Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Właśnie dzisiaj.......

Właśnie dzisiaj dowiedziałam się że zamiast......

Polecane posty

Właśnie dzisiaj dowiedziałam się że zamiast dziewczynki będę miała chłopca.Jestem w 29 tygodniu ciąży i od początku lekarz twierdził,że będzie dziewczynka a dzisiaj na usg pojawiły się jąderka i chłopiec na bank.A ja już prawie wszystko po kupione mam dla niuni w różowym kolorze.Trochę jest mi smutno,mam nadzieje że mi przejdzie-najważniejsze jest przecież żeby było zdrowe!!!!

Gość MiaCosby
Ja chce syna :) I będę go mieć bo tak czuje, że to maly chłopczyk. Poza tym mam raczej pociąg do ostrych i kwaśnych potraw. A na corkę to ponoć słodkie. Mnie od słodkiego odrzuca totalnie, a jak zjem to wymiotuje.

dlatego ja kupuję wszystko w uniwersalnych kolorach. U mnie też niby dziewczynka i na to liczę, ale jak będzie chłopak to też dobrze

hehehe i dlatego ja wszystko na 56 i 62 kupowałam żółte, zielone i białe :P NIGDY nie ma 100% pewności ;) a ty sie nie przejmuj ;) noworodkowi wszystko jedno w jakim kolorze leży :P tylko mu za dużo zdjęć w różu nie róbcie bo jak dorośnie to moze miec pretensje :P

Gość zgadzammmm sie
x przedmówczynią, kara za różowy:DDDDD

Właśnie od samego początku czułam dziewczynkę i nawet straciłam na urodzie w 1 trymestrze,nie ciągło mnie na słodkie nawet na kwaśne i tak jest do teraz.

MiaCosby - aaa z tymi ciągotkami do różnych smaków to też różnie bywa ;) ja słodyczy nie mogłam znieść natomiast kwaśne, ostro przyprawione i gorzkie mogłam jeść dniami i nocami :D oj te śledziki... nawet musztarde wyjadałam łyżeczką :P a urodziłam córeczkę :D

Gość niewiadoimaONA
ja kupowalam wszystko w uniwersalnych kolorach , bo w 16 tyg lekarz twierdzil ze chlopiec a osmym miesiacy powiedzial ze dziewczynka :) jak dowiedzialam sie ze dziewczynka to tylko jeden pajacyk kupilam rozowy a reszte uniwersalna , ale tego pajacyka nawet nie rozpakowalam , i urodzilam synka :) nie maert wie wazne by bylo zdrowe :) jeszcze bedzie dziewczynka :)

dlatego ja też wyprawkę kupowałam później i ubranka raczej w neutralnym kolorze :) zawsze lepiej wygląda dziewczynka w zielonym czy niebieskim, niż chłopiec w różowym :P nie martw się przecież ubranka są tylko na kilka miesięcy :)

Gość niewiadoimaONA
ja w ciazy uwielbilam jesc konkretne potrawy , za slodkim wogole nie przepadalam ,

Gość wkurzona położna
Autorko ja na twoim miejscu bym się załamała!!!!!!!!!!!! wcale się nie dziwię żejest ci smutno! ale tak szczerze powiedziawszy to do 30 tyg. nie wiadomo co będzie, bo dopiero po tym czasie narządy płodne się formuja u dziecka! ale trzymam kciuki - na pewno wszystko będzie dobrze i pokochasz swoje dziecko bez względu na płeć

a mnie lekarz powiedział że w 14 tygodniu a nie 30 stym :P a że będzie córa dowiedziałam się w 19 tc :)

Przynajmniej tatuś jest dumny ,że mu chłopak za pierwszym razem udał!Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia!Koleżanka miesiąc temu urodziła dziewczynek ,więc zostanie obdarowana ciuszkami.A my wybierzemy się na małe zakupy i kupimy parę ciuszków dla chłopczyka!

Gość Mamiiii
u mnie w 1 ciazy lekarka powiedziala w 19 tygodniu ze bezdie dziewczynka potem w 24 ze chlopak i urodzilam chlopca teraz (ciaza od poczatku zupelnie inna od 1 ) wiec myslelismy ze tym razem dziewczynka a lekarka powiedziala ze chlopczyk .Jestem w 28 tygodniu ubranka mam zarowno po synku jak i rozowe (ktore kupilam jak miala byc dziewczynka :)) tak wiec jestem nastawiona na kazda sytuacje:)

moja mama jak rodzila moja siostre to sie dowiedziala na porodowce ze to dziewczynka, wpadla w szok poporodowy. nauczona tym przypadkiem, nawet jak lekarka mi powiedziala na milion procent chlopiec to i tak bylam nastawiona, ze moze okazac sie inaczej. nie powinno sie z gory po pierwszym rozpoznaniu na usg zakladac, ze plec jest taka jaka oznajmil lekarz. nie chce Cie podlamywac, ale troszke glupiutko zrobilas... ba co gdybys sie dzis nie dowiedziala a dopiero przy porodzie, ze to chlopiec? dopiero bys sie zalamala... uniwersalne kolory moim zdaniem sa najlepsze... nie bardzo mi sie to podoba, ze dziewczynki TYLKO w roz a chlopcow w niebieski, jest wiele ladnych kolorow, ktore naprawde pasują do dzieciątek... kremowy, zielony, zolty, czerwony, co to za mania dwukolorowa?! roz albo niebieski... ehhh laski...

Gość Mamiiii
syn pierworodny to super sprawa :) chlopczyki sa tez bardzo slodcy moj to by sie tylko tulil:) zreszta nie ma roznicy na poczatku dziudzius to dziudzius

Gość Mamiiii
racja nie nastawiac sie . ponoc dopiero po 30 tygdoniu jajeczka zstepuja do moszny a wargi sromowe moga byc opuchniete przez co wziete za jajeczka ,pempowina miedzy nogami za penisa wiec lepiej dac sobie wiecej luzu i oczekiwac dziecka i nie kierowac sie plcia a zdrowiem:)

Gość co do smaków
1 ciąża jadłam kapustę kiszoną tonami. Słodkiego nie tknęłam nawet. Urodziła się córka. 2 ciąża jadłam nutelle z ogórkami kiszonymi. Mam syna 3 ciąża jadam tylko słodkie. Ciastka, ciasteczka, żelki, dżemy. Ciekawe co tym razem się urodzi.

MiaCosby od początku ciąży mam odrzut na słodycze. Szafki pełne czekolad, cukierków, wafli itd a ja patrzeć na to nie mogę. Słodycze leżą tak od 7 miesięcy i co ? córeczka w drodze

Gość fajniutka mamunia synunia
a ja w ciąży jadłam wszystko: słodkie, gorzkie, słone, kwaśne i co????????? 5ylko jedno dziecko - syn, który też lubi wszystko!!! nie ma reguły1 zawsze jest 50% trafień cha cha cha

Gość Mamiiii
u mnie w 1 ciazy strasznie bylo za slodyczami ,cera mi sie pogorszyla,na poczatku ciazy wymioty i chlopiec w 2 ciazy od poczatku zadnej ochoty na slodycze tylko slone i kwasne zadnych wymiotow ,cera super-i tez ma byc chlopiec mysle ze nie nalezy sie kierowac smakami i innymi przypowiesciami o plci

Gość tsak jest
wiadomo, że są kolory neutralne, ale zauważcie, że w H&M, 5, 10, 15 czy Smyku najładniejsze ciuszki dla dziewczynki są z reguły w kolorze różowym. Najwięcej ubranek występuje w kolorach różowym i niebieskim, inne kolory to rzadkość