Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciewawa_ona

Czy jest tu jakaś mama która używa wózka Graco z fotelikiem od niemowlęcia?

Polecane posty

Gość Ciewawa_ona

Mam tu na myśli travel system, taki jaki powszechnie stosuje się w Ameryce i Australii. Bez miękkiej gondoli. Po prostu dziecko w foteliku nakładanym na spacerówkę do 5-6 miesiąca, a później sadzane do tej samej spacerówki. Kto stosował to rozwiązanie? Jak było?

Gość ja nie mialam graco
Miałam wózek 3 funkcyjny, ale z gondoli nie korzystałam nigdy bo była nieporęczna. Jak dziecko było malutkie to korzystałam z fotelika na stelażu, a później ze spacerówki. Uważam, że na lato gondolki są zbędne. Wiem, że w innych krajach nie używa się wcale gondolek, ale u nas Cię zaraz zakrzyczą ze to podstawa bo inaczej dziecko będzie miało krzywy kręgosłup.

Gość ja kupiłam travel system
ale nie graco Travel system kupiłam z godolką , siedziskiem , fotelikiem Niektórzy nie kupują gondolki , jezeli dziecko rodzi się gdy jest ciepło , stosuja wtedy nakładane foteliki Ja kupiłam gondole , bo bedzie zimno

ten travel system , który ja kupiłam jest inny , bo siedzisko sie w ogóle sciąga i zakłada sam fotelik ( najlepeij jak jest juz cieplej ) lub gondolke Ale te wózki z nakładanym fotelikiem na siedzisko tez czesto widuje

tyle tylko ,ze wydają mi się dosyć ciezkie i masywne ( rozwiazanie z fotelikiem i siedziskiem ) Mnie sie osobiscie nie bardzo podoba , ale jeseli tobie się podoba to kup Najwazniejsze ,zeby to był twój wybór i zebys była zadowolona

Gość Ciewawa_ona
Nie no, krzywego kręgosłupa nie będzie miało, bo tak jak w każdym foteliku dziecko można spokojnie trzymać do 3 godzin, a potem trzeba zrobić przerwę, by móc włożyć je ponownie. W końcu będzie już z 15 lat jak się je masowo stosuje wśród tak wielkich populacji jak USA, RPA, Australia i jeszcze kilku innych, a dzieci są tam jednak zdrowe.

Gość Ciewawa_ona
Właśnie dlatego pytam konkretnie o ten model, bo w nim nie ściąga się siedziska, tylko nakłada na niego fotelik. Ciekawa jestem jak wygląda to wagowo kiedy pcha się taki system polską drogą? No bo wiecie co innego jazda i podbijanie na sklepowej wykładzinie, a co innego jazda w realu.

Gość w realu mają posadzkę :P

Gość Ciewawa_ona
Obejrzałam na YouTube chyba ze 20 filmów pokazujących taki pierwszy spacer z noworodkiem, ale tam są wszędzie równiutkie gładkie chodniki zrobione z metrowych płyt, a nie małych nie zawsze równych płytek albo kostki. Dlatego nie mam pojęcia jak będzie u nas.

Gość Ciewawa_ona
Podnoszę!

Gość mam identyczny wozek
pcha sie ok, kola sa swietne, dla malego dziecka jest super, tylko ja kupilam w mothercare i mialam jeszzce miekka gondole, wozilam na zmiane w foteliku i tej gondoli, a potem tylko w spacerowce po roku uzywania powiem tak: wozek jest super na poczatku, dla malego dziecka, nawet spacerowka sie w pelni rozklada, wiec dziecku wygodnie i moze spac, po jakims czasie jednak baaardzo mnie denerwowal, bo jest duzy, spacerowka jest wygodna, torba na zakupy duza, ale nawet zlozony jest duzy, pomusl czy bedziesz jezdzic autobusami, do taksowki tez ciezko, bo nie do kazdego bagaznika wejdzie i ma slabe przednie kola, trzymaja sie na malej blaszce, ktora po prostu zardzewiala i sie zuzyla, po ok pol roku, i kolo odpadlo, latwo to jednak naprawic, potem drugie kolo to samo, mojej kuzynce stalo sie to samo, ale jak mowie latwo to naprawic osobiscie z ta wiedza ktora mam teraz kupilabym mniejszy wozek

Gość w uk tez sa popularne
Ja tez mam taki i estem bardzo zadowolona. Ja nie mialam gondoli, tylko fotelik nakladalam na wozek. Kola duze i nie trzesa. Mi nie odpadlo kolko. Fakt to duza landara. Dla wiekszego dziecka warto kupic jakas mniejsza spacerowke, ale to dopiero jak dziecko bezie milo jkie 1,5 roku.

Gość Ciewawa_ona
Dziękuję wszystkim!