Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moja siostra chce wyjść za mąż

Moja siostra chce wyjść za mąż!

Polecane posty

Wiem że to jej życie i nie powinnam się wtrącać. Ale ona che wyjść za jakiegoś libańczyka! Mama jak się o tym dowiedziała to od tamtej pory chodzi cała w nerwach, tato się wkurzył i powiedział że on się nie odzywa - róbta co chceta, a ja myślę jak delikatnie jej wybić z głowy ten pomysł. Przecież tyle się słyszy o małżeństwach z tymi z Bliskiego Wschodu. Albo robią jakieś brudne interesy, jakieś narkotyki przemycają, a to żony biją, a to po rozwodach dzieci porywają. Wiem że nie powinnam się wtrącać ale nie chcę żeby moja siostra skończyła ukamienowana przez rodzinkę męża, albo żeby całe życie nosiła czador. Ludzie poradźcie coś. Bo do niej nie docierają żadne argumenty. Delikatnie jej już mówiłam jak się kończą takie małżeństwa, pytałam czy się nie obawia. Ale ona mówi tylko że on jest inny. Jasne, przed ślubem to każdy jest inny, a potem to porwie ich do tego swojego libanu, jej każe nosić czador a dzieci na terrorystów wychowa. Ludzie co ja mam robić?

Widać że jest głupia:P.Najlepiej tego typa byłoby zxdemaskować:classic_cool:.Zrobić prowokację a jakby fikał to nożem w plecy:classic_cool:.I jeszcze taka sprawa-jak jest muzułmański to trzeba go zagonić do pasienia świń:D.Poza tym gadki o tym że mahomet był pedofileme itd.:classic_cool:.Moesz jej podać jeszcze kilka stron internetowych o takich szujach:P.

Gość ciasteczkowy potwór......
co masz robić? zająć się swoim życiem a nie wpierniczać w cudze, czy ona Cie prosi o tekie dobre rady? nie, więc się zamknij i życz jej szczęścia bo to nie Twoje życie, nie Twoje wybory, jeżeli faktycznie jej się nie poukłada to możesz co najwyżej pomóc jeśli poprosi , ale nie Ty będziesz jej wisiała nad głowa i powatarzała "a nie mówiła" - jak ja nienawidzę takich osób :/

Boję się o nią, bo tyle teraz się w telewizji słyszy jak się kończą takie związki. To chyba naturalne że się martwię o siostrę. Ona nie wychodzi za mąż za Niemca, Francuza czy nie wiem za jakiegoś Czecha, gdzie różnice kulturowe nie są tak duże, tylko za Libańczyka, a to są Araby! Przecież to inny świat, całkiem inna kultura, to Islam! Teraz jest wszystko niby pięknie i dobrze, on chce mieszkać w Polsce, zgodził się bez problemów na ślub kościelny, ale kto wie co mu strzeli do łba za 5 czy 10 lat? Czy nie porwie np dzieci i nie wywiezie ich do tego swojego Libanu?

Ja bym kazał kontrolować takie przypadki:classic_cool:.Najprawdopodobniej dziad chce być w UE:D.I dlatego ją w konia robi:P.Dlatego trzeba coś zrobić aby go zdemaskować:classic_cool:.A czy on bywa w Polsce:classic_cool:?

no teraz baby niestety leca na arabow itd.nie jest to smieszne bo po slubie co oni z kobietami robia to kazdy wie....ale zakochanemu nic nie pomoze dopiero jak go zycie po dupie wykopie to bedzie wiedzial...nie mozesz sie wtracac i jej z glowy wybijac bo im bardziej ty bedziesz jej "wybijac" jego z glowy tym bardziej ja bedzie do niego ciagnelo i bedzie miec cie za wroga ktory chce zagrozic jej zwiazkowi.no niestety tak to dziala.wez ja na rozmowe,popros zeby cie wysluchala bez przerywania ci.powiedz jej swoje argumenty ale rzeczowo i krotko,ze sie martwisz przez to co sie slyszy o tych sprawach.i ze moze liczyc na ciebie jakby co.i zostaw ten temat w spokoju,nic juz nie rob.bo to jej zycie i ty nie bardzo masz prawo ingerowac a ona i tak dopoki sama sie nie przekona to bedzie upierac sie przy swoim.

Gość nowonarodzona ona
nic nie zrobisz jesli bedzie chciala to za niejo wyjdzie...jedynie co to mozesz probowac rozbic ten zwiazek ..sama na twoimm miejscu bym tak robila.podpuszczalabym mu jakies panny zeby ja w koncu zdradzil ( chocby prostytutki) i kombinowalabym tak , zeby sie o tym dowiedziala..wtedy by go zostawila raczej

a jak to wyjdzie-a wyjdzie predzej czy pozniej...to znienawidzi siostre i ja obwini za rozpad zwiazku a nie faceta...i zgryzota na lata gotowa...poz atym nie wolno tak ingerowac w czyjes zycie.moze zaproponuj jej delikatnie zeby sobie najpierw w nim pomieszkala jakis czas bez slubu?w pl oczywiscie

"A czy on bywa w Polsce ?" Był 3 razy. Siostra mieszka w Niemczech i on też i tam się poznali. Raz był w ubiegłoroczne wakacje, wtedy nasza rodzina go poznała, potem był na święta Bożego Narodzenia, jadł z nami kolację Wigilijną i dzielił się opłatkiem :(, no i teraz są tu trzeci raz, a w weekend były zaręczyny. Są razem chyba od 3 lat.

Gość Prażynka_87
po mojej znajomej zaginął ślad odkąd zaszła w ciąże. Ale wytłumacz szczęsliwej dziewczynie że pakuje się w nieszczęście..... Idź do księdza tego co udziela ślub i powiedz że masz obawy niech z siostra pogada.

Gość nowonarodzona ona
wolalabym zeby mnie siostra znienawidzila ( predzej czy ozniej by jej minelo ) niz jakby miala wyjechac gdzies z tym swoim mezem i pozniej nie miec woogle zycia .. mieszkanie w pl nic nie zmieni , wiadomo , ze u nas nie bedzie jej traktowal w taki sam sposob w jaki traktuje kobiety u siebie .. zreszta.. mysle ze udalo by sie jakos rozegrac to tak , zeby nie wyszlo na jaw , ze panny napuszczane byly przez nia

A on chce żeby po ślubie tu do Polski się przeprowadzili, bo bardzo mu się tu podoba. Tylko ciekawe jak długo mu się tu będzie podobać, i kiedy zacznie siostrze kazać nosić czador a sam odprawiać te ich Islamskie modły.

Gość oj ludzie ludzie ludzie
A ty w ogóle wiesz jakiego on jest wyznania? Przecież w Libanie jest bardzo duży udział chrześcijan w społeczeństwie.

Rozbić związek - nie posunęła bym się do tego. Bo to jest nie fair. Poza tym nie mam jak, bo oni w Niemczech mieszkają.

no to co innego jak mieszkaja poza granicami,to zrobi z nia co zechce,fakt.tutaj to byscie chociaz wiedzilei mniej wiecej co i jak a tak co wam powie to musicie wierzyc w to :( a ona glupia ze sie pakuje w to,jak sie w ogole nie boi syfa jakiegos :(

Ma 30 lat, siostra ma 27. Światopogląd ma na razie liberalny, jak pisałam jest otwarty na naszą kulturę. Nie wiem co sądzi o Kadafim :(. Ale ile było takich przypadków że przed ślubem wspaniale a po ślubie zaczynał się dramat!? Tak wiem jakiego jest wyznania. Nie wiem skąd ty wzięłaś że w Libanie są chrześcijanie, jak tam przecież Araby mieszkają a to przecież są Muzułmanie a nie Chrześcijanie.

Gość Jadwiga,7mnuyrb
Ma jakieś kontakty z Al Kajdą ? Bo możesz na przykład zrobić tak że włamiesz mu sie do mieszkania, kompa albo przeszukasz jego żeczy a tam będzie coś obciążającego i potem mu powierz WIem wszystko, albo wyniesiesz sie z życia sostry albo na policje to wszystko zaniosę no i to jest najlepszy sposó

" [zgłoś do usunięcia] Moja siostra chce wyjść za mąż Ma 30 lat, siostra ma 27. Światopogląd ma na razie liberalny, jak pisałam jest otwarty na naszą kulturę. Nie wiem co sądzi o Kadafim . Ale ile było takich przypadków że przed ślubem wspaniale a po ślubie zaczynał się dramat!? Tak wiem jakiego jest wyznania. Nie wiem skąd ty wzięłaś że w Libanie są chrześcijanie, jak tam przecież Araby mieszkają a to przecież są Muzułmanie a nie Chrześcijanie. 12:22 [zgłoś do usunięcia] Jadwiga,7mnuyrb" Pytałem się o datę urodzenia a nie jakieś ogólniki:P.I wiem jedno-to czubek:P.

To araby są też chrześcijanie??? W sumie to on się zgodził na ślub kościelny i jadł z nami Wigilię, to może faktycznie jest Chrześcijaninem. Ale jeśli tak, jeśli on jest Chrześcijaninem to czy to coś by zmieniało? Czy małżeństwo z Arabem Chrześcijaninem jest mniejszym ryzykiem niż z takim prawdziwym Arabem Muzułmaninem?

Gość oj ludzie ludzie ludzie
Jesteś głupia jak but :classic_cool: Tak, wyobraź sobie, że nie wszyscy Arabowie to muzułmanie. Tak samo jak nie każdy Słowianin to prawosławny. Swoją drogą to najwięcej muzułmanów mieszka w Indonezji - a tam arabów raczej nie ma :-D

Gość gość
a dlaczego w polskiej telewizji nigdy nie podaja o polkach ktore wyszly za obcokrajowcow i dobrze sie im powodzi?bo nie to ludzie chca uslyszec..moja siostra miala chlopaka Polaka , przez 6-7 lat kiedy zrobil jej dziecko nie chcial sie z nia ozenic , a na koniec sie wogole okazalo, ze jest zonaty i ma dwojke dzieci..no a miedzy czasie jeszcze mial kochanke-co tez miala meza za granica