Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 Ratunku!!! Okropnie boli mnie ząb, jakby go od środka rozsadzalo, jest sobota, zadnego dentysty, na prywatne nie mam kasy. Co zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wahabita spryskany nasieniem Napisano Sierpień 7, 2010 rwac samemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aszejla 0 Napisano Sierpień 7, 2010 Weź coś przeciwbólowego, jakiś ibuprom max może. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 przepłucz wódka, może złagodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faithy 0 Napisano Sierpień 7, 2010 weź chusteczkę i nasącz ją octem i przykładaj do zęba-powinno pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 probowałam wszystkiego nawet juz po 2 tabletki brałam. moze pogotowie czy cos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 a jak długo już boli ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakaś taka nijaka 0 Napisano Sierpień 7, 2010 Wódka lub dym z papierosa (nie wiem czy działa) lub niezawodny ketonal A ząbek chyba do trucia będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 nie wiem juz sama, ale najgorsza mysl to ta ze trzeba bedzie leczyc kanalowo! to okropnie boli! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 boli od wczoraj wieczór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 mnie tez w ubiegły piątek tak okropnie zaczął boleć ząb a na wizytę byłam umówiona w Poniedziałek. Bolał cała noc, próbowałam wszystkiego, przestało boleć po pierwszym "ketonal-u" później znowu zaczęło bolec, drugi ketonal już nie pomógł wtedy płukałam wódką i to łagodziło ból. W poniedziałek byłam u stomatologa i leczę go kanałowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks Napisano Sierpień 7, 2010 Gryź goździka, albo olejek goździkowy kup w aptece. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 okej pójde do apteki po ketonal i gozdziki. ale kanałowe nieźle boli nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 leczenie kanałowe okropnie boli ale można wytrzymać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 idź, idź szkoda się tak teraz męczyć ale bez wizyty u dentysty nie obejdzie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 nie wiem czy to prawda, ale za 1 razem boli potem juz jakoś dentysta daje cos w zeba, i jest ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gegergregregre Napisano Sierpień 7, 2010 bez przesady! kanalowe tak nie boli kase pozycz i pedz do dentysty wizyta około 100 to nie jest tak duzo!! wstawienie implentu to 6 tysiaków jakbys stracila tego zeba pozycz od kogos--mamy taty chlopaka sasiada znajomych? powiedzze oddasz do ktoregos i gitara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 ja byłam tylko raz i nie wiem jak będzie dalej,po pierwszej wizycie dentystka włożyła mi do zęba jakaś trutkę i mam się zgłosić w środę, pożyjemy zobaczymy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 0 Napisano Sierpień 7, 2010 gdzieś wyczytałam, że rozgniata sie ząbek czosnku nakłada na nadgarstek i zwiazuje bandażem... nie miałam okazji wypróbować, nawet sama jestem ciekawa ile w tym prawdy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka889 Napisano Sierpień 7, 2010 może zależy kogo, mnie bolało okropnie mimo znieczulenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 pozycze w ostatecznosci, moze do poniedzialku dojade jakos ;/. aaa pogotowie stomatologiczne cos kosztuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks Napisano Sierpień 7, 2010 Z kanałowym jest tak: znieczulenie(zastrzyk) nie boli, może być troszke nieprzyjemnie, kiedy dentysta zacznie dowiercać się do nerwów. Jak sie dowierci, to wsadzona powinna być trucizna, żeby zabić ząb do końca(jak znieczulenie puści może troche ząb łupać). Kolejna wizyta, kiedy ząb jest już martwy nie boli, dentysta wydłubie nerwy i zaplombuje dziure. Nie bój żaby, ból przy leczeniu jest zdecydowanie mniejszy(i krótszy) od tego co teraz przechodzisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 noo ten ból co teraz mam nie można przyrównać chyba do niczego, ale jakos radze bo ciagle mam zimną wode w buzi i te tabletki. ;D dzieki za slowa otuchy. Dobrze wiedziec ze przy leczeniu kanałowym można wziać znieczulenie. W poniedzialek lece do dentysty. ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Master111 0 Napisano Sierpień 7, 2010 Zastosuje w celu złagodzenia bólu starą sprawdzoną metodę. Nałoż na ząb dużo pasty do zębów i zostaw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julia na dachu Napisano Sierpień 7, 2010 ale po kanałowym leczeniu ząb i tak wypada po kilku latach;/ trza zbierać na implant Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaaaaaa Napisano Sierpień 7, 2010 o tym wypadaniu zęba nic nie slyszalam ;o;o mozliwe ze na starosc to owszem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość peron Napisano Październik 9, 2013 Ja to z bólu przeprasałem boga za grzechy i czołgałem się po ziemi,mimo,że mam 20 lat myslalem,że się popłacze,to kaa jest straszna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 9, 2013 mnie zęby nie bolą bo o nie dbam :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 8, 2015 Ja natomiast zapobiegawczo polecam regularne wizyty w gabinecie stomatologicznym, aby następnym razem zapobiec sytuacjom, w których pojawia się ból zęba. Sama staram się regularnie chodzić na wizyty kontrolne tak, aby nie być w podobnej sytuacji. W Poznaniu mam zaufaną klinikę stomatologiczną, która dba o moje zęby i jest to www.dentalprestige.com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kepaniec Napisano Marzec 22, 2016 Nie znam zasad obowiązujących w poszczególnych gabinetach, ale w Poznaniu nie mam z tym problemu - jeśli ząb boli to dzwonię do nich - http://www.newdentclinic.pl/ i jestem przyjęty tego samego dnia. Wydaje mi się, że podejście w takich sytuacjach wszędzie powinno być podobne - ile można przetrwać na lekach przeciwbólowych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach