Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o merytoryczną dyskusję

Co wam przeszkadza ten krzyż!? Proszę o merytoryczną dyskusję, bez wyzwisk.

Polecane posty

Ludzie! No co wam ten krzyż przeszkadza?! Żal wam muzułmanów czy buddystów że swoich znaków nie mogą tam postawić obok krzyża!? Ludzie, przecież krzyż to Świętość! Symbol jedynej prawdziwej wiary! Krzyż to symbol Polski! Jak świat światem tak prawdziwy Polak jest katolikiem! A wy co?! Wyrzekacie się swojej tożsamości w imię wypaczonej tolerancji! Ludzie opanujcie się! Módlcie się o to byście przejrzeli na oczy! Prawda jest tylko jedna! A droga do jej odkrycia wiedzie przez krzyż! Czy o taką Polskę walczyliśmy w latach osiemdziesiątych? Czy walczyliśmy o Polskę w której prześladuje się Polaków za naszą wiarę!? Takiej Polski chcecie!? Czemu w was tyle nienawiści i jadu!? Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! Miejsce krzyża jest tam gdzie został postawiony! Tylko bolszewicy podnosili rękę na krzyż! I dobrze wiecie jak skończyli! Was spotka to samo jeśli nie przejrzycie na oczy i się nie opamiętacie! Kara Boska was nie minie za podnoszenie ręki na krzyż! Nie idźcie tą żydo-bolszewicką drogą! Ludzie! Módlcie się o wybaczenie!

Gość to nam przeszkadza
że nam przeszkadza. A twoje pytanie to czysta sofistyka. Żałosne gierki w stylu jarosławe kłamczynskie

Gość szpecił
pałac

Gość to prowo czy nie
mi krzyz nie przeszkadza... w kosciele, ale przed pałacem prezydenckim mi przeszzkadza, bo prezydent nie jest reporezentantem katolika czy nie-katolika, tylko jednego i drugiego. To w takim razie dlaczego krzyz katolika ma stac przed jego pałacem?

Gość bggfgf
Co nas to obchodzi są ważniejsze sprawy np.Zaginięcie Iwony Wieczorek

Gość arbuz i czereśnie
nikt nie podnosi ręki, tylko chce przenieść we właściwe miejsce. Bo teren pałacu prezydenckiego nie jest miejscem dla krzyża. Koniec. Kropka.

a to ze krzyz jest symbolem wiary a plac przed palacem miejscem publicznym.miejsce takiego symbolu jest w odpowiednim miejscu w tym wypadku w kosciele.nie kazdy jest katolikiem badz wierzacym i ma ochote ogladac tam symbol wiary.jakiejkolwiek.i nie ma wiary lepszej badz gorszej kazda wiara jest taka sama tak napradwe-rozni sie tylko symbolami modlitwami itd.ale w kazdej chodzi o mniej wiecej to samo.ja jestem katoliczka ale jestem przeciwna temu krzyzowi tam.nie musimy sie ze swoja wiara panoszyc i obnosic-zeby ludzie byli tak wierzacy i gorliwi w wierze w stosunku do innych ludzi,jak do tego krzyza to by bylo ok..ale jest zupelnie inaczej.i to jest obciach...

Potraficie tylko powtarzać w kółko że teren pałacu nie jest miejscem na krzyż! Ludzie! To jest własnie miejsce na krzyż! To tam mieszkał nasz pan prezydent z małżonką! To tam ludzie się gromadzili po tragedii! To tam krzyż został postawiony! Skoro to nieodpowiednie miejsce to czemu ludzie nie gromadzili się w kościele!? Widocznie to odpowiednie miejsce jest by stał tam krzyż! A poza tym krzyż jest święty i raz postawionego nie można przenosić od tak sobie!

Gość Lordewinka
śmieszne, ci ludzie mogą mieć krzyż i pomnik postawiony w Smoleńsku( tam zginęli) i maja krzyze tam gszie leżą czyli na cmentarzu. Po drugie, czy wszyscy byli katolikami ? PIS na czele z Jarosławem dostał bzika ostatecznego( zaznaczam, zer jestem katoliczka, ale mi nie odpierdala . A to nie jest miejsce na krzyż. Ośmieszja Polskę

oszczane pantalony Przejrzyj na oczy! Jest tylko jedna wiara prawdziwa i święta! Powinniśmy my szerzyć naszą wiarę i nawracać pogan i heretyków, a nie szerzyć jakąś wypaczoną tolerancję!

oszczane pantalony, napisałaś "Ośmieszja Polskę". Jak możesz tak pisać? Wstydzisz się swojej tożsamości i wiary!? Jak ty masz czelność nazywać się katoliczką? Jesteś taka sama jak ci PO!

tobie radze przejrzec na oczy.bo poki co to ciemnogrod troche wychodzi z twoich wypowiedzi.nawet w biblii masz napisane ze jest jeden bog-tylko rozni ludzie,rozne narody roznie go czcza.a to nie znaczy ze nasz bog jest cacy a innych be.tyle.

Gość Idy Marcowe
skoro ma tam stać krzyż katolicki jestem za tym by rónież postawić symbole wszystkich religii swiata:D

Gość boonakochasuszi
mi ten krzyz przeszkadza bo juz jest i tak za duzo kosciolow. katolicy maja sie gdzie modlic a ateisci moze juz maja tego dosc?? jakby nagle w Polsce powstala wielka grupa wyznawcow buddyzmu to chcielibyscie miec na kazdym kroku zlotego budde postawionego? czy cos tam co tam maja... macie kosciole i inne miejsca modlitw a mi sie juz nie chce na to patrzec

Gość boonakochasuszi
"Ludzie, przecież krzyż to Świętość! Symbol jedynej prawdziwej wiary! Krzyż to symbol Polski!" krzyz to dla mnie symbol ciemnoty i na pewno nie symbol Polski bo symbolem Polski jest flaga, nie narzucaj innym swojego myslenia macie koscioly to sie tam modlcie

oszczane pantalony To nie prawda co piszesz! W Biblii na pewno tak nie pisze! Jest Jeden Bóg w Trzech Osobach i tylko ci co naprawdę uwierzyli będą zbawieni! Reszta zostanie potępiona na wieki! Jest tylko jedna prawdziwa święta wiara!

Gość arbuz i czereśnie
no - moja droga autorko. Jeśli chcesz dyskutować merytorycznie i bez wyzwisk, to zastosuj się do swojej prośby!!!! Ponadto nie narzucaj nam swoich przekonań jako jedynie słuszną rację. Dyskusja polega na argumentacji, a nie na wściekaniu się na adwersarzy, że nie myślą tak jak ty...

za miskę soczewicy sprzedam polskę, tak samo jak mój guru który sprzedał ją amerykanom za tarczę. Pokazał nam jak sprzedawać ojczyzne mamy. marsz marsz kaczkowy do dąbrowy :classic_cool:

Gość to ja sobie walnę
krzyż na środku drogi bo tam zginęła moja koleżanka i chuj mnie będzie obchodzic zdanie innych kierowców że ten krzyż im tam przeszkadza , albo przed moim blokiem sobie walnę i też w czterech literach będę miec to że nie każdy w moim bloku to katolik i nie każdy będzie miał ochotę ten krzyż oglądac :O:O Gratuluję myślenia - i jeszcze jedno o ile się nie mylę to miejsce krzyża - godne - jest chyba w kościele a nie przed świeckim urzędem - zrozumiałaś ?

Gość Lordewinka
mogli Lecha i Marie pochować na Powązkach i tam by ganiali ze zniczami... wielcy idole teraz sie znaleźli . autorko jeżeli oni tam mieszkali to obowiązkiem każdego katolika jest postawienie krzyża przed domem kazdego zmarłego... co za rozumowanie!

16:50 [zgłoś do usunięcia]boonakochasuszi mi ten krzyz przeszkadza bo juz jest i tak za duzo kosciolow. katolicy maja sie gdzie modlic a ateisci moze juz maja tego dosc?? jakby nagle w Polsce powstala wielka grupa wyznawcow buddyzmu to chcielibyscie miec na kazdym kroku zlotego budde postawionego? czy cos tam co tam maja... macie kosciole i inne miejsca modlitw a mi sie juz nie chce na to patrzec Tak, tak... dalej pielęgnujcie tą swoją chorą tolerancję i multi-kulti, a wasze dzieci będą myć nogi swoim Islamskim panom. Dostrzegasz różnicę między rodzimą kulturą i tradycją a wpływami obcymi takimi jak Islam czy Buddyzm!?

bo osmieszaja.bo takie przepychanki to obciach.bo miejsce krzyza jest w kosciele-i kto bedzie chcial sie pomodlic badz kleknac sobie pod krzyzem to pojdzie tam i juz.a nie pod palacem w miejscu publicznym.katolicy smieja sie ze swiadkow jechowy ze chodza po domach i namawiaja do przylaczenia sie do swej wiary.a sami lepsi nie sa-stawiaja krzyz w takim miejscu i nie zwazaja ze nie kazdy ma ochote go tam ogladac.no ale w koncu katolicy sa cacy a inni be-i to jest najsmieszniejsze bo wg boga wszyscy powinni byc rowni.i widzisz wlasnie dlatego mam cie za ciemnogrod-bo powinnas/es to wiedziec katoliku...gdyby katolicy tak bardzo przestrzegali zasad swej wiary i byli dobrzy dla innych ludzi swiat bylby lepszy.ale na co dzien jest tyle jadu i zla ze szok....a o krzyz by sie zabili tacy wierzacy sa.smiech na sali.🖐️

po pierwsze jestem katoliczka po drugie wstyd mi za tych pod palacem, tak agresywnych ludzi to jednak tylko wsrod rydzykowcow mozna znalezc, zero argumentów a dużo krzyku i siły po trzecie polska nie jest panstwem religijnym, i dlaczego symbol naszej religii mamy stawiac przed pałacem prezydenckim nikt nie zarzuci Polakom, że brak u nas symboli religijnych bo te sa na kazdym kroku!!!

Gość boonakochasuszi
"Dostrzegasz różnicę między rodzimą kulturą i tradycją a wpływami obcymi takimi jak Islam czy Buddyzm!?" a potrafisz zrozumiec ze nie wierze w Boga ani katolickiego ani innego?

Gość boonakochasuszi
"nikt nie zarzuci Polakom, że brak u nas symboli religijnych bo te sa na kazdym kroku!!!" ale oni nie maja umiaru i wszedzie by krzyze stawiali

Gość arbuz i czereśnie
Poza tym cóż to za argument, że prezydent tam pracował przez 4 lata? Znacznie dłużej mieszkał w Sopocie i na Powiślu, a także na Żoliborzu. Został pochowany na Wawelu z największymi honorami. I czy ten krzyż jest wyłącznie dla prezydenta??? Jeśli tak, to niech drugi Kaczyński postawi sobie w ogrodzie, a nie co miesiąc lata ze świeczkami płakać pod oknem nowego prezydenta

Gość TYYYYYYYYYYYYYYYTTTTT
dokladnie AKRYLKA. DLACZEGO KTOS KTO NIE WIERZY W BOGA MA PATRZAC NA PALAC WIDZIEC KRZYZ?? W KOSCIELE JEST JEGO MIEJSCE.. A LUDZIE POD PALACEM KTORRZY TAK O NIEGO WALCZA ZACHWOUJA SIE JAKBY NIE BYLI WIERZACY.. RZUCAC KAMIENIAMI, KRZYCZEC I BIC... BO BRONIA KRZYZA.. LUDZIE....

Gość kukuruza
okej, autor lub autorka tematu moim zdaniem ewidentnie jątrzy (jak w wypowiedzi o jedynej prawdziwej wierze itd) i prowokuje ale może znajdzie się ktoś, kto na spokojnie tu napisze dlaczego uważa, że krzyż powinien stać na tym miejscu? Ja uważam że nie powinien z wielu powodów które zostały już tutaj wymienione. Ale proszę o rzeczowe argumenty? Czemu to jest taki problem?