Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubię polski. Czy to źle?

Nie lubię polski. Czy to źle?

Polecane posty

Nie chcę narzekać ale nie mam za co lubić tego kraju. Nie obraźcie się ale nasz kraj jest beznadziejny pod każdym względem. Atrakcji turystycznych u nas jak na lekarstwo. Nie ma ciepłego morza, jeziora są małe, lasy to też nie dżungla amazońska, a góry przy Alpach to jakieś pagórki śmieszne i do tego śniegu w nich nie ma zimą. Kraj prawie całkiem płaski, gdzie by nie spojrzeć to ciągną się kartofliska albo pola z żytem. Żadnego uatrakcyjnienia krajobrazu, tylko płasko jak stolnica. Zabytki też są do dupy. No niby piękny Kraków, Zamość, Warszawa. No ale sory ludzie. Trzeba być kompletnym bezguściem żeby się tym zachwycać. Architektura kompletne dno. Te kolorowe kamieniczki, te zdobienia, to wszystko jest okropne. No wieś tańczy i śpiewa normalnie. Kuchnia polska nie może się równać z Francuską, Hiszpańską czy Azjatycką. Jakieś beznadziejne zupy, pierogi, bigosy czy flaki. Zero pomysłowości, jak np we Włoszech pizzę stworzyli, a w Polsce co? Schabowy z kapustą. Szkoda tylko że pizzerie są na całym świecie a schabowni nie ma nigdzie. Kulturalnie to już dno i metr mułu. Polska muzyka, zespoły, filmy, itd. Nigdy nie powstało w Polsce coś wielkiego znanego na cały świat. Tylko jakieś beznadziejne komedie z prymitywnym humorem dla idiotów jak Sami swoi czy ostatnio modne komedie romantyczne. Ile np z Niemiec czy UK jest znanych zespołów? Dużo! A ile z Polski? Zero! Dno i tyle. Nawet folklor jest beznadziejny. Weźcie np te Irlandzkie pieśni i tańce ludowe, albo Hiszpańską corridę znaną na całym świecie. Coś wspaniałego. A Polski folklor to prostactwo. Polaczkom jak zwykle słoma z butów wystaje. W ogóle Polacy to beznadziejni ludzie. Pełni nienawiści, fanatyczni katolicy, alkoholicy, złodzieje, homofoby, zacofane mohery. Jest XXI wiek a w Polsce nadal panuje średniowiecze. Homoseksualiści nie mogą brać ślubów, eutanazja i aborcja nadal nielegalne. I nic nie wskazuje na to by było lepiej. No dno po prostu jest Polska.

Gość puszysta XXXXXXXXXL
Polaczkom jak zwykle słoma z butów wystaje ---tobie najwięcej!!!!

Gość a może zamiast tu się użalać
zastanów się, czy Polska ma za co lubić ciebie?

aha i jeszcze jedno glosowalam na PO co zreszta chyba widac

Gość jutro będzie wiał
wiatr ze wschodu na zachód - wiej razem z nim, będzie tanio i skutecznie, bo pewnie i na bilet biedaku nie masz. Nie potrzeba nam tu takich. Wyżal się, może ktoś cie przygarnie, ale prędzej da łopatą po łbie. A JA KOCHAM MÓJ KRAJ I NIE ZAMIENIĘ GO NA ŻADEN INNY!

Bardzo zabawny podszyw. W kwestii na kogo głosowałam powiem że głosowałam na SLD i pana Napieralskiego. Nowoczesna lewica to przyszłość. Niestety Polacy nadal tkwią mentalnie w średniowieczu i popierają te prawicowe partyjki.

Gość aniol bez skrzydel
i tu się mylisz , otóż ja również głosowałam na Napieralskiego ale lubię nasz kraj i nie wybieram 'prawicowych partyjek' __ http://tnij.org/gv7r

do jutro będzie wiał " Nie potrzeba nam tu takich." No i tacy własnie jesteście. Nienawiść, nienawiść, nienawiść :(. Nie można mieć własnego zdania, nie można być innym niż reszta bo się napotyka na nienawiść. "A JA KOCHAM MÓJ KRAJ I NIE ZAMIENIĘ GO NA ŻADEN INNY! " A możesz mi przynajmniej powiedzieć za co?

"Homoseksualiści nie mogą brać ślubów, eutanazja i aborcja nadal nielegalne..." I bardzo dobrze. Miejscowi uciekają z Anglii, Szwecji itp bo mają dość tej rozpusty i zepsucia. Fajny byłby świat gdyby geje adoptowali dzieci, brali śluby ? I co jeszcze ? Coraz więcej domów starców, bo nie ma komu opiekować się rodzicami ? Legalizacja prostytucji i narkotyków ? Piekło na ziemii ..

Gość Polka juz nie długo
nie lubie polski - juz cie lubię sadze tak samo i wszyscy mnie za to opierdalają . Tez głosowałam na SLD ale polska jest zbyt zacofana zeby ta partia mogła kiedyś dojść do władzy. Na szczęście studiuje filologię romańska i w przyszłym roku wyjeżdżam do Francji zawsze chciałam tam mieszkać i mam nadzieje ze jakos uda mi sie tam ułożyć zycie.

Gość Polka juz nie długo
juz czekam na komentarze : " jedz jednego debila mniej"

Gość akurat Szwedzi uciekają do
Polski bo im przeszkadza zepsucie. Jeśli ktoś do kogoś ucieka to nie Anglicy i Szwedzi do Polski akurat.

Gość trzeba być patriotą

Gość Polka juz nie długo
jedyne za czym bede tęsknic : Hey , Myslovitz , Ryszard Kalisz, Chłopaki nie płaczą i Czas Surferów. Polska kuchnia jest nudna tłusta i na pewno nie zdrowa. zabytki tez do dupy nie umywają sie do Budapesztu, Francji czy Wenecji.

Gość perfektor dinner
powiedziałbym że to nawet bardzo dobrze,zasłużyła sobie na to jak nas traktuje

Gość zabytki do dupy
Zabytki Francji czy Włoch albo Praga czy Budapeszt mają klasę! A te polskie to jak autorka ujęła wieś tańczy i śpiewa. Wystarczy popatrzeć na te mieniące się gryzącymi się kolorami kamienice w Zamościu. Co za debil wpisał takie gówno na listę UNESCO. Ja też nie lubię polski.

Gość psychiczna kafezdzir
i ja🖐️

Gość a ja lubie polske..
bo jest jeszcze malo bambusow.

Gość jutro będzie wiał
bo mam za sobą niezłą podróż dookoła świata, sporo przeżytych lat i jakieś doświadczenie. Wcale nie mówie, ze Cię nienawidzę, ale skoro masz bez przerwy pluc na Polskę i żalić się, jak to Ci tutaj źle, to opuść ją i szukaj szczęścia w świecie szerokim. Nie sztuka siedzieć i narzekać, masz zawsze możliwość wyjazdu, mamy otwarte okno na świat. A musisz wiedzieć, ze na świecie wcale tak źle nie postrzegają naszego kraju i rodaków jak Ty to robisz. Niechętnym okiem patrzą na takich jak Ty,co dziś własną ojczyznę szkalują, a jak im jutro nie wyjdzie "tam", wszystkie psy powieszą na "nich". W Tobie samym jest zasadniczy problem, nie w ojczyźnie

Lubię Polskę. Mam pracę, którą lubię i swoje mieszkanie. Mieszkam w ładnym zakątku Polski. Lubię ludzi, z ich wadami i zaletami.Nigdy w życiu nie zamieszkałabym w innym kraju. Tu jest moje miejsce :)

Gość gość
Ja nie przepadam za wieloma rzeczami, np. nie tak wielkie szanse kariery, albo choćby to, że w naszym kraju mamy spory odsetek niewyksztalconych i meneli. Spowodowane to głównie nasza dotkliwą historia xx wieku.

Dla mnie nie ma nic piękniejszego, niż Polska latem. Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie, góry są piękne, architektura niektórych miast także robi niezapomniane wrażenie. Oczywiście, że nie wszędzie jest pięknie i mentalność Polaków to temat na osobną dyskusję (jak i sytuacja ekonomiczno-polityczna), ale dla mnie nie ma piękniejszego miejsca na ziemi, niż wygnajewo na którym pomieszkuję w chwilach, gdy nie pracuję w UK. Polskę mam we krwi i jestem z tego dumna.

Gość gość
Pizza historycznie jest grecka ;)

Gość gość
Również Polski nie lubię.

Gość mieszkam Anglia
Ja mieszkam w Anglii bardzo fajne :D pracuje mój siostry

Gość Patriota 666
Patriota nie idiota zyc chce a za kraj umrzec wcale. Polska to specificzny kraj i jego mieszkancy, jest za co lubic ten kraj ale tez jest o wiele wiecej za co mozna go nienawidzic. Mnie zawsze wk********o to ze : Panowala tam Pycha,cwaniactwo i falszywa pokora, ponizanie sie, chciwosc - ze ma sie... a jednak sie zabiera nawet temu co nie ma, lub ma mniej. Seksizm zdrady rodzicow miedzy soba,cudzolostwa, zazdrosc - aby drugi mial mniej to trzaba muz zabrac lub utrudnic uzyskiwanie czego kolwiek, glod - na ktory ciagle nie ma pieniedzy w szkolach przedszkolach itp, pracowitosc do przesady, pierdo.. ona bezdomnosc , bezsilnosc systemu opieki, na wszystko ciagle brak pieniedzy, wkolo pelno zlodziei i zebrakow. nie mozna bylo przejsc spokojnie ulica zeby nie zostac napadnietym i okradzionym - nawet z chusteczki chigienicznej, skarajna patologia w rodzinach szkolach na ulicach, jak w kazdym kraju tylko ze to Polska sobie naj mniej z problemami radzi a ciagle je tworzy i wtym kraju z roku na rok jest wszystko gorsze, nawet jedzenie drogie i oszukane. ogolnie to ten kraj dziwne ze jeszcze istnieje, choc zyciem nie mozna nazwac tej wegetacji ktora co dzien sie tam odbywa. druga strona medalu to mamy jak na ten obszar geograficzny i klimat piekna przyrode i panuja tam mile klimaty, lasy, tereny nad morskie, Gory tez sa piekne. Nie wymagajmy od Polski efektow szkockich Gor czy Amazonskich lasow, lub tez hawajskich plaz. Gdyby w Polsce Nie bylo zlodziejstwa i stawiano by na rozwoj tego kraju a nie wlasnego portfela czy pieknego domu mam tu na mysli wladze panstwa. to ten kraj bylby cudem w europie. wystarczy wprowadzic systemy ku rozwojowi a nie destrukcji z np krajow Brytani , Francji, i zdecydowanie Polakom by sie znacznie lepiej zylo i nie musieli by uciekac do obcych krajow. Ale Polska jest juz po kilku rozbiorach i celem jest konkretnych Osob aby ta narodowosc znikla , wiec niespodziewajmy sie ze w polsce bedzie lepiej. zdecydowanie tylko gorzej. Lepiej wiac z tego Kraju niz o niego walczyc, bo marny jego los, a patrioci to ostatni ktorzy pokryja trupami ten kraj, reszta przetrwa w innych krajach jako wyrzutki, Koniec Polski jest bliski ratuj sie kto morze i zejdzmy do podziemia to przetrwamy ta nawalnice.