Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Ciągłe sikanie, wy tez tak macie??? :/

Polecane posty

Jestem w 4 miesiącu ciązy i dobija mnie co 5minutowe chodzenie do toalety. Praktycznie nic nie pije, a tu ciągle skąds sie to zbiera. Z tego co wiem to w pozniejszej ciazy tak moze byc, gdy dziecko jest juz duze i naciska na pęcherz, ale teraz/?

Gość może infekcja pęcherza
hormony ciążowe mogą sprawiać ze jesteśmy bardziej podatne na infekcje intymne a może wysoki cukier we krwi ? ja mam wysoki cukier i ciągle chce mi się sikać, dużo też piję bo ciągle mam niesmak w ustach i sucho

ja jestem w 21tc i zaczęło się w piątek co pół godz. w toalecie. Nie wiem czy to chwilowe, czy już do końca tak będzie. Wcześniej nie miałam takiego objawu

aha ale ja piję około 2l dziennie w tym tyg robię badania przed wizytą u gina to się okaże

Gość oczekujac Kingusi
Czesc :) Ja jestem w 16 tc i od ok 2 miesiecy ciagle siusiam :) to jest normalne. Nie musisz sie przejmowac :) a i cukier mam dobry wiec to nie od tego zalezy. A w nocy wstaje ok 4-5 razy :)

No mnie się to wczoraj zaczęło i mam dosc, prawie juz wogole nie pije zeby rzadziej siusiac:) Niestety nie wiem jak tam moj cukier bo dopiero w piatek lekarz mi zlecił to badanie.. a własnie na czym ono polega?? pobieranie krwi? :(:((

Gość oczekujac Kingusi
a tak to dobrze sie czujesz?

No poza innymi dolegliwosciami ciązowymi to jest ok:) Jednak wczoraj w nocy najadłam się strachu bo chciałam dosyc szybko lezac na plecach przerzucic sie na drugą strone łozka i wtedy poczułam mocny ból w podbrzuszu i czasami zaboli do tej pory

Gość oczekujac Kingusi
tak pobieraja krew i jesli jeszcze nie badalas moczu to tez. Wiec lepiej kup sobie kubeczek w aptece wczesniej i poranny mocz oddaj do badania. Pamietaj ze musisz byc nadczo !!! jak i do badania moczu tak i do krwi. Aha ! Jesli nie wiesz jaka masz grupe krwi poinformuj o tym lekarza lub pielegniarke :)

Gość oczekujac Kingusi
teraz musisz szczegolnie uwazac na takie gwaltowne ruchy ! Ja tak mam przy kichaniu... :) i chyba zaczela mi sie macica rozciagac bo boli pod brzuchem. A jesli masz mdlosci pij coca-cole :) POMOZE i nie sluchaj bzdur ze to szkodzi bobaskowi

Gość oczekujac Kingusi
hihi musisz byc dzielna dla swojego maluszka :) a juz wiesz co bedziesz miala? Na kiedy masz termin??

Mdłosci nawet minęły, ale meczy mnie bardzo sennosc.... Na dlugie spacery tez nie moge sie wybrac bo zaraz nogi spuchniete i bolą jak oszalałe. niestety moja cera podczas ciazy bardzo sie pogorszyła i wszedzie jestem obsypana trądzikiem, a juz mialam nadzieje, ze bede ladnie wygladac:)

Gość oczekujac Kingusi
Ja mam termin na 26 stycznia. Lekarz jeszcze nie mowil co tam widzi na monitorku ale liczymy na Kingusie :) haha a jak bedziemy mieli chlopczyka to moj facet sie rozczaruje i to bardzo :) a Ty mezatka? Masz 19 lat?

Nie nie, mam 22 ale uzywam tego samego nicku od kilku lat :) ...slub był planowany na przyszły rok, ale teraz juz chyba to nie wypali bo sporo pieniazkow trzeba na dziecko, a niechce by czegos mu brakowało.. Ja mam nadzieje, na chlopca Sylwka, a jesli bedzie dziewczynka to równiez Kingusia:):) to sliczne imie AAA i mam pytanie, czy jest mozliwe, aby w tym wieku ciazy czuc juz jakies falowanie w brzuchu?? nigdy czegos takiego nie czulam i nie wmawiam sobie nic bo to jest uczucie nagłe tak jak teraz gdy pisalam odpowiedz :)

Gość oczekujac Kingusi
hmm... powiem Ci tak... jesli jestes tak miedzy 13-20 tc to jeszzcze nie sa ruchy Twojego dzidziusia :( to sie tam jakos fachowo nazywa cos z jelitami. Spodziewaj sie ruchow miedzy 18-22tc

Gość oczekujac Kingusi
hihi moze Cie tam gdzies ten okruszek pupciom laskocze :)

Gość oczekujac Kingusi
ja mam 20 lat i slub ostatniego sierpnia... ale jakos sobie tego dnia nie wyobrazam

Gość oczekujac Kingusi
no wiem ze to jedyny taki dzien w zyciu. Zebym tylko w kosciele wytrzymala... :)

No wlasnie, ale bedize dobrze.. w takim dniu nie moze Cie zemdlic hehe :) Ja we wrzesniu ide na slub siostry i bede swiadkiem, nie wiem jak to wytrzymam w 22 tygodniu z takim brzucholem:):) i skad sukienke wezme