Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juczka.

Wyprawka z allegro? Opłaca się?

Polecane posty

Gość juczka.

Czy ktoś mógłby mi polecić użytkownika allegro gdzie będę mogła zakupić chociaż część wyprawki dla niemowlaka? Chodzi mi o pieluszki tetrowe, nożyczki, szczoteczkę do główki itd. Może jest ktoś kto orientuje się w cenach i ma sprawdzonego taniego sprzedawce?

Gość musisz sobie poszukac
wpisz np pieluszki i znajdź najtańsze a potem "pokaż inne przedmioty użytkownika" i zobaczysz co tam jeszcze ma. Ja niestety kupowałam u różnych różne rzeczy bo nie znalazłam takiego który by miał wszystko co by mi się podobało.

Gość juczka.
Bardzo dziękuję. Nie mam pojecia jak zabrać się do kompletowania wyprawki. Jeszcze nie chodziłam po sklepach. Myślicie, że na allegro jest taniej ?

Gość gość
Ja na allegro kupuje jedynie wozek spiworek lozeczko materac i byc moze posciel :D Reszta już w sklepach

Już to pisałam w innym temacie - ja kupiłam taniej. Korzystając z dobrodziejstw internetu, a głównie czytając forum zrobiłam sobie listę, co będzie potrzebnie. Potem poszukałam tych przedmiotów na allegro, wybrałam najtańszych sprzedawców, zrobiłam listę, przy każdym artykule wpisałam cenę i sprzedawcę, następnie z tą listą pojechaliśmy do wszystkich miejscowych sklepów. I okazało się, że wszystko było o ok 3/4 ceny droższe niż na allegro. Wróciliśmy do domu z jednym body i koszulką, wszystko zamówiłam na allegro. I żeby nie było, że to tak hop siup, zajęło mi to sporo czasu, ale było warto.

Gość juczka.
Mi zależy żeby kupić u jednego sprzedawcy, żeby raz zapłacić za przesyłkę. Nie wiedziałam, że to takie trudne. Mam listę. Znalazłam na innym forum, ale jest tak długa, że nie wiem za co się zabrać.

Gość panda.manda1
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773 JA KUPILAM U TEGO ; NIE WIEM CZY JEST NAJTANIEJ ALE JAK JUZ ZAMIERZASZ KUPIC NA ALLEGRO TO OPŁACA SIE JAK NAJWIECEJ KUPIC U JEDNEGO BO PŁACISZ 1 K.WYSYŁKI ; MI SIE NIE CHCIAŁO BIEGAC PO SKLEPACH - DLATEGO ZAMÓWILAM NA ALLEGRO - JESTEM ZADOWOLONA BO JAK OGLADALAM POZNIEJ W 1 SKLEPIE TO BYLO WSZYSTKO DROZSZE

Tak bardzo się tą listą nie przejmuj, ja nie kupiłam wszystkiego, bo nie wszystko jest potrzebne, większość z tej listy to gadżety dla leniwych, lub nadgorliwych. Żałuję na przykład, że kupiłam podgrzewacz, przydaje się tylko podczas wyjazdów, a że nigdzie nie wyjeżdżaliśmy - zmarnowane pieniądze, szybciej podgrzewa się wodę na gazie, w garnuszku, ale ja chciałam być taka jak inne mamy i podgrzewać w podgrzewaczu. Głupota, jak wywaliłam dziada, płacę mniej za prąd.

ja 2krotnie juz kupilam mnostwo rzeczy od myszka_sklep z Krakowa :) bylo i taniej i wszystko u jednego :)) nawet jak kupisz u 3-4 i doplacisz koszty przesylek to i tak bedzie taniej a jesli nie taniej to na pewno wygodniej :))

Gość alliska
ja akurat podgrzewacz dostałam i się nie bardzo przydawał bo karmiłam piersią, ale za to później do słoiczków owszem

hehe ja tak wtopilam ze sterylizatorem :) na pozcatku wydawal mi sie neizbedny a potem walnelam w szafe i stoi tam do dzis :D podgrzewacz na poczatku to byl chybiony pomysl bo i po co ale do sloiczkow troche sie nadal, aczkolwiek dzis bym jzu nie kupila, podobnie jak elektroniczna nianie, poduszke dla karmiacej, spiworek do fotelika, nosidelko na brzuch i wiele innych co wtedy wydawalo mi sie ze potrzebne :D

Jak coś na allegro jest DUŻO taniej to zastanówcie się dla czego (i nie opowiadajcie bajek że allegro jest tańszą formą handlu bo większość sprzedawców których znam odprowadza co/mc do allegro opłaty większe niż za lokal w dobrej lokalizacji nawet po 30-40tyś zł .mc) Jak jest z elektroniką wiem dokładnie bo naprawiamy masowo "nowiutki" sprzęt sprzedawany na allegro :D Wszystko idealne nowe odrzuty magazynowe /serwisowe/leżaki/ 3 gat. :D Jeśli chodzi o ubranka to widziałem akcje sortowania towaru z chin :D Sami sprzedawcy nie wiedzą co i jakiego pochodzenia nie mówiąc o produkcji sprzedają :D Wiec kupując na allegro mocno trzeba zastanowić się co od kogo i dlaczego jest tak tanio. Allegro wymusza topienie pod wodą ale każdy chce zarobić więc gdzieś jest zawsze ukryty koszt.

Gość gość
Autorko jak będziesz chciała to napisz do mnie na gg za 10 min bo ja również wkrótce robię zakupy na allegro więc możemy się wspólnie poradzić :) Pozdrawiam :)

mysliciel999 ok masz racje ale tylko po czesci :) nie wszyscy maja chec i sily zjezdzic kilkadziesiat sklepow by znalezc ten najtanszy, niektore miasta sa bardzo drogie w porownaniu z innymi, niektorzy mieszkaja za pzreproszeniem na zadupiu gdzie jest 1 sklep dzieciecy i ma wysokie ceny ze wzgl na monopol :) w przypadkach takich warto kupic na allegro i na pewno jest taniej co nie znaczy ze jest to ostatni gatunek, uszkodzony itp... po prostu prawa rynku :) mania ja ci polecam sklep Kaja w Zabrzu masz blisko nie musisz placic za pzresylke a kupisz wszystko na allegro od nich, ceny na allegro maja te same lub nieco nizsze nzi w sklepie, zwykle sa jakies gratisy dla allegrowiczow :)))

Ja też polecam sklep Kaja, ale on jest chyba w Gliwicach, a przynajmniej kiedyś był :) Fajny sklep, myślałam, że tam zawrotu głowy dostanę :)

hehe Kaja jest w Sosnowcu, chyba Rudzie i Zabrzu na pewno byc moze w Gliwicach tez :) lepiej jest kupic na all a potem odebrac i ewent jeszcze dokupic tam cos czego na allegro nie maja :) ja tam kiedys sporo zreczy sobei upatrzylam a potem licytowalam przez allegro bo sa gratisy wtedy :D

Gość gość
Tak Kaja jest w Gliwicach ale tam drogo jest Ja tu u siebie w Knurowie kupuje :D

Gość gość
myszsza a skąd wiesz że ja z okolic Zabrza hehe :D Macie linka do tego Kaja na allegro

Mania jak w Kaja jest drogo to nie bylas w kcach :D:DD tu jest dopiero drogo :)))

myszsza czytaj uważnie ;) ja pisałem o dużo taniej 25% to jest bardzo dużo. Oczywiście pewne rzeczy maja spore wahania cen ale większość pochodząca z tkz. legalnego kanału dystrybucyjnego ma odchyły w zakresie marża + raty za obrót u dystrybutora. No i na allegro spotkać często można tani produkt +60zł za przesyłkę. I allegro jest największym rynkiem zbytu dla towarów dziwnego pochodzenia. W przypadku wielu rzeczy to nie ma znaczenia w przypadku innych kolosalne. Poza tym poza allegro są jeszcze sklepy internetowe :D. I nigdzie nie pisze nie kupować na allegro. ;)

Gość gość
hehe wiesz nie bylam ale slyszalam Jutro bede w gl moze tam wpadne jesli znajde ta kaje hehe

Gość tyle sie mówi
Tyle sie mowi w necie i w tv o szkodliwych tanich materiałach, z których zrobione są wózki, nosidełka, foteliki i ubranka dla dzieci. Tak jak kolega wyżej napisał, a później dzieci chorują, mają wysypki, alergie.... zastanówcie się nad kupowaniem tanich, bo tanie nie znaczy dobre.

Nie chodzi o to by kupować tanie, a tańsze, a to jest różnica, czytaj uważnie. Ja za ten głupi podgrzewacz dałam chyba z 50 zł, w fido taki sam był za 140 zł. Mała różnica, co?

hihih ja 3 lata temu kupilam sterylizator avent w realu za 50zl a w tym samym CH w smyku obok byl identyczny sterylizator za 175 :) na allegro chodzily po 100zl wiec maz kupil w realu 8 szt tyle ile bylo w realu i spzredalam po ok 90zl :) jeszcze zarobilam :) a mimo to o polowe taniej spzredalam niz ze smyka :) spzret ten sam identyczny na gwarancji oryginalny nowy itp

Gość Hahahahahah!!!
Absolutnie sie NIE oplaca! Przeplacisz za kazdy produkt 30%. Oplaca sie tylko ludziom ze wski i malych miasteczkek. Ludzie z duzych miast maja dostep do Allegrowych 'hurtowni'. :P

Gość Hahahahahah!!!
* wsi

Gość no to prawda :)