Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juczka.

Wyprawka z allegro? Opłaca się?

Polecane posty

Gość Hahahahahah!!!
Przewijak był z Ikei. :) I na prawdę tyle kosztował. :) I pewnie nadal kosztuje. Bardzo przyzwoity jak za tę cenę, ale nie usztywniony. Myszsza może akurat na Kafeterii większość kobiet ma problemy z dziećmi, problemy organizacyjne, a do tego pewnie jeszcze skłonność do grubego wyolbrzymiania swoich życiowych utrapień. Przykro mi, że nie masz na nic czasu, ale ja mam i moje znajome (też matki) również. :) Wyobraź sobie, że do marketów mam blisko, bo mieszkam niedaleko centrum handlowego, a pracuję w centrum miasta blisko galerii handlowej. Dyskonty tez są niedaleko. :) Dzieci nie zabieram na każde zakupy i już o tym pisałam. Mam wrażenie, że zwolenniczki Allegro za wszelką cenę wymyślają coraz większe bariery naturalne, byle tylko nie ruszać się z fotela. A szkoda. :) Trochę ruchu dobrze by wam zrobiło i na kondycję i na ogóle samopoczucie. PS Pędzące rodziny z dziećmi to niesamowicie rzadki widok moja droga. :) Jak zwykle zakładamy najczarniejsze z pesymistycznych scenariusze i użalamy się nad losem, co? ;)

wiesz co ja sie nad nikim nie uzalam, ale to o czym ty piszesz jest wykonalne w moim przypadku kiedy obecnie nie pracuje, dziecko mam w przedszkolu i moge ze tak powiem wstac z fotela i fruwac po miescie chociaz w polowie 8mca ciazy tez juz nie bardzo mi to sprzyja, ale wtedy gdy pracowalam to ani ja ani zadna z moich kolezanek z pracy nie chodzila po sklepach :/ na zakupy jezdzili albo mezowie, albo wszyscy razem raz w tygodniu itp.. tak smao bylo u mnie, po prostu szkoda czasu na chodzenie po sklepach kiedy ma sie tego czasu za malo, ciagle w biegu, itd.. nie wiem skad masz przekonanie ze matki z kafeterii to tylko plaszcza dupe w fotelu :/ sama pisalas ze normalka jest ze matka ma dzieci dom i pracuje, takie matki nie siedza w fotelu.. ty nie znasz pedzacych rodzin pzrez centrum handlowe a ja co rusz takowe widuje :) zakupy w biegu itd... rzadkoscia widze mamusie z wozkiem w butiku wybierajaca ciuszki czy pzrypadkeim szew jest prosty czy krzywy, w sumie to wtedy zal mi tego dziecka ze siedzi jak kolek w sklepie zamiast na placu zabaw

Gość Hahahahahah!!!
Generalnie nie znam zbyt wielu z was, poza tymi które piszą w tym temacie i takie odniosłam wrażenie. Nikogo nie przekonują żadne argumenty ani fakt że przepłacają, każda twardo zaznacza, że nie ma czasu, nie chce jej się itd. itp., a rzeczywistość wokół pokazuje że wcale tak nie jest. Stąd wydedukowałam, że akurat dominuje tu taki typ kobiet, a może tak właśnie wygląda realny profil przeciętnej allegrowoiczki... Osobiście pracuję od 9.00 do 17.00 (nie siedzę po godzinach) i nie odczuwam w związku z tym jakiegoś wielkiego ciśnienia i braku czasu na życie z jego obowiązkami i przyjemnościami. Jak sobie gdzieś wyskoczę raz na jakiś czas i wrócę później do domu, to na prawdę nic mi się nie stanie, ani nikt na tym nie ucierpi. To tak samo jakbym sobie wyskoczyła po pracy na obiad/kawę z koleżanką albo znajomymi. :) Dzieci mają ojca. Jak on gdzieś wybywa, to mnie. Wszyscy są zadowoleni i szafa gra. :)

ok ale to wybywanie to raz na jakis czas a nie 2-3 razy w tygodniu plus weekend na markety :) a zeby kupic tanio w promocjach, na wyprzedazach itd... tak jak pisalas i czas na tzw lazenie po sklepach to trzeba temu poswiecic troche wiecej niz godzine w tygodniu :)

Gość Hahahahahah!!!
A gdzie napisałam, że wybywam 2-3 razy w tygodniu? :) No coś ty. Przecież nie wszystko z gazetek jest atrakcyjne i nie wszystkiego potrzebuję. Jestem w 80% wyposażona i teraz bardziej poluję na rzeczy ładne, którymi mogłabym zastąpić to co kiedyś kupiłam w biegu, bo musiałam mieć na już. :) No a wyprawkę też przecież robi się raz (albo raz x liczba dzieci, o ile nic nie ma się po starszych), a potem to już tylko dokupuje się pierdółki, a poluje w zasadzie jedynie na promocje na pieluchy/chustki i ciuchy (o jedzeniu nie piszę, bo nie o tym wątek).

wiesz... moze faktycznie wyprawke idzie upolowac tak w czesciach bo mozna to robic przez 8-9mcy ale juz pieluchy to nie bardzo bo jak sie skoncza to trzeba kupic i tyle :) ciuchy dla siebie owszem ale dla dziecka ciezko bo rozmiary sie zmieniaja predko, o zarciu nie wspomne-nieoplacalne... nie bardzo widze takei polowanie na potzrebny spzret typu tv pralka lodowka itp.. jak mi sie spieprzyla pralka to musze kupic nowa juz a nie szukac i czekac na promocje x czasu :) a wtedy internet moze sie okazac sporo tanszy, no i to smao tyczy sie naglych potrzeb typu rozwalone buty dziecka czy jakies sezonowe rzeczy itd... owszem zanim kupie cos pzrez internet zawsze pzregladne oferte sklepow wokol mnie chociazby gazetek w necie ale jak tego nie ma w danej chwili to internet jest zbawienny :)))

Gość Hahahahahah!!!
Nie, na RTV i AGD nie poluję. Kupiłam raz to co chciałam (tu gorąco polecam Avans) i nie mam zamiaru szukać nowego przez kolejne 10 lat co najmniej. Mam nadzieję, że nic się tak prędko nie zepsuje. Co do pieluch to polecam Lidla i Aldi, są super. Rossmann też. Inne dyskontowe pewnie są tak samo dobre. Ciuchy kupuję na zapas na posezonowych według tabel wzrostu. Jak na razie moje chłopaki trzymają się tabelkowych norm (uff..) :) więc śpię spokojnie. Z jedzeniem to zależy, jeśli gdzieś wypatrzę dużo fajnych rzeczy za małą kasę to jadę i kupuję, nie ma bata. Uwielbiam tygodnie tematyczne w Lidlu. ;)

no to jak juz rozmawiamy o spzrecie to ja awans nie polecam, okropna obsluga w moim miescie poodbnie jak eurortvagd ale za to neonet super :) ciuchow na zapas kupuje malo bo mlody rosnie jak na drozdzach i nigdy nie byl dzieckiem z tabeli rozmiarow, poza tym ja kupuje ciuchy w lumpeksach, no i mam doskonale tego efekty pod warunkiem ze robie polowanie ale od pol roku nie pracuje wiec mam takowe mozliwosci czasowe, gdy pracowalam kupywalam ciuchy zwykle albo na allgero albo w markecie, na lumpeks brak czasu, podobnie teraz jest z kosmetykami, mam czas na to by polazic po rossmannach, naturach itp... cos wygrzebie tanio, ale jak pracowalam nie :/ zarciowe polowania robie wlasnie w tygodnie tematyczne lidla :D ale juz wlasnie pieluchy chustki itp.. to rzadko zdaze w biedronce czy lidlu bo tego towaru jest bardzo malo a chetnych wielu :((

nie wiem jaki spzret kupujesz ale moj wymieniam niestety co ok 2-3 lata :((( wiec nie licze ze za 10 lat cos bede szukac ...

Gość Hahahahahah!!!
Sorry, że tak późno odpowiadam, ale przez moje miasto właśnie przewinęła się paskudna nawałnica i musiałam powyłączać wszystko z gniazdek (również router). Najgorsze jest to, że mamy teraz dekarzy i serce mi pęka jak patrzę na tę rozgrzebaną robotę i jak wszystko moknie. :( Shit... Oby tylko nic nie przeciekło w nocy. Jak ja nie znoszę remontów. Co do sprzętu to mamy głównie Boscha i jedną rzecz z Ikei (prod. Whirlpool). Mam nadzieję, że damy radę z 10 lat. RTV już miej solidne (Samsung) ale na razie działa bez zarzutu (już ze 3 latka). Z Avansem miałam z kolei dość miłe doświadczenia, bo z managerem szło się zawsze dogadać w kwestii ostatecznej ceny, a to bardzo ważne przy dużych wydatkach. W Neonecie jeszcze niczego nie kupowałam, ale może też dlatego że prawie wszystkie najważniejsze wydatki elektryczno-elektroniczne mamy już za sobą. Z niedrogich drobiazgów kuchennych mogę ci polecić Bifinet, skoro tez zaglądasz do Lidla. :) Jak już wspominamy o Lidlu, to teraz jest chyba z tego co kojarzę tydzień hiszpańsko-portugalski. :) A na pieluchy i chusteczki niemowlęce jest promocja w Netto. Jeśli masz tę sieć w okolicy to są Jumbo Packi Pampers active baby, ale dla starszych dzieci (maxi, midi i junior) z dołączoną paczką chusteczek baby fresh po 48 zł z groszami za całość. W Biedronce są Jumbo Packi Huggies Premium za niecałe 40 zł (rozm. 3, 4 i 5). W Rossmannie Pampers New Baby za niecałe 24 zł, mini opakowania pieluch Babydream (Maxi i Junior) za 1 zł, płyn Johnson's top-to-toe 15 zł i jest też obniżka na wiele kosmetyków z serii Babydream. No a w Super-Pharm jak zawsze mnóstwo promocji i jeszcze więcej z kartą LifeStyle. W Tesco Pampers Midi Giga Pack jest za niecałe 50 zł (w mojej okolicy).

czesc ja na odmiane dopiero teraz jestem :) netto nie mam nigdzie w promieniu 20km a to oczym piszesz z pieluszkami to jak polecialam do biedronki 2 sierpnia z rana to juz nie bylo :(( pampersow oryginalnych nie uzywam, w lidlu ztego hiszpanskiego tygodnia to wczoraj tylko strzepy zostaly :/ a to dopiero drugi dzien trwania:/ takze chyba duzo zalezy od sklepow w danej okolicy i zageszczenia ludnosci uczeszczajacej do danego sklepu, u nas w lidlu ciezko znalezc miejsce na parkingu o kazdej pozre dnia, podobnie ejstw biedronce, czasami jezdze z 15km dalej by spokojnie zrobic zakupy, bo jeszcze gorzej mam z Leclerciem i Auchanem :( a co do spzretu to nam whirpool pralka juz sie 3 razy zepsula za 5 lat, tv grundig rozwno 2-3 tyg po gwarancji sie spalil, monitor benq tez po 2,5 roku szczelil :( aparat kodaka i sony tez zaraz po gwarancji masakra jakas z tymi sprzetami a naprawiac sie nie oplaca...

Co do wyprawki z allegro to nawet się zastanawiałam, ale wydaje mi się jednak, że wiele rzeczy będzie niepotrzebnych. Tam jest zazwyczaj bardzo dużo ciuszków na jeden rozmiar (dziecko, zwłaszcza na początku, wszystkiego nawet nie zdąży założyć). a co myślicie o kosmetykach z allegro, tych do makijażu? macie jakieś sprawdzone źródło?

Gość 1555555552226
Pozwolicie że się wtrącę.. Akurat sprzedawca Myszka_sklep z Krakowa to NAJGORSZY wybór na całym allegro!! W kwietniu tego roku zakupiłam od tej Pani wyprawkę dla dziecka za ok 100zł, i do dzisiejszego dnia rzeczy tych nie zobaczyłam!! Pani tłumaczyła to winą poczty i takie tam.. Tylko że poczta reklamację rozpatruje miesiąc, a nie 4!!! Naprawdę NIE POLECAM tego sprzedawcy!! TO OSZUŚCI!!!

1555555552226 piszesz to juz drugi raz a ja trzeci raz ci napisze ze jestem zadowolona :)) od takich zali sa komentarze publicznie widoczne na all, ktos kto sprzedaje przedmiotow tysiace zawsze zdarzy sie albo jakas wina poczty, sprzedajacego, pomylka itp... albo oszolom co wystawi negatywa :/ reklamacje na poczcie sa rozpatrywane i rok :/ moja reklamacja wisi niedokonczona juz ponad 2 lata :(((( przepychanka z poczty na poczte i tyle...

Gość MaMaMarta89
Ja się zaopatrzyłam tutaj https://www.bumbelek.pl/product/category&path=64 i polecam, tanio i bez problemów. I tak jak już ktoś pisał lepiej kupić wszystko w jednym miejscu bo jak się kupi niby baaaardzo okazyjnie, ale w paru sklepach internetowych to za przesyłki się zapłaci tyle, że z oszczędności nic nie zostanie

Gość gość
podbijam temat, wpisujcie

Gość gość
Bardzo się opłaca. Ja wszystko z wyprawki i dla mnie do szpitala zamówiłam u jednego sprzedawcy na allegro. Nawet wysyłka była darmowa.

Gość gość
up

Gość Sklep internetowy z Wyprawkami
Witamy serdecznie Zapraszamy wszystkich chętnych do odwiedzenia naszego sklepu http://wyprawka-do-szpitala.pl/ W sprzedaży posiadamy pełne, 22- elementowe komplety gotowych wyprawek do Szpitala zarówno dla Mam jak i Noworodka. Wszystko przygotowane we współpracy z położnymi, lekarzami oraz doświadczonymi mamami. Nasze gotowe zestawy skompletowane są z bezpiecznych i przebadanych składników. W skład wyprawki wchodzą np. - majtki poporodowe, - wkładki laktacyjne, -podpaski poporodowe Bella Mama, - termometr kąpielowy, -nożyczki dla niemowląt, - pampersy i wiele innych. Każda wyprawka jest szczegółowa opisana. Zaoszczędź swój cenny czas i odpoczywaj przed porodem, a resztą zajmiemy się MY. Wyprawkę kosmetyczną możesz od razu przepakować do torby do Szpitala. Niska cena za najlepsze artykuły. Wszystko w jednym kompletnym kartonie, więc za przesyłką płacisz jeden raz i kupujesz jednym kliknięciem, nie szukając po różnych sklepach i aukcjach. Kupując u nas macie pewność, że każdy przedmiot zostanie użyty, ponieważ w składzie wyprawki są tylko niezbędne rzeczy. Nic ponad program. Zapraszamy serdecznie. http://wyprawka-do-szpitala.pl/ p.s zdając sobie sprawę z konkurencji, uprzejmie prosimy konkurencyjne firmy o nieumieszczanie fikcyjnych komentarzy pod adresem naszego sklepu na tym forum, Wszystkich zainteresowanych zakupem, mających dodatkowe pytania prosimy o kontakt dostępny w naszym sklepie. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania:)

Gość gość
ja kupowałam wyprawkę na www.swiatdzieciaka.pl

Gość gość
mnóstwo ślicznych, tanich, używanych angielskich ubranek dla niemowląt w świetnym stanie! sklep internetowy http://e-rafix.pl

Gość ekusie
polecam zakupy u tego sprzedawcy ale takich "grubszych" rzeczy jak rożki, otulacze, okrycia kąpielowe, podusie i kocyki, materacyki memory do wózka, pokrowce na foteliki, ciężko wszystko wymienić, warto obejrzeć na stronie: http://dladzieciaka.com/pl/ http://allegro.pl/myaccount/sell.php A na fb wiem że sporo konkursów z fajnymi gadżetami organizują

Gość gość
eee myślę, że nie. Skorzystaj z hurtowni, tam wszystko jest tańsze, a przede wszystkim wszystko w jednym miejscu. http://www.aico.com.pl/ taka jest.