Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o merytoryczną dyskusję

Co wam przeszkadza ten krzyż!? Proszę o merytoryczną dyskusję, bez wyzwisk.

Polecane posty

akrylka 1. Nie jesteś katoliczką jeśli jesteś świadoma tego co piszesz! 2. I ty się katoliczką nazwałaś? Wstydzisz się swojej wiary!? Katolik ma obowiązek bronić krzyża gdy ktoś podnosi na niego rękę! 3. Prawdziwy Polak równa się Katolik! Koniec i kropka! To religia Katolicka ukształtowała nasz kraj i naród! Ktoś kto głosi że Polska jest świecka jest antypolakiem!

Gość boonakochasuszi
"RZUCAC KAMIENIAMI, KRZYCZEC I BIC... BO BRONIA KRZYZA.." najwiecej mordow dokonano w imie Boga wiec sie nie dziw...dla mnie to nadal sekta tak samo jak dla nich sekta jest kazda inna religia

16:58 [zgłoś do usunięcia]boonakochasuszi "Dostrzegasz różnicę między rodzimą kulturą i tradycją a wpływami obcymi takimi jak Islam czy Buddyzm!?" a potrafisz zrozumiec ze nie wierze w Boga ani katolickiego ani innego? A potrafisz zrozumieć że ja mam w dupie w co ty wierzysz a w co nie? Polska ma chrześcijańskie korzenie i wy wielce postępowi i oświeceni nie zaprzeczycie naszej historii i 1000 lat tradycji! Nie mam nic do ateistów, dopóki siedzą cicho, tak samo nie mam nic do Islamów czy Buddystów dopóki nie zaczynają szerzyć swojej wiary np w Polsce.

Gość boonakochasuszi
"Prawdziwy Polak równa się Katolik! Koniec i kropka! To religia Katolicka ukształtowała nasz kraj i naród! Ktoś kto głosi że Polska jest świecka jest antypolakiem!" Bo? bo ty tak powiedzialas? :D no to jestem antypolka!! albo zwierze moge byc- mi to wsio jedno

Gość kukuruza
Polska nie jest krajem katolickim koniec kropka. Kraj nie ma wiary tak jak pies nie ma narodowości a krzesło obowiązku nauczania.

Gość arbuz i czereśnie
autorko - chyba cię ponosi. Mam wrażenie, że jesteś tą naćpaną młodą nawiedzoną, którą widziałam wczoraj w TV... Od kiedy to religia czy krzyż jest symbolem Polski? Bo mnie się wydaje, że symbolem jest biały orzeł w koronie i biało-czerwona flaga. Może są jakieś dwie "Polski" a ja nie wiem, że symbole się zmieniły?

17:02 [zgłoś do usunięcia]boonakochasuszi "RZUCAC KAMIENIAMI, KRZYCZEC I BIC... BO BRONIA KRZYZA.." najwiecej mordow dokonano w imie Boga wiec sie nie dziw...dla mnie to nadal sekta tak samo jak dla nich sekta jest kazda inna religia Taką samą sektą jest ateizm. Potrafisz tylko krzyczeć że Boga nie ma i wyzywać każdego kto twierdzi inaczej niż ty. Jesteście siebie warci, ty i ci "obrońcy krzyża".

argumenty, które wypowiadał jeden chłop w tv: - acha na wstepie ^cza^ bylo zwyzywac dziennikarza bo nie był z tv trwam tylko polsatu - ze przeciez ludzie chca sie modlic za poległych! a przeciez nie moga do smolenska jechac a ja sie pytam to pomodlic za nich w kosciele, domu, na cmentarzu sie nei da? - ze jest krzyz w warszawie dla uczczenia poleglych na wojnie wiec dlaczego za tych nie wolno postawic - typowe hasła, ze odbieraja im wolnosc, odbieraja im ojczyzne, odbieraja wiare WSTYD MI JAK TO SŁYSZE

Gość ania9876
Nie wiem jak reszcie, ale mi nie przeszkadza krzyż sam w sobie. Przeszkadza mi ten cyrk, który odstawiają ludzie w związku z decyzją o przeniesieniu krzyża. Przecież to jest bunt jak za czasów komuny... Jakaś paranoja.

To nie jest miejsce na krzyż. Był do końca żałoby i ok teraz powinien zostać przeniesiony. Tez nie chciałabym z okna oglądać ogromnego krzyża i tabunu stukniętych ludzi bo inaczej już tego nazwać nie można.

Gość Pan Prezydent Kaczynski owszem
mieszkal, ale juz sie wyprowadzil..na wawel ;) ;) ;) teraz nowy pan prezydent sie wprowadza i krzyz trzeba wywalic na zbity pysk. Takie moje zdanie.

ja mysle ze autor/autorka to specjalnie pisze aby nas "nakrecac" do dyskusji :) a poglady ma 180 st inne :)

Gość boonakochasuszi
"A potrafisz zrozumieć że ja mam w dupie w co ty wierzysz a w co nie? " ty chamko...ja tez mam w dupie w co ty wierzysz i dlatego zamknij sie w kosciele jak chcesz sie modlic czy sie chlastac w imie boga czy czegos tam innego a z ulicy wypierdalaj zebym na ciebie nie patrzala sekciaro "Nie mam nic do ateistów, dopóki siedzą cicho, tak samo nie mam nic do Islamów czy Buddystów dopóki nie zaczynają szerzyć swojej wiary np w Polsce" Polska nie jest Twoim krajem, jak bedziesz tu glowa panstwa to wtedy bedziesz decydowac kto ma sie prawo wypowiadac a kto nie a poki co zamknij ryj bo h*j z ciebie a nie katolik. zobacz co ty piszesz o innych ludziach.

Gość boonakochasuszi
"ja mysle ze autor/autorka to specjalnie pisze aby nas "nakrecac" do dyskusji a poglady ma 180 st inne " zapewniam cie ze takie pojeby jak autorka istnieja naprawde :)

Gość Mnie przeszkadza a poza tym
jest łamane prawo.

Jestem katoliczką ale jestem zdecydowanie za tym żeby USUNĄĆ KRZYŻ Z PRZED PAŁACU. Rozumiem że było to miejsce scalające ludzi którzy chcą się pomodlić za zmarłych w katastrofie.. ale teraz? Teraz moim zdaniem on powinien zostać przeniesiony do kościoła bo tam jest jego miejsce. Lub nawet można by postawić jakąś tablicę upamiętniającą to wydarzenie... ale po co robić dookoła tego tyle szumu? iii bić sie za to tylko żeby on tam stał. Poza tym nie wszyscy Polacy są katolikami, a prezydent był prezydentem wszystkich Polaków, więc także tych niewierzących bądź innowierców. Dlatego ten krzyż nie powinien tam już stać!!

Będzie się za ten krzyż wszyscy smażyć w piekle! I jeszcze wy macie się czelność nazywać katolikami, a popieracie tych żydo-bolszewików, zdrajców, antypolaków którzy chcą nam odebrać krzyż!? Krzyż! Krzyż chcą nam odebrać! Chcą nam odebrać naszą wiarę i nasz kraj! Obudźcie się ludzie!

Gość boonakochasuszi
ostatniniedziel- a ty to niby co jestes??

Gość Krzyz nie ma być odebrany
tylko przeniesiony tak gdzie jego miejsce. Do kościoła.

Jeszcze rozumiem, gdyby to byl krzyz stojacy od wiek wiekow... bedacy faktycznie niejako symbolem narodowym, ale to jest krzyz ktory byl zupelnie nieplanowany w tym miejscu przyniesiony bodajże przez harcerzy. Jesli chodzi o poliycznie znaczenie tych "incydentow" to po prostu typowe rydzykowsko - pisowskie zagranie.... Żal mam jedynie do przedstwicieli kosciola ze wczoraj nie zabrali glosu w sprawie. Ciekawe czy dzisiaj znowu bedzie "cyrk".

Dyskusja miała być na poziomie, pani autorko :) a sama nie jesteś w stanie się z tego wywiązać. Tak się składa że nikt wam tego krzyża wyrzucić czy zdemolować nie chciał a jedynie przenieść! I co to za katolicki kraj w którym kościół to jedna wielka mafia, księzą wyciągają tylko kasę a ludzie i tak by im stopy całowali.. no co to za kraj?! Śmiech na sali poprostu. I taka z Ciebie katoliczka autorko jak w średniowieczu, ukamienowałabyś lub spaliła na stosie za inną wiarę.. a czy Twój Bóg nie każe Ci kochać bliźniego? Sięęę kurwa musiałam zdenerwować O.o

Gość TYYYYYYYYYYYYYYYTTTTT
jak to odebrac krzyz??????????????? matkoooo on zostaje przeniesiony w miejsce gdzie powinien byc, DO KOSCIOLA!! wiecie co tak naprawde to szkoda slow, normalni ludzie, ktorzy mysla normalnie, nie pojda i nie beda bic sie kolo palacu a z reszta widac chociazby po tej dyskusji ze wiekszosc jest za przenisieniem krzyza AMEN :d

no po prostu-pseudokatolicy(bo w stosunku do innych ludzi swej wiary nie przestrzegaja i nie respektuja najwazniejszych jej zasad) maja swoje 5 min.ale znalazly sie takie autorytety moralne oraz szczyty wszystkich cnot i maja jedyna okazje przed kamerami pokazac jacy to oni sa wierzacy(akurat z tym sie bog nie kazal obnosic,no ale oni wiedza lepiej,w koncu tylko oni sa cacy)ehhhh.... Bog kazal byc dobrym dla ludzi,nikogo nie potepiac,szanowac innych i uwazac ze wszyscy jestesmy rowni-jedak nasi "katolicy" tego nie doczytali.....bo to juz nie po ich mysli,przeciez oni sa najwazniejsi....mowil tez aby modlic sie na osobnosci i nie obnosic z wiara bo to nieszczere....no ale...zamiast rzeczywiscie zyc wg wiary katolickeij wola sie lac pod tym krzyzem i robic posmiewisko z siebie....

Proszę o merytoryczną dyskusję Będzie się za ten krzyż wszyscy smażyć w piekle! I jeszcze wy macie się czelność nazywać katolikami, a popieracie tych żydo-bolszewików, zdrajców, antypolaków którzy chcą nam odebrać krzyż!? Krzyż! Krzyż chcą nam odebrać! Chcą nam odebrać naszą wiarę i nasz kraj! Obudźcie się ludzie! po tej wypowiedzi jestem pewna ze te wypowiedzi to twoja podpucha autorze tematu :) ale od czasu do czasu slucham radia maryja, i ta wypowiedz to 100 % cytat z ich dzisiejszej audycji :P

smieszy mnie takie wyparcie pewnych faktow i wypowiadanie sie bez znajomosci chocby podstawowej wlasnej wiary ktorej sie tak broni....przeciez przed bogiem wszyscy jestesmy rowni,wiec co na to katolicy,czemu uwazaja inaczej??

17:23 [zgłoś do usunięcia]boonakochasuszi ostatniniedziel- a ty to niby co jestes?? Ja? Chrześcijaninem i teistycznym agnostykiem. Chyba jestem heretykiem. Ale na pewno nie jestem katolikiem, bliżej mi do wyznań protestanckich, nie identyfikuję się z żadnym z wyznań.

Gość dziwacy000
Bo katolicy to tacy ludzie ktorych najlepiej podsumowuje to przyslowie "modla sie przed figura a diabla maja za skora" i to jest 100% prawda.

Gość wkurwio**
Mi znów aż tak nie wadzi. Ale z drugiej strony .. po co go tam stawiają? Powinno się go ustawić na miejscu katastrofy jak już a nie pod pałacem prezydenckim. To tak, jakby ktoś kto pracował np. w ratuszu i umarł i postawili mu krzyż pod miejscem pracy. Żal. Żal. Żal.

Gość Urażono religijne uczucia Pali
Poseł na zwołanej przez siebie konferencji prasowej zapowiedział, że złoży do Prokuratury wniosek o popełnieniu przestępstwa, którego dopuściły się osoby stojące przed Pałacem Prezydenckim. Jak zaznaczył zostały urażone jego uczucia religijne, bo zgromadzeni tam ludzie zbezcześcili krzyż, a przy tym miotali obelgi na księży, którzy próbowali wywiązać się z umowy zawartej między władzą państwową, a harcerzami i Kościołem. Palącykota zbulwersowany pogardą okazywaną symbolom religijnym i przedstawicielom Kościoła musi przedsięwziąć odpowiednie kroki, aby władza i religia były w Polsce szanowane.:shocked: Tak, pozwał także posła Hofmana że namawiał do zanalezienia gałęzi dla niego (do powieszenia)

Gość Czy ja dobrze widzę??
sądze, że to prowo ale odpowiem, postaram się bez wyzwisk ale nie wiem czy mi się uda bo cisną mi się na usta. Krzyć powinien być w kościele, pałac prezydencki to nie jest miejsca na takie symbole. Ponadto ten krzyć nie jest od tych ludzi, postawili go tam harcerze, którzy teraz z jakiegoś powodu nie mają nic do gadki. Poza tym sam krzyż byłby mniej przeszkadzający gdyby nie osoby, które tam stoją i głoszą swoje nawoływania jak tutaj autor, nie można też pominąć faktu, że religii w tym nie ma żadnej, tak jak zachowuja się ludzie tam stojący nie powinni zachowywać się katolicy za których się uważają. Poza tym krytykują wszystkich, którzy uważają inaczej niż oni a przeciez mamy demokrację (choć jaruś twierdzi, że nie mamy).