Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniulcia

Od czego zacząć?

Polecane posty

Witajcie! Piszę do dziewczyn, które starają się o dziecko. mam już syna ( 6 lat), ale bardzo pragnę 2 dziecka. 3 miesiące temu byłam w ciąży, ale poroniłam. Od 2 miesięcy znowu się staram. Może niektóre staraczki podzielą się swoimi doświadczeniami i powiedzą, kiedy najlepiej "odrabiać lekcje", jak obserwować swoja płodność.

Kochać się, Kochać się i jeszcze raz Kochać się - byle nie za często ;)

kocham się- ostatnio badam swoje dni płodne. Ale czy robie to dobrze? Może ktoś ma jakies rady?

Gość anka1976
jak ja chciałam bardzo zajść w ciąże to nie mogłam-4 lata sie starałam i nic!jak już pomyslałam ze chyba nic z tego to akurat zaszłam-jestem w 6 tc i to było wielkie zaskoczenie.chyba takie parcie na ciąże to nic dobrego.

Gość wkurzona położna
GDZIEŚ WYCZYTAŁAM,ŻE NAJLEPSZY JEST SEX CO DRUGI DZIŃ,BO PLEMNIKI ŻYJĄ 48 H.

ok, więc jeśli mam owulację 14 dnia ( śluz owulacyjny, ból podbrzusza), to powinnam "odrabiać lekcje" 10, 12 i 14 dnia? tak?

Gość wkurzona położna
aha i jeszcze 16 18 - przecież to sama przyjemność;) a tak poważnie to dobrze jest też w różnych porach dnia. a dokładniej sprawdź w internetowym kal. dni płodnych.nie pamiętam strony,ale na którejś było z dokładnymi dniami "prób" i opisem

ja obserwowalam sluz i mierzylam temperature w pierwszym dniu skoku temp powiedzialam mezowi ze jest brany pod uwage i teraz jestem w 6 mcu :) powodzenia!!!

Moja rada: NIE STARAĆ SIE! :) Bo często jest tak jak napialaAnka1976: im się ludzie bardziej starają tym bardzeij nie wychodzi. Kochac się regularnie co najmiej co 2-3 dni zwlaszcza w okolicy spodziewanej owulacji. Nie trzeba z pozyciem trafiać idealnie. Plemnikii zyją w ciele kobiety przynajmniej 3 dni ale czasem nawet do tygodnia. Codzienne wspólzycie nie zwi eksza szansy bo nasienia jest wedy mniej. Życzę powdzenia! :)

Gość Dla wierzacych
Nowenna musi być odmawiana 6 razy dziennie w ciagu 9 dni..sprawa w ktorej nowenna jest odmawiana zostanie wysluchana najpoznije w ciagu 9 dni.Nigdy sie nei zdarzylo ze nie zostala wysluchana ABY najswietsze serce Jezusa bylo otocvzone chwala i miloscia ,w kazdym tabernakulum az do konca czasow Amen. Aby najswietsze serce Jezusa bylo otoczone chwala i wspanialoscia,tearz i na wieki.Amen Swiety Judo Tadeuszu Prosza nami,wyszluchaj naszej prosby.Amen. Niech bedzie uilebione najswietsze serce Jezusa. Niech bedzie blogoslawione, niepokolane serce Maryi. Niech bedzie blogoslawiony swiety Juda Tadeusz na calym swiecie i w wiecznosci. potem:3x Ojcze nasz,3xZdrowaś Maryjo,3x chwala ojcu

zaczynam schizować- mąż tak stwierdził. Dlatego w tym miechu nie wnikam, zaczynam myśleć o powrocie do pracy, a nie szukam w sobie różnych objawów wczesnej ciąży. Co ma być, to będzie. PS Gdybym wiedziała, że zajście w ciążę to nie taka bajka, juz dawno 'odrabiałabym lekcje" bez zabezpieczenia.

Gość tajasne
"wkurzona położna - a tak poważnie to dobrze jest też w różnych porach dnia. a dokładniej sprawdź w internetowym kal. dni płodnych.nie pamiętam strony,ale na którejś było z dokładnymi dniami "prób" i opisem" położna zachwala...internetowe kalendarzyki? powinnaś wiedziec że dni płodnych sie nie wylicza...