Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okkp

wypadek przy pracy , zwolnienie lekarskie , zabieg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Polecane posty

Gość okkp

witam ! może ktos miał taka badz podobna sytuacje badz wie co w takiej sytuacji .. miałm wypadek przy pracy - uszkodzona łąkotka - czekam na artroskopie - termin około roku - dotychczas na L4 - teraz lekarz odmawia zwolnienia , mam isc do pracy ( praca stojąća ) czy to nadal bedzie wypadek przy pracy skoro wróce do pracy ? a jesli z kolanem bedzie jeszcze gorzej ? kurcze nie mam pojecia co robic ?

Gość idz do innego lekarza
i powiedz jaka sprawa a jak nie pomoze to daj lapowke

Gość żaden lekarz nie wystawi ci
zwolnienia na rok, maksymalnie wolno na pół roku do 9 miesięcy o ile w tym czasie są rokowania na wyleczenie, w innych przypadkach chory ma starać sie o rentę

Gość to idź ns świdczenie
rehabilitacyjne. Po 182 dniach zwolnienia możesz starać się o to świadczenie, a jak nie będzie poprawy to renta.

klasyfikacja wypadku - czy jest przy pracy, czy nie - dokonuje się zaraz po jego wystąpieniu i nie zalezy od dalszego leczenia robi to behapowiec w firmie, w której pracujesz spisuje protokół wypadku przy pracy, zeznania świadków itd. wtedy zwolneinie jest płatne 100%

Gość okkp
mam protokól spisany , jestem wtej chwili trzy miesiace na zwolnieniu lekarskim - kolano mnie boli gdy duzo chodze a lekarz powiedział ze jego to nie obchodzi i on nie da zwolnienia dalszego

Gość Rzecznik Praw Pacjenta
google

Gość Asia na 5
Mam pytanie. Jestem sekretarką i ruchałam się z szefem w pracy. Spadliśmy z łóżka. Czy to jest wypadek przy pracy ?

tak jak ktoś wyżej napisał po 182 dniach lekarz prowadzący wystawia ci na specjalnym druku z zusu zaświadczenie o stanie twojego zdrowia ( ze są rokowania na wyleczenie) i idziesz z tym do zusu wypełniasz jakieś papierki i starasz się o świadczenie rehabilitacyjne jeżeli nie możesz po zwykłym zwolnieni jeszcze iść do pracy. Tylko w zusie są określone terminy do składania tego