Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOJA MA TO SAMO

mała różnica wieku wśród waszych dzieci. Jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość MOJA MA TO SAMO

witam mam córeczke roczną a w styczniu znów zostaniemy rodzicami, czy est tu może ktos taki jak ja? córka jest na razie grzeczna, chodzi sama ale się boje czy jak się jej brat urodzi nie zmieni się w małego diabełka :P macie jakieś pomysły jak bedzie wygladał nasz space? na dwa wózki??? bo małej pewnie nie będzie się chciało dreptać godziny czy dłuzej! zimą to w ogóle mały w gondoli a ona na sankach ehehe oj chyba bede musiała brac kogos na spacery bo sie nie rozerwe :D

Gość Takie tematy już były, poszuka
po pierwsze - takie tematy są, jest ich pełno, wystarczy poszukać... po drugie - jest takie cos jak podwójne wózki po trzecie - zasmiecasz forum

I w mojej rodzinie, i u męża pierwsze troje z czwórki dzieci rodziło się co półtorej roku. Mamy opowiadały że jedno leżało w łóżeczku, drugie siedziało w nogach łóżeczka a trzecie siedziało w koszu na dole. Albo jedno u taty na barana, drugie w wózku leży, trzecie siedzi. Teraz jeszcze chusty i nosidełka są. Nie widzę sensu w dwóch wózkach, jeśli chcecie oboje na spacery chodzić z dwójką dzieci to jedno do taty na chustę a młodsze u mamy w wózku czy na odwrót. Albo starsze w spacerówkę, młodsze do mamy żeby w chuście komfortowo karmić.

ja mam 7 miesiecznego synka i tez w styczniu bede miec drugie.troche sie obawiam jak to bedzie.

Gość a u mnie będzie tak
między 1 a 2 dzieckiem 1,5 roku. Między 2, a trzecim 2,5 roku.

Gość MOJA MA TO SAMO
damy rade kobietki! jak nie my to kto! faceci wymiekliby sami ale my poradzimy sobie!!!!!!!

Gość majóweczko a dlaczego wpadka?
ja zaszłam w planowaną ciążę, kiedy moja córka miała 8 miesięcy.

A tak pytam poprostu z ciekawosci bo pamietam kasie ze styczniowego topiku :) Nie mam nic przeciwko malej roznicy wieku miedzy dziecmi ..

Gość Mamiiii
dolanczam sie ale u mnie bedzie rok i 9 miesiecy roznicy czyli 21 miesiecy .rodze na listopad . tez sie boje jak to bezdie ale mysle ze damy sobie rade:)

Gość hagneta
Kasia - masz tak cudnego syna,ze tylko rodzić kolejne! :-) Dacie radę dziewczyny! Mamy sobie w trojaczkami dają radę, to Wy z dwójeczką tym bardziej.

Gość taka ta czarna
Heh to tak samo jak u mnie.Mam roczne dziecko a koniec grudnia będę rodzić.Witaj w klubie.Będzie dobrze a co do wózka to myślałam nad kupnem takiego podwójnego dla dwójki dzieci w różnym wieku,ale jeszcze się zastanawiam czy będzie on praktyczny.Pozdrawiam

Gość Mamiiii
co do wozeczka to ja kupuje mutsy 4 rider mozna do stelaza dolanczac gondolke,spacerowe siedzonko,fotelik maxi cosi i podwojne siedzonko (z przodu od 6 miesiaca dziecko z tylu od noworodka) potem mozna dolaczyc deske do stania za wozkiem jak starsze nie bezdie chciaklo siedziec tak wiec jednen wozek a duzo mozliwosci.ja szukalam duzo i zdecydowalam sie wlasnie na mutsy

o franusia staralismy sie rowne 5 lat i nie chcialam tracic czasu bo balam sie ze z kolejnym bedzie tak samo, ale nie spodziewalam sie ze tak szybko sie uda:)tez zastanawiam sie nad takim podwojnym wozkiem.

Gość Mamiiii
podwojne wozki maja to do siebie ze jak starszy wyrosnie trzeba go sprzedac i kupic pojedynczy dla mlodszego /chodz spotkalam sie ze kobiety jezdza z 1 dzieckiem w podwojnym..,lepszy taki ktory ma jeden stelaz i wiele mozliwosci my mamy w domu jeszcze jedna spacerowke mala wozek gleboki wydalam i teraz kupuje ten mutsy najpierw z gondolka i duoseat (jak bede szla na spacer dolacze do stelazu duoseat a jak z mezem to tylko gondolke a starszy w spacerowke ) jak starszy nie bedzie chcial siedziec w wozku kupie siedzonko pojedyncze spacerowe i to do stania za wozeczkiem. jak czujecie sie w 2 ciazy?? ta ciaza jest zupelnie inna u mnie niz 1 zero wymiotow od poczatku dobrze sie czuje .u mnie ma byc 2 chlopczyk

Gość taka ta czarna
Muszę zerknąć na te wózeczki.Mamii to tak jak u mnie.Całkiem inaczej przebiega ta ciąża.Można powiedzieć,że bezobjawowo i też nie wymiotowałam ani razu.Przytyłam też mało w przeciwieństwie do pierwszej ciąży.

u mnie jest 20miesiecy roznicy miedzy chlopakami i mam wozek graco podwojny,dzieki niemu jestem mobilna:)polecam takie rozwiazanie,bo jest sie niezaleznym,trzymam kciuki ,bedzie ok.

Gość Mamiiii
witajcie ja tez patrzylam na graco tylko ze to jest tylko podwojny wozek a nie wiem ile moj starszy jeszcze posiedzi w wozku no i minusem jak dla mnie to piankowe kolka wole pompowane .

Gość taka ta czarna
Tak,tak te piankowe koła też wydają mi się nie wytrzymałe.Na allegro przeważnie są same spacerówki,także na zime odpadają.Sama już nie wiem.Powiedzcie mi dziewczyny jak rodzinka zareagowała na to,że będziecie miały tak szybko drugie dziecko?

Gość taka ta czarna
Tak,tak te piankowe koła też wydają mi się nie wytrzymałe.Na allegro przeważnie są same spacerówki,także na zime odpadają.Sama już nie wiem.Powiedzcie mi dziewczyny jak rodzinka zareagowała na to,że będziecie miały tak szybko drugie dziecko?

Gość ja wole luzik i jedno dziecko
teraz masz obawy jak sobie poradzisz, trzeba było nie decydować się na drugie a tak to się rozrywaj, każdy jest kowalem swego zycia, samemu siebie pakowac w kierat to trzeba naprawde być niemyśląca

Gość Mamiiii
Mutsy plus siedzenie duo seat mozesz do tego dac spiworki i cala zime jezdzic. ja chcialam drugie dziecko max 2 lata po pierwszym wiec wiedzieli jakie sa nasze plany .Nawet mowilam ze moglabym miec odrazu kolejne po 1 porodzie tyle ze wolalam odczekac rok od porodu tak mi poradzila ginekolog. wole wychowac za jedym zamachem dwojke a nie po przerwie np. 4 ,5 lat gdzie napewno starsze bedzie zazdrosne. widzialam jak sie zachowuja 2,3 letnie jedynami i nie chce takiego czegos ciagle chodza za mama czy tata zeby sie z nim bawili a tak dziecko bezdie miec rodzenstwo zawsze ma kogos jak nas nie bedzie

Gość szlakll
tak jak chciałas to masz i przestań pisać, że ci cięzko, twój wybór, twój problem