Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka.22

poród w kielcach kościuszki ktoś się wypowie?

Polecane posty

czesc. niebawem czeka mnie poród właśnie w szpitalu w kielcach na ul kościuszki. czy któraś ,miała okazje tam rodzić . prosze o opinie na temat opieki, możliwości porodu, ewentualnych kosztów znieczulenia

Gość okazje to ja miałam..... :) :)
rodzić na kościuszki, Do porodu hmmm........ śmiesznie troche i troche masakrycznie, nie wstrzeliłam się w dyżury- i miałam koszmarne położne. kolejna zmiana to już lepiej było. albo to ze się ścieły ze jestem od jednej z nich. dla noworodków, i opieka po porodzie spoko. koszty znieczulenia - nie wiem nie brałam pod uwagę. o co chodzi z tym " możliwość porodu" ?? Pozdrawiam Cię i życzę szczęśliwego rozwiązania :))

chodziło o poród rodzinny lub możliwość zmiany pozycji podczas porodu. dziękuje ci barzdzo:) termiz zbliża się dużymi krokami a że to mój pierwszy poród trochę panikuje:) również pozdrawiam Ciebie i Maleństwo:)

ja tam rodziłam dwa razy poród rodzinny - musisz miec skończoną u nich szkołę rodzenia (nawet nie musisz chodzic, wystarczy zapłacic- wiem chore, ale tak jest, idziesz na drugie piętro, pytasz jakiejkolwiek osoby z personelu o szkołe rodzenia, kieruja Cie do osoby która pobiera pieniążki i wypisuje kwitek, to tyle) możliwości zmiany pozycji rodzenia.. no przestań.. będzie tak jak trzeba, położne są świetne, będa Ci pomagac urodzic szybko i w miarę "lekko" znieczulenie - zewnątrzoponowe nie wchodzi w grę, nawet odpłatnie, wchodzi w grę dolargan, tramal itp możliwy poród w wodzie - tez po szkole rodzenia jeśli chcesz miec swoja położna to płacisz normalnie (nie łapówka), dostajesz rachunek, kosztuje to 400zł, położna jest z Tobą cały poród, wychodzi tylko na chwilkę gdy nie jest potrzebna opieka po porodzie bardzo dobra, ja miałam tylko kilka zastrzeżeń do lekarek od noworodków, ale to przy pierwszym dziecku(2 lata temu), przy drugim (dwa mies temu) było o niebo lepiej pytaj co jeszcze chcesz wiedziec..

Gość angelekk
Hej, ja tez zdecyduje sie chyba na Kosciuszki, powiedzcie czy jak placi sie za polozna to placi sie z akogos konkretnego czy oni sami przydzielaja? jesli sie wybiera mozecie kogos polecic? Pozdrawiam wszytskie mamuski

ja polecam szpital tam gdzie pracuje twój lekarz prowadzący ciąże. Ja rodziłam w wojewódzkim na grunwaldziej i tam nie mozna opłacic sobie położnej ale trafiłam na super kobietki tylko że u mnie skonczyło sie cesarka bo nie było postępów porodu tzn wody odpłynęły 2 tyg przed terminem i trzeba było rozwiązać ciąże. Teraz jestem szczęśliwą mamą 4 miesięcznego synka. Powodzenia

Gość bla bllla b
jak chcesz to wybierasz, ale musisz sie z ta polozna wczesniej osobiscie umowic, nie to ze wchodzisz i prosisz Panią np. Kowalską. jak sie nie umawiasz to losowo, która wolna, a one wszystkie są ok

Gość Angelekk
Hej dziewczyny Dzieki za odp, ja chodzę do dr Chamerskiego i on juz nie pracuje w żadnym szpitalu, czy to ma duzy wpływ? Przecież jak lekarza niema na dyżurze akurat to i tak nie ma to znaczenia. Słyszałam ze położna jest podczas porodu najważniejsza. Polecicie jakoś położna z Kościuszki?

tak połozna jest najwazniejsza ale kontakt z lekarzem tez jest wazny moja doktorka dzwoniła do lekarza dyzurnego i pytała co i jak i pozniej po porodzie tez ona sie mna opiekowała az do wypisu ze szpitala i cały poług co do połoznych na kosciuszki to nie pomogę ale wiele dobrego słyszałam na jego temat także bedzie dobrze

Gość Paulinka R
Witam. Mam termin na 16 marca 2014 roku. Prowadzi mnie doktor Mateusz Lepiarczyk. Czy coś się zmieniło na temat szkoły rodzenia i porodu rodzinnego w tym szpitalu? Proszę o opinie. Pozdrawiam :)

Gość bambaryla32
Zmieniło się o tyle że jak ja rodzilam to weszło znieczulenie zewnatrzoponowe za opłata 400zl

Gość gość
jeśli chodzi o szpitale w Kielcach to jeśli nie zapłacisz sobie za poród rodzinny to masz warunki koszmarne, szczególnie na Czarnowie i na Kościuszki, ( nie wiem na Prostej może trochę lepiej ). Gdybym miała następne dziecko rodzić to wykupuję poród rodzinny nawet jak męża nie będzie przy mnie bo nie chcę być traktowana jak śmieć

Gość gość
czy można kupić ZZO w kielcach na czarnowie?

Gość gość
Ja rodziłam na Czarnowie trzy lata temu, tam nie ma możliwości porodu z własną położna, nie ma tez znieczulenia. Teraz jestem w drugiej ciąży, leżałam chwilę na patologii ciąży, po tym co się nasłuchałam, mój drugi poród będzie na Kościuszki, po zmianie ordynatora jest burdel i nie masz co liczyć na fachową opiekę, chyba że prywatnie chodzisz do ordynatora to i owszem, zajmą się tobą.

Gość gość
Może ktoś polecić położną z Kościuszki?

Gość gość
Kościuszki to sale 5 osobowe, łazienka na korytarzu.... naprawdę chcecie tam rodzić ?

Gość gość
Każda położna na Kościuszki jak ją wynajmiesz dobrze wywiązuje się ze swojej roli, nie słyszałam żeby któraś dziewczyna narzekała. Na Czarnowie nawet nie ma co wspominać o znieczuleniu, nie ma takiej możliwości

Gość Kielczanka8989898
rodzewkielcach blogspot com polecma blog o porodzie na kościuszki. wpiszcie kropki w puste pola. Jest wszystko o warukach i można się dużo sowiedzieć

Gość gość
Nie wiem jak dawniej było. Ja rodzilam w listopadzie 2016 i super personel tam jest , tyle w temacie. ;-) zzop dostałam gdy tylko skurcze były silniejsze, nie ma się czego bać :-) gdybym miała kiedyś rodzić jeszcze raz to tylko tam.