Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka23

Brzuszek w ciaży

Polecane posty

Powiedzcie mi dziewczyny od ktorego miesiaca zaczeły rosnać wam brzuszki???

Gość malajamalutka
mi mniej wiecej ok 5-6 miesiaca, ale tez tylko tak, że wygladalo jakbym troszke przybrala na brzuchu a nie byla w ciazy dopiero pod koniec 6 miesiaca zaczela mi sie robic 'pileczka'. Dodam, ze jestem szczupla, u grubszych osob pewnie w ogole nie byloby widac takiej ciazy jak u mnie (za 3 tyg porod a brzuch jak w 5 mies u niektorych babek.. no ale wszystko z malenstwem ok :) )

Gość gość
Jestem w 14 tygodniu ciąży Brzuszek jakoś tydzień 2 tgodnie temu mi się nasilił i uwidocznił znacząco :)

u mnie zaczął rosnąć w 3 miesiącu i to wcale nieprawda że u grubszych osób nie widać bo ja jestem taką osobą ;) na początku ciąży dużo przytyłam a w sumie 9,5kg więc nie dużo ale brzuch miałam baaardzo duży (wszyscy nawet pytali czy jestem pewna terminu który wszystkich podawałam) :p przed ciążą miałam 85cm w pasie a przed samym porodem 120cm :D

Gość o tak o
u mnie do 7 miesiaca nie bylo widac brzucha wygladalam jakbym troszke przytyla, w 8 zaczal rosnac i w 9 mialam juz wiekszy ale nie gigantyczny, dla porownania podam ze moja bratowa miala taki w 6 miesiacu jak ja w 9 ale ja jestem wysoka i jakos to sie rozlozylo wszystko :) corka wazyla 3,5kg prawie , dł 56cm

Gość blackly
mi dopiero po 20 tyg . :)

a mi tak brzuszek zaczął rosnać od 6 msc a wczesniej nic nie było widać teraz jestem w 9 i mam w pasie w najszerszym miejscu 96:)

Gość malajamalutka
ja osobiście chcialabym, żeby ten brzuch byl wiekszy... Dziecko jest jz spore i sporo waży, ja jestem bardzo niska i filigranowa osoba i to dziecko ledwo mi sie tam miesci (mimo ze wody i cala reszta ok) i strasznie ugniata mi wnetrznosci w szczegolnosci pluca.. NIe moge przez to oddychac, na poczatku strasznie panikowalam i bylabym sie udusila ale jakos udalo mi sie opanowac :D no ale przynajmniej w ogole nie bola mnie plecy, tylko biodro. Przez 38 tyg przytylam 7 kg, ale wiadomo co ciaza to inny przebieg. Mi akurat na wadze nie zalezy, najgorzej znosze te zgniecione pluca i puchace nogi :P

jestem juz w 3 miesiacu i jak narazie nic nie widac. W sumie to dobrze bo nie chce miec wielkiego brzucha. Podobno jak sie ma gazy wzdecia tez kobietom rosnie brzuch szybciej ja mam i to straszne i nic nie widac

Mi w 5-m-cu niemal nagle wyskoczyl ale nie za duzy, teraz koncowka 6 i mam taka pileczke, w 1 ciazy to w 4 m-cu mialam wielki balon :D

Ja też mam mały brzuszek. Jestem w końcówce 8 miesiąca a wyglądam jak niektóre kobiety w 5 miesiącu. Martwi mnie to bardzo, bo z usg dzidziuś jest za mały jak na ten tc.