Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregrwgrgr

mały kotek--jak mu pomoc

Polecane posty

Gość nana1238788
podaj mu teraz mleko, on naprawde moze byc glodny... kotek 3 tyg. nieporadnie ale juz chodzi, jezeli twoj chodzi to ma na pewno 3 tyg. nie masz moze wagi kuchennej? jezeli to kotek tzw." dachowy" to powinien miec ok.25-35 dag

Gość xxxxxxxxxxx555
w sumie jeżeli nie wiadomo ile ma to może 2tygodniowy maluch.jeśli ja dałam rade z 3dniowym to ty tym bardziej:)koniecznie idż do lekarza na tą 9tą.Napisz rano co i jak,będzie dobrze tylko wytrwajcie jeszcze te kilka godzin

Gość gregrwgrgr
znalazlam go lezacego na butelce z woda czyli wskobal sie na nia:) dalam troche mleka i za godzine znowu dam troche

Gość nana1238788
ja mam teraz 8 dniowego, je co 3 godz. ale na pewno wiecej niz dwie pipety. Trzymam kciuki za kotka

Gość gregrwgrgr
czyli podawac mu wiecej tego mleka??rozcienczyłam je bardziej bo stwierdzxiłam ze moze byc za ciezkie

Gość nana1238788
chetnie zjadl?

Gość ankaana
Przeczytaj koniecznie to co podlinkowałam - tam masz dużo odpowiedzi :)

Gość gregrwgrgr
sila mu dałam;/ wcale by nie jadl

Gość nana1238788
mleko dla niemowlat jest za "cienkie" trzeba troche wiecej wsypac, ale najlepiej jak rano kupisz mu kocie mleczko bo zawiera tauryne i nie zawiera laktozy, na ktora duzo kotow jest uczulonych.

Gość nana1238788
a moze on sie przytkal? kiedy robil kupke i siusiu? moze wez wacik z ciepla woda i pomasuj mu brzuszek ale przede wszystkim okolice odbytu. Wyczuwasz zebra u niego?

Gość gregrwgrgr
robił 2 kupy dzisiaj rano i po południu sama nie wiem ;/ zaraz pojde ten brzuszek wymasowac

Gość gregrwgrgr
?

Gość ankaana
Jak robił to OK :) Pamiętaj, że masaż ciepłym, wilgotnym wacikiem trzeba robić po każdym karmieniu, aż do wykupkania/wysiusiania, takie maleństwo jeszcze samo nie potrafi "funkcjonować". A karmimy co 2-2,5 h.

Gość gregrwgrgr
ide pomasowac go i zobacze jak zyje;)

Gość nana1238788
daj znac, trzymam kciuki! ja karmie wlasnie swojego malucha, tez mam z nim problem bo ma rozszczep podniebienia i po kazdym posilku musze go oklepywac ale sobie radzimy juz 8 dzien :)

Gość gregrwgrgr
wrociłam kotek jakby lepszy wtulony w butle ciepła(zmieniłam wode i jest ok) troszke piszczał, wysikał sie zobaczymy

mało to kotków na świecie,łopatą w łeb,zakopać i znaleźć nowego :)

Gość ankaana
Mało to sarinów na świecie? Idę poszukać dużej łopaty

Gość kocia mamaa
hehe. wg mnie to jest poprostu zmeczenie :D jest środek nocy, małe koty duzo śpią. mimo wszystko jutro tak: 9:00 - weterynarz 9:45 - sklep - zakup mleka kociego 10:00-... masowanie brzuszka, drapanie za uchem itp moze połóż sie na kanapie czytaj sobie jakas ksiazke a kota trzymaj na brzuchu

Gość kocia mamaa
a mleka krowiego nie wolno dawać bo przeczyszcza koty

Gość nana1238788
ciesze sie, ze jest poprawa :) ale jutro i tak powinnas z kotkiem do weta isc... i mleczko na kocie zmienic... jezeli maluszkowi rosna zeby to znaczy, ze mozna podac mu do jedzonka cos konkretniejszego. Proponuje gerberka kurczak lub indyk (dla niemowlat ludzkich), mozna rozcienczyc z woda. Poza tym jakies witaminki. Od 3 tyg. jesli kociak nie ma mamy mozesz kupic karme sucha (royal canin baby cat) dla kociat i namoczyc ja woda, jesli kotek nie bedzie chcial jesc to sama wode po karmie wlewac do mleka. Bedzie dobrze, zobaczysz :)

Gość szukam kociego psychologa
mam pytanie. mam kota, w tej chwili ma już rok. został znaleziony gdzies w jakiejsc piwnicy chory, został podleczony i tak w wieku 2 m-cy trafił do mnie. ale jest z nim wielki problem, bo ten kot to jeden wielki koci kłębek nerwów. akceptuje tylko mnie, i to jak wolno chodze po domu i nie wykonuje ponadstandardowych ruchów. jak ktos przyjdzie ucieka pod kanape i potrafi tam siedziec jeszcze kilka h po wyjsciu tej osoby, strasznie mu wtedy serduszko wali ze strachu. kazdy dzwiek niespodziewany - kot ucieka pod kanape. jest wiecznie zestresowany, bardzo rzadko sie odpreza, wiecznie nadsłuchuje, ma wielkie oczy jak spodeczki z wypisanym w nich strachem. reaguje panicznie na WSZYSTKO. boje sie o niego, bo jak tak dalej pojdzie to szybko zacznie chorowac.

zachowuje sie tak, jakby wiecznie znajdował sie w stanie najwyzszego zagrozenia. nie strasze go, jestem na maksa spokojna, głaszcze, ładnie do niego mowie, nigdy mu włos z siersci u mnie nie spadł - a jednak od roku nic sie nie zmienia, a wrecz z wiekiem ma jeszcze wieksze problemy.

ale na jakiej zasadzie te feromony? czy to o tego małego kota chodzi?

Gość nana1238788
mysle, ze do Ciebie rzadko ktos przychodzi i kot nie jest przyzwyczajony do towarzystwa. Moze czesciej zapraszaj gosci? Kot jeszcze mlody powinien sie pzyzwyczaic. Poza tym sa rozne kocie charaktery... dobrym pomyslem moglby byc drugi kotek, ale z powodu charakteru rezydenta powinien to byc maluszek. Byloby mu razniej :)

no własnie ze on ma brata. brat jest normalny, tuli sie do wszystkich. a ludzie czesto przychodza i nic sie nie zmienia i watpie zebysmy tak cos zdziałali, bo jak tylko słychac kroki na klatce to kot wpada pod kanape, oddycha ciezko, serce mu wali, cały drzy i jest wtedy w takiej panice ze nie ma mozy o jakikolwiek oswajaniu. potem wychodzi i jest w miare normalny, tzn chodzi gdzie chce ale wiecznie sie czegos boi, odskakuje, podskakuje, i nie sa to poprostu takie kocie humorki i latajace muszki. to jest panika w całej okazałosci. mnie tez akceptuje tylko warunkowo.

Gość ankaana
Kurczę, kojarzę podobny wątek na miau albo podobnym forum ale za czorta nie potrafię znaleźć, a że problem mnie nie dotyczył to nie śledziłam :( może zerknij tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79880 i ewentualnie zapytaj na Miau, tam Cię w razie czego odeślą gdzie trzeba.