Płace 4 zusy i te inne badziewia miesiecznie,od poczatku istnienia firmy nie miałam ani razu L4 (Czyli 6 lat!!!!!) Teraz jestem w 7 miesiącu ostatnio dostałam L4 i po kilku dniach przyszło mi pismo ze NIE NALEZY mi sie zasiłek chorobowy ponieważ w kwietniu 2008 roku dokonałam wpłaty DZIEŃ PO TERMINIE!!!!!!!!!!!!!! I co wy na to???? Napisałam odwołanie ale jeszcze nic nie wiem. Człowiek zapier..la jak dziki żeby mieć za co zusy zapłacić, nie bierze chorobowego przez tyle lat a na koniec jeszcze po dupie dostanie. Wiec jak sie mam nie wkurzać jesli ktoś od 2 miesiaca siedzi na L4 i kasa mu płynie a ja w tym czasie robie i jak już koniecznie dostaję L4 to mam gówno z tego. Wiec na kogo ja to płacę skoro nie na siebie????????????? Na te co siedzą w domu i świetnie sie czują. TYLE.

Gość pracownica labo fabr
Przepraszm czy moga mi panie powiedziec do którego miesiaca moge pracować w labolatorium fabrycznym? Używam tam kwasu octowego, octanu ołowianego,itp. Praca nie jest ciężka lubie ją ale czy nie zaszkaodzi. Proszę o odpowiedz i z góry dziękuje

NowaTu24 DOKŁADNIE KAŻDA DECYDUJE DECYDUJE TEZ ZDROWIE!!! Nie patrz na to, że Ty pracujesz na inna ciężarówkę - bo jak pisalaś to wybor każdej z nas! Popatrz na to, z innej strony....

Gość taka tam..........
NowaTu24 to powiedz mi ile ja powinnam dostać miesiecznie skoro od 6 lat nie miałam ani dnia chorobowego a cały czas płace???? Tak sie składa ze nie dostanę nic. To sorry gdzie są te pieniadze??????? Bo nie w moim portfelu. Niestety za Twoje składki ktoś siedział sobie na L4 pół roku temu a za moje ty siedzisz dziś.

ZUS to ZUS.... z nim ciężko wygrać!!!! A praca w szkodliwach warunkach - nie polecam.... Ja i tak mam wyrzuty, że powiedziałam szefowi dopiero w trakcie... jak trafiłam do szpitala..... bo nie wiadomo jak to wpłynie na dziecko.

Gość parchacz
jest lista zawodów stwarzajacych ryzyko jesli pracujesz w labo w porach nocnych czyli na 3 zmiany to nocki juz odpadają. Ale przy tych octanach ołowianych nie radziłbym.... /Najlepiej spytac się swojego lekarza lub kierownika

Niektore z was zcepiają się NAS.... a ja np. na pierwsze L4 poszlam dopiero w ciązy, mimo że chora była wiele razy (ciężko - żeby nie było) a głupia nie szlam..... Niby sama jestem winna... ale nie czepiać się teraz mnie, że siedzę, jak chcę urodzić dziecko.

taka tam... ale czy to ciezarnych wina, ze mamy pojebane panstewko, ze patrza na 1 dzien, a nie na calosc?? Ja pracowalam w firmie ponad 3 lata. Ani jednego dnia na zwolnieniu. Zawsze na ich kiwniecie palca. I co porzegnalam sie z robota, a zostaly te co chodzily na zwolnienia braly urlopy na zadanie... Ale czy mam do nich pretensje, niem tylko do pracodawcy ze jeszcze 22 grudnia mowil, ze jutro przyniesie umowe do podpisania, a juz 23 powiedzial, ze ze mnie nie przedluzaja... Takie zycie. A wywalanie zlosci na druga osobe nie jest niczym dobrym.

Gość tajasne
"To sorry gdzie są te pieniadze??????? Bo nie w moim portfelu." sa tam gdzie Twoje podatki. czyli - nikt nie wie gdzie :D ja uwazam ze ZUS powinien byc zlikwidowany.

Gość taka tam..........
a poza tym nie wiem czy wiecie ze zus jest już dziś niewypłacalny,grozi mu bankructwo. No to dlaczego skoro każdy twierdzi ze sobie korzysta ze SWOICH składek, skąd te długi w takim razie??????? Z tego wynika że ja teraz mogę sobie przez 6 lat chorować skoro przez 6 sie opłacałam. Może najpierw sie zorientujcie jak to sie odbywa a póżniej piszcie. A skąd bezrobotni biorą pieniadze????? Bo sobie wcześniej zapracowali i odłożyli tak??????

Gość mamusia ciumkajaca
kasjerki pracownice fizyczne muszą chodzic na l4 bo dzidzi to zaszkodzi. Jak wyobrażacie sobie sprzedawczynie z dużym brzusiem w sklepie która musi dzwigać towar. pomyślcie

Ja już spadam... każdy ma swoją ''rację''.... ja wiem swoje, Ty wiesz swoje i tyle.... wiem tylko tyle, że tyle lat pracowalam bez żadnych zwolnień - urlopow na żądanie itp. , że mam prawo iść na to cholerne L4 aby donosić tą ciążę.... i urodzić zdrowe dziecko.

Gość mamusia ciumkajaca
bo taka sprzątaczke w 9 mc nie da rady l 4 należy sie cięzarnym i maja pełne prawo z niego korzystać

Schodzisz juz na inny tor rozmowy. Czyli juz nie masz czego sie czepiac. Pytam sie czy to nasza wina, ze mamy taki swietny kraj. Nie odpowiada ci pracuj na czarno. Wyjedz... Masz milion mozliwosci. Ale nie po co, lepiej narzekac narzekac i jeszcze raz narzekac. Boze dlatego nielubie bab!!! Tak bab, a nie kobiet. Bo tylko baba bedzie miala pretensje do calego swiata o huj wie co. Najlepiej, zwalic na ciezrane ze ZUS bankrutuje. Na bezrobotnych. A co tam. Jak kurwa taka dobra jestes to zatrudni tych bezrobotnych, odrazu sytuacja zusu sie poprawi... CO ZA SWIAT WSZYSTKO WINA CIEZARNYCH :P No tak jakby ich nie bylo to by ludzi nie bylo, ludzkosc by wymarla i huj po problemie... nie no dochodze do wniosku ze masz racje...

Gość tajasne
"a poza tym nie wiem czy wiecie ze zus jest już dziś niewypłacalny,grozi mu bankructwo." to co, mamy nie chodzić na zwolnienia i nie korzytsać z przysługujących i naleznych nam świadczeń żeby ZUS nie zbankrutował?? :D "No to dlaczego skoro każdy twierdzi ze sobie korzysta ze SWOICH składek, skąd te długi w takim razie???????" obejrzyj sobie siedziby ZUSów w różnych miastach - szkło i aluminium, wydana kupa pieniedzy. zastanów sie dlaczego przez tyle lat modernizują system komputerowy i jeszcze go nie zmodernizowali... przeżerają nasze pieniądze. to jak za moje ma sie ktoś napaść, to ja wole sama skorzystac.

Gość mamusia ciumkajaca
wy jestescie matkami i żonami a klniecie jak wyjęte z rynsztoku. Do dzieci tez się tak zwracacie?

Gość taka tam..........
ja sie nikogo nie czepiam i nie mam pretensji. Ale taka jest prawda. Jak ktoś sobie siedzi w domu to ty na niego robisz. Oni nie trzymają Twoich pieniedzy w Twojej kopercie i nie czekają az ty sie rozchorujesz. Teraz moja mama była w sanatorim, taki pobyt prywatnie kosztuje 6 tys,ona dostała skierowanie z zusu. Byłam u niej w odwiedzinach i sorry ale połowa tych ludzi nie była chora!!!!!! Co to za choroba na którą można sobie klepnąć 5 piw w ciągu godz. Niestety ale to sie kwalifikuje na odwyk a nie na sanatorium za nasze pieniadze!!!!!! i NowaTu24 za Twoje też!!!!!!!!! No ale tak to już jest.

Gość mamusia ciumkajaca
moja mamusia była w sanatorium w Kudowej Zdrój i opowiadała,że panie które maja chore kręgosłupy tańczą w wysokich butach na dancingach dobre nie?

ja będąc w 1 ciązy miałam zdanie jak autor/ka tematu, będąc w 2 ciąży 100% przeciwne :D w aktualnym stanei rzeczy :) dlatego jestem za całkowitą prywatyzacją zarówno służby zdrowia jak i zmianą systemu ubezpieczeń społecznych :) uważam, że będąc w ciązy nawet w żaden sposób nie zagrożonej i tak bardziej należy mi się te 8-9mcy l4 niż zdrowemu człowiekowi co tylko wymyśla i przepłaca lekarza by dostać rentę czy l4 :/ atakich jest mnóstwo i z pewnością więcej niż ciężarnych, co rusz to pełen "inwalidów" zakład pracy chronionej z wszelkimi ulgami podatkowymi, dotacjami itp.. a ludzie tam pracujący w 3/4 to zdrowi 100% często meżczyźni pobierający renty + pensje z naszych składek i nikt się tym nie interesuje

Nie do dzieci tak sie nie zwracam bo nie gadaja glupot :P taka tam... no ale to juz glebsza sprawa. Tak bylo jest i bedzie. I swiat nie stanie sie cudowny jak ciezarne przestana chodzic na elki. Uwiez mi wcale lepiej nie bedzie.

Gość tajasne
"Jak ktoś sobie siedzi w domu to ty na niego robisz. Oni nie trzymają Twoich pieniedzy w Twojej kopercie i nie czekają az ty sie rozchorujesz." ale Ty też mozesz isc na zwolnienie i wtedy bedziesz miala placone. neiważne z czyjej konkretnie kieszeni idą pieniadze - włożyłas ileś tam w ten "interes" w postaci składek i masz pełne prawo to odzyskac. wiec jesli Ci sie należy to korzystaj. a to że Ty personalnie mozesz miec kłopoty to inna bajka. "Teraz moja mama była w sanatorim, taki pobyt prywatnie kosztuje 6 tys,ona dostała skierowanie z zusu. Byłam u niej w odwiedzinach i sorry ale połowa tych ludzi nie była chora!!!!!! Co to za choroba na którą można sobie klepnąć 5 piw w ciągu godz. Niestety ale to sie kwalifikuje na odwyk a nie na sanatorium za nasze pieniadze!!!" za Twoje/moje/wszystkich pracujących ludzi składki opłacane są też takie rzeczy jak emerytury, renty i świadczenia zdrowotne dla bezrobotnych. czy to znaczy że Ty jako osoba ubezpieczona, opłacająca składki it masz nie korzystać z naleznych Ci świadczeń żeby starczyło dla innych?...

Gość taka tam..........
NowaTU24 "Na bezrobotnych. A co tam. Jak k**wa taka dobra jestes to zatrudni tych bezrobotnych, odrazu sytuacja zusu sie poprawi... " No tak sie składa że szukałam pracownicy bo muszę mieć zastępstwo jak urodze. Przysłali mi trzy osoby z bezrobocia. Dwie od razu mi powiedziały ze one nie będa pracować ale żebym im napisała ze to ja ich nie przyjełam,bo im wezmą pieniądze. Fajnie nie. Trzecia chciałam przyjąć na pół etatu BO JEJ TAK PASOWAŁO, wiec znalazłam jeszcze jedną na pół bo potrzebowałam cały etat. Miała przyjść do pracy i nie przyszła!!!!! No wiec zadzwoniłam do niej co sie stało a ona na to - Przepraszam ale wyleciało mi z głowy że dziś miałam przyjść do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze coś mam napisać czy wystarczy????? Zeby udowodnić ze większość po prostu nie pracuje bo sie nie chce.