Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o merytoryczną dyskusję

Co wam przeszkadza ten krzyż!? Proszę o merytoryczną dyskusję, bez wyzwisk.

Polecane posty

przypomnijcie sobie jarka po przegranych wyborach prezydenckich. na wiecu powiedział, że trzeba zagospodarować ten ruch skupiony wokół tragedii smoleńskiej. mówił o poległych i męczennikach w kontekście tragicznie zmarłych w katastrofie komunikacyjnej. na wiecu obecna była też jedna z obecnych "obrońców krzyża" i, mówiąc że prędzej zginie niż da ruszyć ten krzyż. wszystko co się dzieje obecnie jest konsekwencją aktualnej polityki pis. uczucia religijne, symbole czy cokolwiek innego jest niczym wobec pragnienia władzy przez ludzi z pis i utrwalaniu "wielkości" zmarłego pis prezydenta. jarek, jarek!

Gość Maryska_____
mnie ten krzyz w ogole nie przeszkadza, dobry symbol dla nas wszystkich, wiec dlaczego go na sile zabierac :( skoro harcerze tam postawili, to niech tam stoi !!!!

Gość Evve
a po co harcerze stawiali?? Ci ludzie swieci nie są...aby im chwały dawac... mogli krzyza nie stawiac tak to jest jak sie robi cos pohopnie...

Gość Evve
moim zdaniem wypadek z 2010... przycmiewa prawdziwych bohaterow ludzi ktorzy zgnineli w katyniu..nieładnie...chwała nalezy sie zołnierzom..tym zamordowanym i walczacym

No to juz sie biore za odpowiedz na zarzuty 1) Nigdy nie pisalam, ze krzyz powinien byc polem bitwy-wrecz przeciwnie -wstyd, ze jest. A Wasz prezydent skoro wiedzial, co sie bedzie dzialo (chyba glupi nie jest to musial to przewidziec) to mogl wymylec cos innego - przeniesc krzyz w innym terminie nie komunikujac tego wszem i w obec. 2) Nie mowilam, ze powinna to byc atrakcja tylko tyle, ze inny narod/narody uczynilyby z tego miejsce do dumy i we wszelkich przewodnikach opisywaliby to miejsce jako "must see" 3) Mam duzo szacunku do krzyza i do ofiar tragedii 4) Mieszkam za granica, ale wciaz jestem Polka i mam prawo na wypowiadanie sie w kazdej kwestii. Z tego wzgledu, ze nie mieszkam z Wami moge tez widziec to z innej perspektywy 5) nie opluwam ojczyzne, wstyd mi za zachowanie Polakow, ktorzy za lby i do ostatniej krwi. 6) Czy palac prezydencki to nie jest godne miejsce? 7) Ciesze sie, ze nowy prezydent jest pobożnym katolikiem pochodzącym z szanowanej pobożnej rodziny :) Zapewne dlatego rozpetal ta wojne o krzyz i nie potrafil inaczej rozwiazac problemu i zaradzic jemu skoro wiedzial, ze bedzie 8) Maryska - faktycznie wysoka kultura, widac ostatnio. Moze wiecej znam sie niz ci sie wydaje? 9) Nie rozumiem dlaczego moje wypowiedzi wydaja sie demagogiczne? To, ze inne narody uczynilyby z tego powod do dumy a my za lby? To jest demagogiczne? Rozumiesz slowo demagogia? 10)per vaginam ad astra - to juz zostawie bez komentarza - patrz co napislam u gory

Gość skoro harcerze postawili
to te dzikusy powinny im ten krzyz oddać jak wczoraj przyszli po swoją własność. A te oszołomy po prostu go ukradły

wypadek w smoleńsku to jak tlen dla polityków pis. choć brzmi to okrutnie i przewrotnie, to jest cała prawda. nie zgadzam się jednak z tym, że ta opcja polityczna próbuje zawłaszczyć i wykorzystać tę tragedię dla siebie! ja też wywiesiłem flagę z kirem, współczułem rodzinom tragicznie zmarłych, czułem wspólnotę i łączyłem się w bólu ze wszystkimi polakami. teraz mi się mówi, że jestem gorszym polakiem i walczy się symbolem religijnym wykorzystują bezwiednych ludzi żeby osiągnąć swoje cele polityczne. na to się nie zgadzam i mówię głośne nie!

Gość Maryska_____
zastanawiam sie dlaczego wam ten krzyz tak przeszkadza??? niektorzy nie lubia krzyza, taka prawda :( do per vaginam ad astra nie musisz mi stawiac swojego krzyza na moim podworku, bo to zadne porownanie :(

Gość rotator,albo ratatuj
Kliknij w poniższy link, ZAREJESTRUJ SIĘ I ZARABIAJ ! NIECH CI PŁACĄ ZA TO ,CO NA CODZIEŃ ROBISZ ZA DARMO ! ;) Będzie Ci się tylko wyświetlać małe okienko z reklamami,które zupełnie w niczym nie przeszkadza.W reklamy nie musisz w ogóle klikać.Przez cały czas nabijają Ci się punkty wymienne na gotówkę- np. ,gdy pracujesz na komputerze,gdy przeglądasz zdjęcia na Naszej Klasie,gdy grasz w ulubione gry! Więc od dziś za przebywanie na komputerze będziesz miał/a za to płacone!:) Zachęcam Wszystkich do rejestracji,bo to po prostu się bardzo opłaca!!! Oto link do polskiego surfbaru: http://www.surfbar.pl/ref=2248

per vaginam ad astra - Ty dla mnie tez, dlatego nie mam i nie mialam powyzej zadnych komentarzy. Moze jedna uwaga - troche wiecej czytac. Zaczelabym od historii Polski na Twoim miejscu. Kopalnia wiedzy o nas Polakach.

Ludzie ! Modlcie sie za autora ! Razem: Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie moherowii! Dla siebie o nic nie wnoszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie katolickiego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!

Gość Maryska_____
per vaginam ad astra niestety. mojego toku rozumowania nie rozumiesz, ale nie wymagam tego od ciebie, bo wiem ze to niemozliwe, dla niektorych po prostu za trudne :(

historii nie da się zmienić, ale teraźniejszość kształtujemy sami, tu i teraz. polemika w tym temacie ma sens, o ile uda dotrzeć się do ludzi potrafiących myśleć. nie moim zamiarem jest narzucać swojego punktu widzenia innym, moim celem jest wyłącznie ten punkt widzenia pokazać. pytanie czy warto, myślę że tak, skoro ludzie stykają się z tak beznadziejnymi opiniami jak twoja BellaM!

Chyba mnie nie zrozumieles per vaginam ad astra - nazywam Polaczkow tych co za lby i do ostatniej krwi. Nie nazywam Polaczkow calego narodu. Uwazam ze jako narod godny szacunku. Ostatnio uslyszalam ciekawa wypowiedz - porownanie Polakow z Rosjanami. Ponoc Rosjanie jako indywidualne jednostki sa bardzo przyjemnymi, dobrymi ludzmi. Jako ogol- koszmarni. A w Polsce odwrotnie. Jako ogol - przymemny narod, ale jednostki sa koszmarne. Ciekawe, nie?

Ja nie kaze zmieniach historii czlowieku. W ogole widze nie rozumiesz lub opacznie rozumiesz moje wypowiedzi. Masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu? Historia moze duzo nauczyc. Mozna wiele spraw zrozumiec lepiej. Ale jak tego nie rozumiesz, to coz... bez komentarza

Gość do BellaM
A jakie inne państwo tak szasta symbolami religijnymi i jest to jego dumą? oświeć mnie proszę Insza sprawa gdzie wyczytałaś ,że Polska to niby kolebka chrześcjaństwa? Nawiasem mówiąc jest takie przykazanie, podobno najwazniejsze- Będziesz miłował Boga z całego serca swego... w tej "obronie" krzyża zaiste wiele było miłości:P:P:P:P

BellaM twoje przemyślenia to w większości nieszczęsne stereotypy. może ty mieszkając w obcym kraju próbujesz być np. bardziej niemiecka od samych niemców? może stąd twoje przewrażliwienie na punkcie cech narodowych?

Od kiedy ja pisalam o szastaniu symbolami religijnymi? Czy Wy w ogole rozumiecie co czytacie? No tak, zapomnialam, ze Polska to kraj buddystow...wps!!!!

oczywisce straszne to przewrazliwienie - Polacy klotliwym narodem i jest sie z czego cieszyc i byc dumnym. ps mieszkam w kraju wysokiej kultury i cos takiego jest tutaj nie do pomyslenia.

Gość taka jej uroda
dzieki Bogu. krzyz dalej stoi i to jest najwazniejsze :) temat dla mnie na razie zamkniety tylko winni sie tlumacza, ja nie musze :)

BellaM jeżeli odwołujesz się do historii, to nic z niej kompletnie nie wyniosłaś! konflikt z podtekstem religijnym z jego symbolami w tle nigdy nic dobrego nie przyniósł. wystarczy wspomnieć choćby całe średniowiecze, czy ówczesny terroryzm.