Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Girl1234

Pomocy! PODRAŻNIENIE MIEJSCA INTYMNEGO...

Polecane posty

Gość Girl1234

Cześć, nie wiem co zrobić. (Proszę pomocy) Mam 12 lat i jeszcze nie miałam miesiączki. Mam zaczerwienione i ogólnie podrażnione miejsce intymne. Łącznie z początkiem pochwy. Ciągle w majtkach jest taki żółto - biały śluz i w ogóle to jeszcze jakimś cudem mam ranę na dole wzgórka łonowego ( Chociaż ni golę się w tamtych miejscach) To jest okropne! Kiedyś mama mi mówiła, że mączka ziemniaczana jest dobra na podrażnienia, ale nie tego typu... I w ogóle wstydzę się iść do mamy... Przez jakiś czas robiłam sobie tą mączką ziemniaczaną, ale to nic nie dało! Boję się, że to będzie jakaś grzybica, albo zapalenie. Czy da się to ,,wyleczyć'' bez pójścia do ginekologa? Znaczy w ostateczności pójdę, ale po prostu tak pytam. Proszę o pomoc!

Możesz kupić sobie krem Clotrimazolum w aptece bez recepty, kosztuje około 3zł i smaruj się nim. Jest też Tantum Rosa, kupuje się tez za kilka zł w saszetkach, rozpuszcza się w 0,5l przegotowanej ciepłej wody i płucze podczas mycia. Możesz użyć zwykłej strzykawki i spróbować wstrzyknąć, albo kupić irygator, ale może być trochę droższy. Jak nie, to po prostu jakoś się tym dokładnie podmywaj, albo wlej więcej do większej miski i usiądź w tym i pomocz się chwilę :) Może powiedz tez mamie, żeby kupiła płyn do higieny intymnej z apteki (Lactacyd Femina) Jak nie przejdzie albo przejdzie, ale zaraz wróci, to najlepiej będzie przejść się do lekarza.

Gość I want to break free__________
Do ginekologa idz:)

Lactacyd to zwykly plyn kobieto do higieny a nie lekarstwo.

I zadnego plukania cipki bo zniszczysz sobie naturalna flore bakteryjna ktora jest potrzebna.

Gość Łoj Łoj
Dala wylizac psu i ja ugryzl bo napierala i teraz ma za swoje:P

A ja nigdzie nie napisałam, że to jest lek, jest po prostu lepszy niż te wszystkie ze zwykłych sklepów. Płukać nie musi, napisałam, że można tylko posiedzieć w tym, moja siostra się tak wyleczyła, wszędzie piszą, że to pomaga.

Gość basik_basik
Kup w aptece czopki propolisowe dopochwowe świetnie leczą infekcje.